Рішення
від 04.10.2010 по справі 2–7113
СВЕРДЛОВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2- 7113

2009 р.

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 жовтня 2010 року м. Св ердловськ

Свердловській міський суд Луганської області в складі :

одноособово судді Ло гвіної Л.С.,

при секретарі с/з Аль машової Т.В.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд ових засідань Свердловськог о міського суду Луганської о бласті в місті Свердловську Луганської області цивільну справу за позовом Комунальн ого підприємства «Житлово-ко мунальне господарство» Воло дарської селищної ради м. Све рдловська Луганської област і до ОСОБА_2, ОСОБА_3 про визнання такими, що втратили право користування житловим приміщенням, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до с уду з даним позовом, в обґрунт ування якого вказує, що на бал ансі КП «ЖКГ» Володарської с елищної ради м. Свердловська Луганської області знаходи ться житловий будинок №28, розт ашованого по АДРЕСА_1. Ква ртира №10 даного будинку являє ться державною та складаєтьс я із житлової площі 30,5 кв.м. Ця к вартира знаходиться у корист уванні відповідачів ОСОБА _2 та ОСОБА_3, на підставі о рдера НОМЕР_1 від 20.04.1977 року ( особистий рахунок НОМЕР_2 ) з 2001 року. Квартиронаймачі не проживають в вищевказаній к вартирі з 2001 року за невстанов леними обставинами. Оплата з а квартиру була припинена та не здійснювалася до теперіш нього часу.

Позивач просить суд по становити рішення, яким визн ати відповідачів ОСОБА_2, ОСОБА_3 такими, що втратили право користування жилим пр иміщенням - квартирою № 10, бу динку № 28, розташованого по А ДРЕСА_1.

Представник позивача - Комунального підприємст ва «Житлово-комунальне госпо дарство» Володарської селищ ної ради м. Свердловська Луга нської області Туровська Л .М. у судовому засіданні поз овні вимоги підтримала в пов ному обсязі. Обставини, висло влені в позовній заяві, підтв ердила, наполягала на їх задо воленні, додатково пояснивши , що з 2001 року до теперішнього ч асу відповідачі ОСОБА_2, ОСОБА_3 не проживають у квар тирі № 10, будинку № 28, розташова ного по АДРЕСА_1.

Відповідачі ОСОБА_2 , ОСОБА_3 в судове засіда ння не з' явилися, про дату сл ухання справи були належним чином повідомлені, про що сві дчить копія газети «Наша газ ета» НОМЕР_3 від ІНФОРМ АЦІЯ_3, яка є в матеріалах спр ави, з оголошенням про виклик до суду відповідачів, у зв' я зку з чим суд вважає неявку ві дповідачів не поважною. Згід но ст.169 ЦПК України суд вважа є можливим розглянути справ у у відсутності відповідачів .

Згідно ст.224 ЦПК України у разі неявки в судове засіда ння відповідача, який належн им чином повідомлений і від я кого не надійшло повідомленн я про причини неявки або зазн ачені ним причини визнані не поважними, суд може ухвалити заочне рішення на підставі н аявних у справі доказів, якщо позивач не заперечує проти т акого вирішення справи.

Вислухавши доводи пр едставника позивача, яка не з аперечувала про розгляд дано ї цивільної справи у відсутн ість відповідачів, дослідивш и докази, наявні в матеріалах справи, суд вважає позов підл ягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлені так і факти та відповідні їм прав овідносини.

Згідно положень ст.ст . 3, 11 та 15 ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановл еному цим Кодексом, звернути ся до суду за захистом своїх п орушених, невизнаних або осп орюваних прав, свобод чи інте ресів.

Суд розглядає цивільні сп рави не інакше як за зверненн ям фізичної чи юридичної осі б, поданим відповідно до цьог о Кодексу, в межах заявлених в имог і на підставі доказів ст орін та інших осіб, які беруть участь у справі.

Суди розглядають в порядку цивільного судочинства спра ви про захист порушених, неви знаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів, що виник ають із цивільних, житлових, з емельних, сімейних, трудових відносин, а також з інших прав овідносин, крім випадків, кол и розгляд таких справ провод иться за правилами іншого су дочинства.

Відповідно до ч.1 ст.60 ЦПК Укр аїни, кожна сторона зобов' я зана довести ті обставини, на які вона посилається як на пі дставу своїх вимог і запереч ень, крім випадків, встановле них ст.61 цього Кодексу.

Відповідно до ст. 71 ч. 1, ч. 2 ЖК У країни при тимчасовій відсут ності наймача або членів йог о сім' ї за ними зберігаєтьс я жиле приміщення протягом ш ести місяців.

Якщо наймач або члени його сім' ї були відсутні з п оважних причин понад шість м ісяців, цей строк за заявою ві дсутнього може бути продовже но наймодавцем, а в разі спору - судом.

Згідно ст. 72 ЖК України визнання особи такою, що втр атила право користування жил им приміщенням внаслідок від сутності цієї особи понад вс тановлені строки, провадитьс я у судовому порядку.

Судом встановлено, що ква ртира № 10, будинку № 28, розташов аного АДРЕСА_1 знаходитьс я на балансі Комунального пі дприємства «Житлово-комунал ьне господарство» Володарсь кої селищної ради м. Свердлов ська Луганської області та є державною. Як свідчать довід ки, наданими адресно-довідко вою картотекою, у зазначеній квартирі зареєстровані ОС ОБА_2, ОСОБА_3 Відповідно до акту, складеного комісією у складі: начальника КП «ЖКГ» Туровській Л.М., бухгалте ра КП «ЖКГ» Коренновій О.Д та депутата Мось Л.М., кварти ра № 10, будинку № 28, розташован ого по АДРЕСА_1 знаходитьс я у аварійному стані, підлога та пічка розібрані, ОСОБА_3 та ОСОБА_2 виїхали у невід омому напрямку та до теперіш нього часу місце їх знаходже ння не відомо.

Як свідчить акт складено го 04.10.2010 року депутатом Мось М.М., на даний час ОСОБА_3 т а ОСОБА_2 не проживають у к вартирі № 10, будинку № 28, розташ ованого по АДРЕСА_1, місце їх проживання не відомо.

Таким чином, судом встанов лено, що відповідачі ОСОБА _3, ОСОБА_2 понад встановл еного законом шестимісячног о строку без поважних причин не проживають у квартирі № 10, б удинку № 28, розташованого АД РЕСА_1 та втратили інтерес д о вказаного житла, у зв' язку з чим вони втратили право кор истування зазначеною кварти рою.

Крім того, на підставі ст. 88 Ц ПК України з відповідачів на користь позивача підлягає с тягненню сплачені останнім в итрати на інформаційно-техні чне забезпечення розгляду ци вільної справи в розмірі 37 грн ., а також стягненню з відповід ачів підлягає судовий збір в розмірі 51 грн. на користь держ ави.

На підставі ст.ст. 71 ч. 1, ч. 2, 72 Житлового Кодексу Укра їни, керуючись ст.ст. 10, 11, 60, 88, 174, 209, 212, 214-215, 218, 224 Цивільного процесуал ьного кодексу України, суд, -

ВИРІШИВ:

Позовну заяву Комун ального підприємства «Житло во-комунальне господарство» Володарської селищної ради м. Свердловська Луганської о бласті до ОСОБА_2, ОСОБА_ 3 про визнання такими, що втр атили право користування жит ловим приміщенням - задовол ьнити.

Визнати ОСОБА_2, ІНФ ОРМАЦІЯ_1, ОСОБА_3 ІНФОР МАЦІЯ_2, такими, що втратили п раво користування жилим прим іщенням - квартирою № 10, буди нку № 28, розташованого АДРЕС А_1.

Стягнути з ОСОБА_2, ОСОБА_3 на користь Комуна льного підприємства «Житлов о-комунальне господарство» В олодарської селищної ради м. Свердловська Луганської обл асті, розрахунковий рахунок №26007146051 в банк «Аваль» м. Свердло вська, МФО 380805, код 25938492 витрати на інформаційно-технічне забез печення розгляду цивільної с прави у розмірі 37 грн.

Стягнути з ОСОБА_2, О СОБА_3 на корить держави суд овий збір у розмірі 51 грн.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що йо го ухвалив, за письмовою заяв ою відповідача. Заяву про пер егляд заочного рішення може бути подано протягом десяти днів з дня отримання його коп ії. Рішення суду набирає зако нної сили після закінчення с троку для подання апеляційно ї скарги, якщо апеляційну ска ргу не було подано. У разі пода ння апеляційної скарги, ріше ння якщо його не скасовано, на бирає законної сили після ро згляду справи апеляційним су дом. Апеляційна скарга на ріш ення суду подається до апеля ційного суду Луганської обла сті через Свердловський місь кий суд Луганської області п ротягом десяти днів з дня йог о проголошення. Особи, які бра ли участь у справі, але не були присутні у судовому засідан ні під час проголошення судо вого рішення, можуть подати а пеляційну скаргу протягом де сяти днів з дня отримання коп ії цього рішення.

Суддя Л огвіна Л.С.

СудСвердловський міський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення04.10.2010
Оприлюднено13.12.2010
Номер документу12657623
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2–7113

Рішення від 04.10.2010

Цивільне

Свердловський міський суд Луганської області

Логвіна Лариса Сергіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні