Ухвала
від 03.06.2010 по справі 3/585-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКО Ї ОБЛАСТІ



УХВАЛА

про відмову у прийнятті по зовної заяви

"03" червня 2010 р. № 3/585-10

Суддя Д' яченко Т.Г., розгля нувши матеріали вх. № 4350 від 01.06.201 0р.

За позовом: ОСОБА _1

До відповідачів : Кре дитної спілки "Промислово-ф інансова спілка"

Кредитної спілки Іллічів ського територіального відд ілення безбалансового відді лення Кредитної спілки "П ромислово-фінансова спілка"

Про : стягнення 52865,56 грн.

ВСТАНОВИВ:

Позивач - Громадянин ОСОБ А_1 звернувся до господарсь кого суду Одеської області з позовною заявою про стягнен ня з відповідачів Кредитно ї спілки "Промислово-фінанс ова спілка" та Кредитної с пілки Іллічівського територ іального відділення безбала нсового відділення Кредит ної спілки "Промислово-фіна нсова спілка" суми внеску на д епозитний рахунок та відсотк ів за депозитний внесок у сум і 52865,56 грн., яка виникла в резуль таті невиконання відповідач ами своїх зобов' язань згідн о договорів №447/У від 06.12.2006р., № 128/ст . від 26.07.2007р., № 28/ОПТ від 15.07.2008р.№ 1/що в ід 02.10.2008р.

Розглянувши матеріали поз овної заяви суд дійшов висно вку про відмову в прийнятті п озову з огляду на наступне.

Відповідно до ст. 21 Господар ського процесуального кодек су України сторонами в судов ому процесі - позивачами і в ідповідачами - можуть бути п ідприємства та організації, зазначені у статті 1 цього Код ексу.

Згідно ст.1 Господарського п роцесуального кодексу Украї ни підприємства, установи, ор ганізації, інші юридичні осо би (у тому числі іноземні), гро мадяни, які здійснюють підпр иємницьку діяльність без ств орення юридичної особи і в ус тановленому порядку набули с татусу суб' єкта підприємни цької діяльності, мають прав о звертатися до господарсько го суду згідно з встановлено ю підвідомчістю господарськ их справ за захистом своїх по рушених або оспорюваних прав і охоронюваних законом інте ресів, а також для вжиття пере дбачених цим Кодексом заході в, спрямованих на запобіганн я правопорушенням.

У випадках, передбачених за конодавчими актами України, до господарського суду мають право також звертатися держ авні та інші органи, громадян и, що не є суб' єктами підприє мницької діяльності.

Вказаним випадком можливо сті приймання участі громадя н, що не є суб' єктами підприє мницької діяльності, а саме ф ізичних (посадових) осіб, в гос подарському процесі є підвід омчі господарським судам спр ави, що виникають з корпорати вних відносин у спорах між го сподарським товариством та й ого учасником (засновником, а кціонером), у тому числі учасн иком, який вибув, а також між у часниками (засновниками, акц іонерами) господарських това риств, що пов' язані із створ енням, діяльністю, управлінн ям та припиненням діяльності цього товариства, крім трудо вих спорів, що вбачається з ч. 2 ст. 1 та п. 4 ст. 12 ГПК України.

Згідно п. 1 ст. 62 Господарсько го процесуального кодексу Ук раїни, суд відмовляє у прийня тті позовної заяви, якщо заяв а не підлягає розгляду в госп одарських судах України.

Приймаючи до уваги те, що гр омадянин ОСОБА_1 звернула ся до господарського суду Од еської області до відповідач ів з позовними вимогами зі сп ору, який виник не з корпорати вних відносин, справа не підл ягає розгляду в господарськи х судах України, у зв'язку з чи м господарський суд відмовля є у прийнятті позовної заяви на підставі п. 1 ст. 62 ГПК Україн и.

З огляду на викладені в поз овній заяві вимоги, позивач м ає право звернутись з метою з ахисту свого цивільного прав а в загальний суд за правилам и підсудності, встановленими Цивільним процесуальним код ексом України.

Крім того, господарський су д Одеської області, зазначає , що позивач не позбавлений пр ава звернутись до господарсь кого суду Одеської області у справі № 2/41-10-1813 про банкрут ство Кредитної спілки „П ромислово - фінансова спілк а” (65045, м. Одеса, вул. Ж уковського, 40 к. 5, код 26471671) з заяво ю про визнання кредитором з г рошовими вимогами до боржник а відповідно до Закону Украї ни „Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом”.

Керуючись п. 1 ст.62, ст. 86 ГПК Ук раїни, суд, -

У Х В А Л И В:

Відмовити у прийнятт і позовної заяви ОСОБА_1 д о відповідачів Кредитної спілки "Промислово-фінансов а спілка" та Кредитної спі лки Іллічівського територіа льного відділення безбаланс ового відділення Кредитно ї спілки "Промислово-фінанс ова спілка" про стягнення сум и внеску на депозитний рахун ок та відсотків за депозитни й внесок в розмірі 52865,56 грн.

Додаток: матеріали позовно ї заяви з додатком на 16 (шістна дцять) аркушах, довідка на пов ернення судових витрат.

Суддя Д'яченко Т.Г.

Дата ухвалення рішення03.06.2010
Оприлюднено06.12.2010
Номер документу12613497
СудочинствоГосподарське
Суть: стягнення 52865,56 грн

Судовий реєстр по справі —3/585-10

Ухвала від 03.06.2010

Господарське

Господарський суд Одеської області

Д'яченко Т.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні