Ухвала
від 29.12.2007 по справі 4/147-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

4/147-Б

   

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65

УХВАЛА

Від "29" грудня 2007 р.                                                            Справа № 4/147-Б

За заявою ініціюючого кредитора  Коростишівської міжрайонної державної податкової інспекції (м.Коростишів)

 

До боржника  Виробничого житлово-ремонтного експлуатаційного підприємства (м. Коростишів)

про визнання банкрутом

                                                                                                       Суддя  Лозинська І.В.          

представники:   від кредиторів: не з'явилися

від боржника:   Немирич В.В. - ліквідатор

Розглядається справа про визнання банкрутом Виробничого житлово-ремонтного експлуатаційного підприємства (м. Коростишів).

25.12.2007 ліквідатор Немирич В.В. подала до господарського суду на розгляд та затвердження звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс підприємства-банкрута.

Ухвалою від 25.12.2007р. господарський суд призначив засідання суду для розгляду питання щодо можливості затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута (а.с. 75 у т.2).

Розглянувши представлені документи, заслухавши пояснення ліквідатора Немирич В.В., господарський суд,

                                                    ВСТАНОВИВ:

 Виробниче житлово-ремонтне експлуатаційне підприємство (м. Коростишів) зареєстровано Коростишівською районною державною адміністрацією 25.02.1993р., розпорядження №72, ідентифікаційний код 03343479, юридична адреса: 12500, вул. Карла Маркса, 44, м.Коростишів, Житомирська область.

Оголошення про порушення справи про банкрутство Виробничого житлово-ремонтного експлуатаційного підприємства (м. Коростишів) опубліковано "21" жовтня 2006 р.в офіційному друкованому органі Верховної Ради України - газеті "Голос України"   №197. Після опублікування зазначеного оголошення до господарського суду звернулись кредитори з вимогами до боржника в порядку, визначеному ст. 14 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

За результатами розгляду справи в попередньому засіданні суду були визнані грошові вимоги наступних кредиторів:

1) Коростишівської міжрайонної державної податкової інспекції (м. Коростишів) на суму: 372692,77 грн. основного боргу, включено в реєстр вимог кредиторів окремим рядком вимоги в розмірі 379,05 грн. штрафних санкцій та 3751,39 грн. пені.;

2) Відкритого акціонерного товариства "Енергопостачальна компанія "Житомиробленерго" (м. Житомир) на суму: 5056,67 грн. інфляційних нарахувань, 85 грн. витрат з державного мита та 40 грн. витрат з інформаційно-технічного забезпечення судового процесу, включено в реєстр вимог кредиторів окремим рядком вимоги в розмірі 12432,89 грн. пені.;

3) Управління Пенсійного фонду України в Коростишівському районі (м. Коростишів) на суму 33720,02 грн. основного боргу, включено в реєстр вимог кредиторів окремим рядком вимоги в розмірі 10747,04 грн. пені та 1807,59 грн. штрафних санкцій.

Постановою від "20" березня 2007р. господарський суд визнав боржника банкрутом, відкрив ліквідаційну процедуру та призначив ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Немирич В.В. (а.с. 129-130 у т.1).

В ході здійснення ліквідаційної процедури ліквідатором вживались заходи з метою виявлення майнових активів банкрута. На початок ліквідаційної процедури залишок коштів становив 7,2 тис. грн. Ліквідатором було проведено інвентаризацію товарно-матеріальних цінностей та грошових коштів. Ліквідатором Немирич В.В. було сформовано ліквідаційну масу, до складу якої увійшло належне банкруту майно та грошові кошти.

Відповідно до  договору купівлі-продажу № 1-08-07 від 02.08.2007р. ліквідатором було реалізовано як металобрухт майно банкрута, а саме: трактор ЮМЗ, автомобіль ГАЗ 53 (сміттєвоз) та ГАЗ 53 (підмітальна машина). Від реалізації зазначених об'єктів надійшли кошти у сумі 4446,00 грн.

Ліквідатором вживалися заходи щодо повернення дебіторської заборгованості. В результаті проведеної роботи погашено дебіторської заборгованості  на суму 39,8 тис. грн. У зв'язку із неможливістю передачі в будь-яке комунальне підприємство або реалізації дебіторської заборгованості мешканців з оплати комунальних послуг та іншої дебіторської заборгованості, відповідно до рішення,  ухваленого комітетом кредиторів боржника, вся заборгованість списана з балансу боржника як безнадійна, морально застарілий малоцінний інвентар на суму 184,19 грн. також списано з балансу.

Основні засоби, а саме: комп'ютер в зборі на суму 944,40 грн. реалізовано методом прямого продажу.

Ліквідатором направлено запити для з'ясування реального фінансового стану підприємства до:

1) Комунального підприємства "Житомирське обласне міжміське бюро технічної інвентаризації" - з метою отримання відомостей щодо наявного будь-якого нерухомого майна, яке знаходиться у власності даного підприємства.

2) Радомишльського РВ УМВС України в Житомирській області - з метою надання відомостей про транспортні засоби, зареєстровані за боржником. За інформацією Радомишльського РВ УМВС України в Житомирській області  згідно облікових даних Радомишльського МРЕВ ДАІ за банкрутом були зареєстровані чотири транспортні засоби, які за рішенням Коростишівської міської Ради були передані на баланс КП «Комунальна служба». На дату введення процедури ліквідації банкрута транспортні засоби не були перереєстровані. Були направлені листи до КП «Комунальна служба» та  Коростишівської міської Ради щодо спонукання до перереєстрації транспортних засобів. В результаті проведеної роботи три транспортні засоби зняті з реєстрації. Відповідно до довідки Радомишльського МРЕВ УДАІ від 27.12.2007 р. за боржником рахується лише автомобіль УАЗ-469 Б держномер 1168 ЖИМ, який немає можливості зняти з реєстрації в зв'язку із тим, що за час його експлуатації КП «Комунальна служба» були заварені номери агрегатів, у зв"язку з цим подальша перереєстрація або зняття з обліку  можливе лише з підстави його вибракування банкрутом, але даний автомобіль рахується на балансі КП «Комунальна служба» відповідно до рішення Коростишівської міської Ради та акту передачі.

В результаті реалізації майна боржника ліквідатором банкрута Немирич В.В. погашено кредиторські вимоги 1 черги. Відповідно до кошторису, ухваленого комітетом кредиторів (протокол комітету кредиторів №2 від 11.06.2007р.), регулярно виплачувалась заробітна плата працівникам банкрута: видано 24,3 тис. грн. зарплати, відрахування склали 15,0 тис. грн. Проводилась оплата послуг арбітражного керуючого, здійснювались видатки на канцтовари, бланки, послуги зв'язку, оплата послуг банків, нотаріальних послуг, оплата оголошень оплата послуг за договорами – на загальну суму 13,1 тис. грн.

Заборгованість по заробітній платі перед працівниками підприємства-банкрута відсутня. Відповідно до інформації державної виконавчої служби у Коростишівському районі у боржника Коростишівського ВЖРЕП відсутні кредитори, відносно яких відкрито виконавче провадження щодо виплати заробітної плати, аліментів, авторської винагороди, вимоги про відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров'ю громадян.

В процесі здійснення ліквідаційної процедури ліквідатором не виявлено іншого належного банкруту майна, про що свідчать матеріали справи. У зв'язку із недостатністю майна банкрута арбітражний керуючий-ліквідатор Немирич В.В. позбавлена можливості задоволити вимоги наступних кредиторів:

1) Коростишівської міжрайонної державної податкової інспекції (м.Коростишів) на суму 372692,77 грн. основного боргу, 379,05 грн. штрафних санкцій та 3751,39 грн. пені.;

2) ВАТ "ЕК "Житомиробленерго" (м.Житомир) на суму 5056,67 грн. боргу, 12432,89 грн. пені.;

3) Управлінням Пенсійного фонду України в Коростишівському районі (м.Коростишів) на суму  33720,02 грн. основного боргу, 10747,04 грн. пені та 1807,59 грн. штрафних санкцій.

Відповідно до ч.6 ст. 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

25 грудня 2007р. до господарського суду ліквідатором Немирич В.В. надано протокол комітету кредиторів від 27.12.2007р., звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс Виробничого житлово-ремонтного експлуатаційного підприємства (м. Коростишів)  та інші докази завершення ліквідаційної процедури боржника. З вказаного протоколу вбачається, що комітет кредиторів затвердив звіт арбітражного керуючого - ліквідатора боржника Немирич В.В. та ліквідаційний баланс банкрута та вирішив звернутися до господарського суду з клопотанням щодо ліквідації боржника.      

Враховуючи наведене, звіт арбітражного керуючого (ліквідатора) - Немирич В.В. та ліквідаційний баланс Виробничого житлово-ремонтного експлуатаційного підприємства (м. Коростишів) підлягають затвердженню господарським судом, підприємство-банкрут маєбути ліквідовано, а провадження у справі припинено.

Керуючись, ст. ст. 25, 31, 32, п. 6 ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. п.6 ст.80, ст. 86 ГПК України, господарський суд,

УХВАЛИВ:

1. Затвердити звіт арбітражного керуючого (ліквідатора) - Немирич В.В. (ідентифікаційний номер - 2679702827) та ліквідаційний баланс Виробничого житлово-ремонтного експлуатаційного підприємства (м. Коростишів)

2. Ліквідувати юридичну особу - Виробниче житлово-ремонтне експлуатаційне підприємство (м. Коростишів) , що зареєстроване Коростишівською районною державною адміністрацією 25.02.1993р., розпорядження №72, ідентифікаційний код 03343479 , юридична адреса: 12500, вул.Карла Маркса, 44, м.Коростишів, Житомирська область.

3. Вважати погашеними вимоги до боржника наступних кредиторів:

1) Коростишівської міжрайонної державної податкової інспекції (м.Коростишів) на суму 372692,77 грн. основного боргу, 379,05 грн. штрафних санкцій та 3751,39 грн. пені.;

2) ВАТ "ЕК "Житомиробленерго" (м.Житомир) на суму 5056,67 грн. боргу, 12432,89 грн. пені.;

3) Управлінням Пенсійного фонду України в Коростишівському районі (м.Коростишів) на суму  33720,02 грн. основного боргу, 10747,04 грн. пені та 1807,59 грн. штрафних санкцій.

4. Провадження у справі припинити.

5. Зобов'язати арбітражного керуючого-ліквідатора Немирич В.В. (ідентифікаційний номер -  2679702827) подати органу реєстрації документи у відповідності із ст. 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" та повідомити територіальні органи з питань банкрутства про завершення ліквідаційної процедури.  

Суддя                                                                                          Лозинська І.В.

 

Віддрукувати:

1 - в справу

2 - Коростишівська МДПІ

3 - УПФУ в Коростишівському р-ні

4 - ВАТ "ЕК "Житомиробленерго"

5 - Жит. обл. сектор з п/б

6 - упр. юстиції

7 - Коростишівська РДА

8 - а/к Немирич В.В.

Дата ухвалення рішення29.12.2007
Оприлюднено16.01.2008
Номер документу1263406
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —4/147-б

Ухвала від 29.12.2007

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Лозинська І.В.

Ухвала від 14.06.2007

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Баула Л.П.

Постанова від 20.03.2007

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Лозинська І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні