Постанова
від 26.11.2010 по справі 4-1030/10
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 4-1030/10

ПОСТАНОВА

26 листопада 2010 року суд дя Подільського районного су ду м. Києва Зіміна В.Б. з участю прокурора Живіло В.В., розглян увши матеріали подання старш ого слідчого прокуратури Под ільського району м. Києва Б ілоус Ю.В. про надання дозво лу на розкриття інформації, щ о містить банківську таємниц ю в ВАТ УніКредитБанк та накл асти арешт на рахунки,-

В С Т А Н О В И В :

Слідчий прокурату ри Подільського району м. Киє ва Білоус Ю.В. за згодою пр окурора Подільського району міста Києва, вніс до суду пода ння про розкриття банківсько ї таємниці таємницю в ВАТ Уні КредитБанк та накладення аре шту на рахунки.

З подання вбачається, що пр окуратурою Подільського рай ону м. Києва за дорученням про куратури м. Києва виконуєтьс я клопотання Федерального де партаменту юстиції і поліції Швейцарської конфедерації п ро надання правової допомоги у кримінальній справі, поруш еній відносно ОСОБА_2, ОС ОБА_5 та ОСОБА_3, в частині розкриття банківської таємн иці по рахунках ТОВ «Серін Ін вест», ОСОБА_4 та накладен ня на них арешту.

Як вбачається з наданих мат еріалів, відносно ОСОБА_2, ОСОБА_5 та ОСОБА_3 пору шено кримінальну справу.

Вчиняючи протиправні дії ОСОБА_2 використовував фір ми, які входять до групи компа нії Serin group, серед яких ТОВ «Серін Інвест» (код ЄДРПОУ 34695761), керів ником якого, згідно даних ДПА України є ОСОБА_4

Як вбачається з матеріалів подання ОСОБА_4 та ТОВ «Се рін Інвест» (код ЄДРПОУ 3469 5761 ) мають рахунки у ВАТ Уні КредБанк, МФО 300744, який знаходи ться по вул. Ярославів Вал, 14-А в м. Києві. Згідно інформації ДП І у Шевченківському районі м . Києва ТОВ «Серін Інвест», має рахунок 2600101003306, в зв' язку з чим по справі виникла необхідні сть в розкритті банківської таємниці щодо руху коштів з м етою отримання підтвердженн я про проведенні розрахунки, а також для отримання фактич них даних щодо обставин спра ви, які входять в предмет дока зування та безпосередньо сто суються справи та накладення арешту на дані рахунки.

Дослідивши матеріали пода ння, заслухавши пояснення сл ідчого та думку прокурора, як і підтримали подання, вважаю , що подання в частинні розкри ття банківської таємниці щод о руху коштів на рахунках ТОВ «Серін Інвест» та ОСОБА_4 відкритих у ВАТ УніКредитБа нк підлягає задоволенню, оск ільки інформація про стан ру ху коштів має істотне значен ня для встановлення істини п о кримінальній справі та ста новить банківську таємницю, а без розкриття банківської таємниці її отримати неможли во.

Згідно Європейської конве нції про взаємну допомогу у к римінальних справах від 20.04.59р. виконання судового дорученн я щодо арешту власності має б ути сумісним з законодавство м запитуваної сторони. Відпо відно до п. 1 ст. 12 Конвенції про відмивання, пошук, арешт та ко нфіскацію доходів, одержаних злочинним шляхом від 08.11.90р. пре лімінарні заходи, в тому числ і накладення арешту, здійсню ються в межах і відповідно до внутрішнього законодавства запитуваної сторони згідно з визначеними у проханні про цедурами, якщо вони не супере чать її внутрішньому законод авству.

Ст. 126 КПК України передбачен о, що забезпечення цивільног о позову і можливої конфіска ції майна проводиться шляхом накладення арешту на вклади , цінності та інше майно обвин уваченого чи підозрюваного а бо осіб, які несуть за законом матеріальну відповідальніс ть за його дії, де б ці вклади, ц інності та інше майно не знах одилось, а також шляхом вилуч ення майна, на яке накладено а решт. Накладення арешту на вк лади зазначених осіб проводи ться виключно за рішенням су ду.

Оскільки в матеріалах пода ння відсутні докази порушенн я кримінальної справи віднос но ОСОБА_4 та пред' явленн я їй обвинувачення, суд не вба чає підстав для накладення а решту на кошти, що знаходятьс я на рахунку 2600101003306, відкритому Т ОВ «Серін Інвест» (засновник ОСОБА_4) у ВАТ УніКредитБа нк та на кошти, що знаходяться на рахунках відкритих на ім' я ОСОБА_4 у ВАТ УніКредитБ анк.

На підставі викладеного, ке руючись ст. ст. 14-1, 66, 126 КПК Україн и, ст. ст. 60, 62 Закону України «Пр о банки і банківську діяльні сть»,-

П О С Т А Н О В И В :

Подання задовольнити ча стково.

ВАТ УніКредитБанк (МФО 300744) ро зкрити для слідчого прокурат ури Подільського району м. Ки єва Білоус Ю.В.. банківськ у таємницю щодо надання інфо рмації про операції проведен ні по рахунку 2600101003306, відкритому ТОВ «Серін Інвест» (код ЄДРПО У 34695761) за весь період його викор истання.

ВАТ УніКредитБанк (МФО 300744) ро зкрити для слідчого прокурат ури Подільського району м. Ки єва Білоус Ю.В.. банківськ у таємницю щодо надання інфо рмації про операції проведен ні по рахунках ОСОБА_4, за в есь період їх використання.

В іншій частині подання від мовити.

Постанова є обов' язковою для виконання службовими ос обами ВАТ УніКредитБанк.

На постанову, в частині відм ови подання, прокурором прот ягом 3-х діб з дня винесення по станови може бути подана апе ляція до Апеляційного суду м . Києва.

Суддя:

СудПодільський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення26.11.2010
Оприлюднено08.12.2010
Номер документу12665380
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-1030/10

Постанова від 09.09.2010

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Король Ю. А.

Постанова від 03.08.2010

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Мальована-Когер В. В.

Постанова від 16.12.2010

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Колода Лариса Дмитрівна

Постанова від 26.11.2010

Кримінальне

Подільський районний суд міста Києва

Зіміна Вероніка Борисівна

Постанова від 03.08.2010

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Мальована Вікторія Валентинівна

Постанова від 11.05.2010

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова Ірина Валеріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні