Ухвала
від 21.12.2007 по справі б-7/65
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Б-7/65

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Івано-Франківської області

вул.Шевченка 16, м.Івано-Франківськ, 76000, тел. 2-57-62

   

УХВАЛА

21.12.07  Справа № Б-7/65   

 кредитор  ДПІ в Косівському р-ні  вул. Незалежності,101,Косів,Косівський район, Івано-Франківська область,78600

боржник  ДП Виробничо-торгова фірма "Гуцульщина"  Горбового, 5,Косів,Косівський район, Івано-Франківська область,78600

про банкрутство

   , Суддя  Кишинський Микола Іванович

При секретарі   Попович Василь Васильович

Представники:

Від кредитора: Гордій М.Ю.-представник ДПІ, (довіреність № 6427/9/10-019 від 25.05.07 )

Від кредитор: Атаманюк К.Д.-представник ПФУ, (довіреність № 2216/06  від 25.06.07 )

Від боржника: Рудик І.М.-арбітражний керуючий, (довіреність № 6427/9/10-019 від 25.05.07 )

          Ліквідатором подано суду на затвердження звіт та ліквідаційний баланс боржника  - ДП  виробничо-торгова фірма "Гуцульщина", м. Косів, вул. Горбового,5.

         Розглянувши матеріали справи , заслухавши представників сторін, суд встановив, що  в процесі проведення ліквідаційної процедури дочірнього підприємства виробничо-торгова фірма „Гуцульщина" м. Косів, вул. Горбового, 5, код ЄДРПОУ 02968361, має кредиторську заборгованість у сумі 504.888,01 грн., з яких:

- 206.561,10 грн. - заборгованість перед бюджетом по сплаті недоїмки по податках і штрафних санкціях за несвоєчасну сплату податків;

- 180.822,99 грн. - зобов'язання по сплаті страхових внесків до ПФУ;

- 895,95 грн. - зобов'язання по сплаті страхових внесків до Фонду соціального страхування  від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань;

- 5.442,21 грн. - зобов'язання по сплаті страхових внесків до Фонду соціального страхування на випадок безробіття;

- 9.505,54 грн. - заборгованість перед ПТ фірма „КГД";

- 1.423,57 грн. - заборгованість перед ЗАТ „УТЕЛ";

- 100.236,65 грн. -  заборгованість перед працівниками боржника по заробітній платі аліментам та підзвітним сумам.

         За період проведення заходів ліквідаційної процедури ліквідатор виявив, що на підставі Постанови Кабінету Міністрів України на базі майна 23 споріднених підприємств, в тому числі і ВТФ „Гуцульщина", було створено спочатку ДАТ, а потім ВАТ „Укрходожпром". Який у свою чергу створив дочірнє підприємство „Гуцульщина" ВАТ (ДАТ) „Укрхудожпром". При цьому все базове майно ВТФ „Гуцульщина"(нерухомість, транспортні засоби, обладнання і устаткування) було передано до статутного фонду ВАТ (ДАТ) „Укрхудожпром". Із подальшою передачею цього майна в оренду ДП ВТФ „Гуцульщина".

   З моменту настання фінансової нестабільності ДП ВТФ „Гуцульщина"майно ВАТ „Укрхудожпром" було безповоротно вилучено.

     Ліквідаційна процедура ДП ВТФ „Гуцульщина" проводилась почергово двома арбітражними керуючими: ліквідатором Сав'юком Т.Б. в період з 20.10.03р. по 18.04.05р. та ліквідатором Рудиком І.М. в період з 19.04.05р. Ліквідаційна процедура, в силу різних причин, неодноразово продовжувалась ухвалами суду.   

         Проведеною ліквідатором ДП ВТФ „Гуцульщина" Сав'юком Т. Б. інвентаризацією активів банкрута було виявлено матеріальних цінностей в кількості 452 найменування (в основному матеріали та готова продукція), згідно акту інвентаризації від 01.03.04р., які були включені до ліквідаційної маси банкрута.

         Проведеною експертною оцінкою залишків товаро-матеріальних цінностей встановлено вартість зазначених активів у загальній сумі –30.588,76 грн.

    Крім того, виявлено 3 з 16 зареєстрованих у Косівському МРЕВ автотранспортних засоби, 1 із 2 зареєстрованих у Косівській інспекції державного технічного нагляду тракторних причепів, незавершене будівництво виробничого цеху, електропідстанцію.

   За період проведення ліквідаційної процедури ліквідатор Сав'юк Т.Б. реалізував матеріальних цінностей належних до ліквідаційної маси ДП ВТФ „Гуцульщина»в кількості 223 найменувань на загальну суму 19.761,15 грн., згідно експертної оцінки.

         А також провів списання некондиційних, прострочених та зіпсутих об'єктів ліквідаційної маси в кількості 76 найменувань.   

         Частково майно банкрута в кількості 26 найменувань на суму 8.563,73 грн. було вилучено виконавчою службою і здано на реалізацію у „Художній салон-магазин»у м. Івано-Франківську.  Оплата за передане на реалізацію майно на ДП ВТФ „Гуцульщина" так і не поступила. А сам „Художній салон-магазин"припинив своє існування. Керівник його зник і встановити місце його знаходження не вдалось.

       Приступивши до виконання обов'язків, ліквідатор Рудик І.М. прийняв від арбітражного керуючого Сав'юка Т. Б. матеріальних цінностей ліквідаційної маси ДП ВТФ „Гуцульщина"в кількості 113 найменувань.

         А також провів списання некондиційних, прострочених та зіпсутих об'єктів ліквідаційної маси в кількості 46 найменувань.   

  Наявні три автотранспортні засоби і один тракторний причіп, у зв'язку із розкомплектованістю було продано в якості вживаних вузлів і агрегатів.

        Наявні на обліку в Косівському МРЕВ автотранспортні засоби , які відсутні в натурі і не було виявлено в ході інвентаризації, у зв'язку із великою вартістю процедури зняття з обліку і відсутністю фінансування з обліку не знімались.  

         Наявна по бухгалтерському обліку електропідстанція не могла бути проданою у зв'язку із тим, що вона являється об'єктом соціального призначення і використовується для забезпечення постачання електричною енергією жителів села Пістинь Косівського району.

   В процесі виконання заходів ліквідаційної процедури виникло ряд непередбачених труднощів, які значно затримали проведення заходів ліквідаційної процедури та й завершення самої процедури в цілому.

         Зокрема, затримка в завершенні заходів ліквідаційної процедури виникла через прийняття незаконного рішення Косівською міською радою про вилучення земельної ділянки, на якій було розташовано незавершене будівництво виробничого цеху банкрута.

        Кілька тривалих судових процесів закінчились рішенням суду відмовити в позові ДП ВТФ „Гуцульщина"про визнання права власності на об'єкт незавершеного будівництва виробничого цеху. А оскарження рішення Косівської міської ради про вилучення земельної ділянки, на якій було розташоване незавершене будівництво банкрута, у зв'язку із попередньо зазначеним рішенням суду, втратило свою актуальність.

     Ще до процедури банкрутства з'ємні будівельні матеріали незавершеного будівництва виробничого цеху були примусово продані на погашення податкової заборгованості.

        Таким чином в ліквідаційній процедурі від продажу об'єктів ліквідаційної маси ДП ВТФ „Гуцульщина"було отримано 46.852,99 грн., які було використано на погашення витрат у ході ліквідаційної процедури, відповідно до фінансового звіту.

   На рахунку ДП ВТФ „Гуцульщина"№ 26002767 в Івано-Франківській дирекції Райффайзенбанк „Аваль"коштів, необхідних для відновлення платоспроможності, немає.  Інших діючих рахунків ДП ВТФ „Гуцульщина" ліквідатор не виявив.

      Коштів виручених в ліквідаційній процедурі не вистачило для погашення вимог кредиторів, а також для покриття всіх витрат ліквідаційної процедури.

        Зважаючи на те, що коштів виручених від продажу об'єктів ліквідаційної маси  банкрута не вистачило на погашення вимог кредиторів, внесених до реєстру, який затверджений Ухвалою суду від 18.08.03р., ліквідатор не подає до звіту реєстр вимог кредиторів із даними про розмір погашених вимог кредиторів.

          З метою дотримання вимог процедури ліквідатором було скликано засідання комітету кредиторів, на яких ліквідатор відповідно звітувався про проведену роботу, погоджував порядок продажу майна, затверджував звіт про виконану роботу, звіт про оплату послуг та відшкодування витрат арбітражного керуючого.               

          Документи банкрута, які підлягають обов'язковому зберіганню, Косівський районний архів письмово відмовився приймати, у зв'язку із відсутністю місця для їх зберігання. Зазначена проблема була неодноразово доведена до відома керівництва Косівської райдержадміністрації та Косівського міського голови. Однак, проблема фінансування та зберігання архівних документів ДП ВТФ „Гуцульщина" так і залишилась невирішеною.          Печатки ДП ВТФ „Гуцульщина"будуть здані на знищення у встановленому порядку. Довідка статуправління, статут та свідоцтво про державно реєстрацію ДП ВТФ „Гуцульщина"будуть здані у встановленому порядку до державного реєстратора для державної реєстрації припинення юридичної особи.

         ДП ВТФ  „Гуцульщина"м. Косів, вул. Горбового, 5, код ЄДРПОУ 02968361, має кредиторську заборгованість у сумі 504.888,01грн., з яких:

- 206.561,10 грн. - заборгованість перед бюджетом по сплаті недоїмки по податках і штрафних санкціях за несвоєчасну сплату податків;

- 180.822,99 грн. - зобов'язання по сплаті страхових внесків до ПФУ;

- 895,95 грн. - зобов'язання по сплаті страхових внесків до Фонду соціального страхування  від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань;

- 5.442,21 грн. - зобов'язання по сплаті страхових внесків до Фонду соціального страхування на випадок безробіття;

- 9.505,54 грн. - заборгованість перед ПТ фірма „КГД»;

- 1.423,57 грн. - заборгованість перед ЗАТ „УТЕЛ»;

- 100.236,65 грн. - заборгованість перед працівниками боржника по заробітній платі аліментам та підзвітним сумам, яку на даний час не має можливості погасити у зв'язку з:

- відсутністю коштів в касі підприємства;

- відсутністю коштів на рахунку ДП ВТФ „Гуцульщина" № 26002767 в Івано-Франківській дирекції Райффайзенбанк „Аваль";

- відсутністю майнових активів, що підтверджується актом інвентаризації від 17.12.07р, Коломийського МБТІ № 3434 від 20.08.03р., Косівської інспекції держтехнагляду.

        На даний час пропозиції від інвесторів, санаторів, засновника та інших осіб, бажаючих провести фінансове оздоровлення боржника, не надходило.

        Виходячи з вищенаведеного та керуючись ч.1 ст. 32 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», арбітражний керуючий просить господарський суд Івано-Франківської області припинити провадження у справі відповідно до п.2 ст.32 і п.6 ст.40 Закону та винести ухвалу про затвердження ліквідаційного балансу ДП ВТФ „Гуцульщина" та звіту ліквідатора про проведену ліквідаційну процедуру.

На підставі вищевикладеного, керуючись п.1ст.32  , п.6 ст. 40, ст.52  Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника  або визнання його банкрутом",  ст.80 ГПК України, суд

                                                         УХВАЛИВ:

затвердити ліквідаційний баланс, звіт ліквідатора по справі №Б-7/65 ДП  виробничо-торгова фірма "Гуцульщина", м. Косів, вул. Горбового,5(код ЄДРПОУ 02968361).

        Банкрута - ДП  виробничо-торгова фірма "Гуцульщина", м. Косів, вул. Горбового,5(код ЄДРПОУ 02968361) - ліквідувати як юридичну особу .

     На підставі п. 6 ст. 31 ЗУ “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, вимоги не задоволені за відсутністю майна боржника-банкрута, вважаються погашеними,  в тому числі:

- 206.561,10 грн. - заборгованість перед бюджетом по сплаті недоїмки по податках і штрафних санкціях за несвоєчасну сплату податків;

- 180.822,99 грн. - зобов'язання по сплаті страхових внесків до ПФУ;

- 895,95 грн. - зобов'язання по сплаті страхових внесків до Фонду соціального страхування  від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань;

- 5.442,21 грн. - зобов'язання по сплаті страхових внесків до Фонду соціального страхування на випадок безробіття;

- 9.505,54 грн. - заборгованість перед ПТ фірма „КГД";

- 1.423,57 грн. - заборгованість перед ЗАТ „УТЕЛ";

- 100.236,65 грн. - заборгованість перед працівниками боржника по заробітній платі аліментам та підзвітним сумам.

   Копію ухвали направити реєструючому органу для виключення - ДП  виробничо-торгова фірма "Гуцульщина", м. Косів, вул. Горбового,5(код ЄДРПОУ 02968361)  з ЄДРПОУ.

    Зобов'язати Косівську районну державну адміністрацію прийняти на зберігання до районного архіву документи ліквідованої юридичної особи ДП ВТФ „Гуцульщина".   

   Зобов'язати Івано-Франківську дирекцію АППБ Райффайзенбанк „Аваль" закрити рахунок банкрута № 26002767.

Провадження у справі №Б-7/65 про банкрутство ДП  виробничо-торгова фірма "Гуцульщина", м. Косів, вул. Горбового,5(код ЄДРПОУ 02968361) - припинити.

Про прийняття даної ухвали повідомити: заявника, боржника, ліквідатора Рудика І.М.(м. Івано-Франківськ-8, а/с 130),   Регіональне Управління з питань банкрутства в Івано-Франківській області  (м.Івано-Франківськ, вул.С.Стрільців,15), Відділ державної реєстрації - державного реєстратора (м. Косів, Майдан Незалежності,11).  

                Суддя                                                                              Кишинський М.І.

                         

Виготовлено в АС "Діловодство суду"


Стефанів Тетяна Василівна    

Дата ухвалення рішення21.12.2007
Оприлюднено16.01.2008
Номер документу1263057
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б-7/65

Ухвала від 21.04.2009

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П.А.

Ухвала від 06.04.2009

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П.А.

Ухвала від 06.03.2008

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Кишинський М.І.

Ухвала від 04.02.2008

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Кишинський М.І.

Ухвала від 21.12.2007

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Кишинський М.І.

Ухвала від 24.10.2007

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Кишинський М.І.

Ухвала від 02.10.2007

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Кишинський М.І.

Ухвала від 10.08.2007

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Кишинський М.І.

Ухвала від 29.01.2007

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Кишинський М.І.

Ухвала від 23.01.2007

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Кишинський М.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні