Постанова
від 22.11.2010 по справі 2а-10058/10/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018, м. Львів, вул. Чоловсь кого, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 листопада 2010 р. № 2а-10058/10/1370

Львівський окружний адм іністративний суд в складі:

головуючого-судді Гулика А.Г.;

за участю:

секретаря судового засіда ння Андрушакевич Т.В.,

прокурора: Ольшанської Н.М .;

представника позивача: Т арасяка Р.В.;

представник відповідача: н е з' явився,

розглянувши у відкритом у судовому засіданні адмініс тративну справу за позовом п рокурора Шевченківського ра йону м. Львова в інтересах дер жави в особі управління Пенс ійного фонду України в Шевче нківському районі м. Львова д о Державного комунального пі дприємства «Фармація»про ст ягнення заборгованості, -

в с т а н о в и в :

прокурор Шевченківсько го району м. Львова звернувся до суду з адміністративним п озовом в інтересах держави в особі управління Пенсійного фонду України в Шевченківсь кому районі м. Львова до Держа вного комунального підприєм ства «Фармація»(далі - ДКП « Фармація»), в якому просить су д стягнути з відповідача на к ористь управління Пенсійног о фонду України в Шевченківс ькому районі м. Львова суму з аборгованості у розмірі 5675 гр н. 46 коп.

Позовні вимоги мотивован і тим, що ДКП «Фармація»переб уває на обліку в управлінні П енсійного фонду України в Ше вченківському районі м. Льво ва як платник страхових внес ків на загальнообов' язкове державне пенсійне страхуван ня. Проте, в порушення вимог ч. 6 ст. 20 Закону України «Про зага льнообов' язкове державне п енсійне страхування», не в по вному обсязі сплачує страхов і внески на загальнообов' яз кове державне пенсійне страх ування, що призвело до виникн ення боргу.

Прокурор в судовому засіда нні позовні вимоги підтримав з підстав, наведених в позовн ій заяві. Просить суд задовол ьнити позов в повному обсязі .

Представник позивача в суд овому засіданні позовні вимо ги підтримав з підстав, навед ених в позовній заяві. Просит ь суд задовольнити позов в по вному обсязі.

Відповідач явку уповноваж еного представника в судове засідання не забезпечив, хоч а належним чином був повідом лений про дату, час та місце йо го проведення. Про причини не явки суд не повідомив, а тому, суд ухвалив розглядати справ у без його участі.

Відповідно до ч. 1 ст. 71 КАС України, кожна сторона п овинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимог и та заперечення.

Оскільки, відповідач жодн их заперечень проти позову н е подав, суд розглядає справу на підставі наявних доказів .

Суд, заслухавши пояснення п рокурора, представника позив ача, з' ясувавши обставини, н а які позивач посилається як на підставу своїх вимог, досл ідивши докази, якими вони обґ рунтовуються, вважає, що позо в підлягає задоволенню, вихо дячи з наступного.

Відповідач - ДКП «Фармаці я», відповідно до ст. 15 Закону У країни «Про загальнообов' я зкове державне пенсійне стра хування»від 09.07.2003 року № 1058-ІV, є пл атником страхових внесків на загальнообов' язкове держа вне пенсійне страхування, пе ребуває на обліку в управлін ні Пенсійного фонду України в Шевченківському районі м. Л ьвова та, у відповідності до п . 6 ч. 2 ст. 17 цього Закону, зобов' язаний нараховувати, обчислю вати і сплачувати в установл ені строки та в повному обсяз і страхові внески.

Відповідно до ч. 3 ст. 18 цього Закону, страхові внеск и є цільовим загальнообов' я зковим платежем, який справл яється на всій території Укр аїни в порядку, встановленом у цим Законом.

Як вбачається з розра хунків суми страхових внескі в на загальнообов' язкове де ржавне пенсійне страхування , що підлягають сплаті, загаль на сума нарахованих страхови х внесків ДКП «Фармація»стан овить 5675 грн. 46 коп., а саме: 497 грн. 6 7 коп. (згідно з розрахунком за липень 2009 року) + 497 грн. 67 коп. (згід но з розрахунком за серпень 200 9 року) + 506 грн. 62 коп. (згідно з роз рахунком за вересень 2009 року) + 506 грн. 62 коп. (згідно з розрахунк ом за жовтень 2009 року) + 506 грн. 62 ко п. (згідно з розрахунком за лис топад 2009 року) + 416 грн. 27 коп. (згідн о з розрахунком за грудень 2009 р оку) + 382 грн. 36 коп. (згідно з розра хунком за січень 2010 року) + 344 грн . 12 коп. (згідно з розрахунком за лютий 2010 року) + 458 грн. 84 коп. (згідн о з розрахунком за березень 201 0 року) + 311 грн. 17 коп. (згідно з роз рахунком за квітень 2010 року) + 311 грн. 17 коп. (згідно з розрахунко м за травень 2010 року) + 311 грн. 17 коп . (згідно з розрахунком за черв ень 2010 року) + 312 грн. 58 коп. (згідно з розрахунком за липень 2010 року ) + 312 грн. 58 коп. (згідно з розрахун ком за серпень 2010 року) = 5675 грн. 46 к оп. (загальна сума нараховани х страхових внесків).

Таким чином, судом вста новлено, що загальна сума заб оргованості відповідача пер ед управлінням Пенсійного фо нду України в Шевченківськом у районі м. Львова зі сплати ст рахових внесків на загальноо бов' язкове державне пенсій не страхування становить 5675 г рн. 46 коп. (загальна сума боргу), що також підтверджується ро зрахунком суми боргу.

Відповідно до ч. 6 ст. 20 Зако ну України «Про загальнообов ' язкове державне пенсійне с трахування», страхувальники зобов' язані сплачувати стр ахові внески, нараховані за в ідповідний базовий звітний п еріод, не пізніше ніж, через 20 к алендарних днів із дня закін чення цього періоду. Базовим звітним періодом є календар ний місяць.

Статтею 106 Закону України «Про загальнообов' язкове д ержавне пенсійне страхуванн я»визначено, що суми страхов их внесків своєчасно не нара ховані та/або не сплачені стр ахувальниками у строки, визн ачені ст. 20 цього Закону, в тому числі обчислені територіаль ними органами Пенсійного фон ду у випадках, передбачених ч . 3 ст. 20 цього Закону, вважаютьс я простроченою заборгованіс тю із сплати страхових внеск ів (далі - недоїмка) і стягують ся з нарахуванням пені та зас тосуванням фінансових санкц ій.

Згідно із ч. 5 ст. 106 Закону Ук раїни «Про загальнообов' яз кове державне пенсійне страх ування», відповідно до кален дарної черговості виникненн я недоїмки, пені та фінансови х санкцій здійснюється перер озподіл сплаченої суми, про щ о боржнику надсилається пові домлення про перерозподіл.

Отже, судом встановлено, щ о сума боргу ДКП «Фармація»п еред управлінням Пенсійного фонду України в Шевченківсь кому районі м. Львова є узгодж еною та становить 5675 грн. 46 коп. ( недоїмка).

Докази вжиття відповіда чем заходів погашення заборг ованості перед управлінням П енсійного фонду України в Ше вченківському районі м. Льво ва у розмірі 5675 грн. 46 коп. в мате ріалах справи відсутні.

Таким чином, на підставі н аявних у справі доказів, суд д ійшов висновку, що позовні ви моги обґрунтовані та підляга ють задоволенню.

Відповідно до ст. 94 К АС України, судові витрати зі сторін стягненню не підляга ють.

Керуючись ст.ст. 7-11, 14, 69-71, 86, 87, 94, 159, 160-163 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

1.Позов задовольнити по вністю.

2.Стягнути з Державного кому нального підприємства «Фарм ація»(місцезнаходження: 79000, м. Львів, вул. Городоцька, буд. 2, ко д ЄДРПОУ - 22393572) на користь упра вління Пенсійного фонду Укра їни в Шевченківському районі м. Львова (місцезнаходження: 7 9068, м. Львів, вул. Г. Мазепи, буд. 5а, код ЄДРПОУ - 20847520) суму заборго ваності у розмірі 5675 грн. 46 коп. ( п' ять тисяч шістсот сімдеся т п' ять гривень сорок шість копійок).

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання заяви про апеляці йне оскарження, встановленог о Кодексом адміністративног о судочинства України, якщо т аку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляц ійне оскарження, але апеляці йна скарга не була подана у ст рок, встановлений Кодексом а дміністративного судочинст ва України, постанова набира є законної сили після закінч ення цього строку. У разі пода ння апеляційної скарги судов е рішення, якщо його не скасов ано, набирає законної сили пі сля повернення апеляційної с карги, відмови у відкритті ап еляційного провадження або н абрання законної сили рішенн ям за наслідками апеляційног о провадження. Якщо строк апе ляційного оскарження буде по новлено, то вважається, що пос танова суду не набрала закон ної сили.

Апеляційна скарга подаєть ся до Львівського апеляційно го адміністративного суду че рез Львівський окружний адмі ністративний суд. Копія апел яційної скарги одночасно над силається особою, яка її пода є, до Львівського апеляційно го адміністративного суду. А пеляційна скарга на постанов у суду першої інстанції пода ється протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі за стосування судом ч. 3 ст. 160 Коде ксу адміністративного судоч инства України, а також прийн яття постанови у письмовому провадженні апеляційна скар га подається протягом 10 днів з дня отримання копії постано ви. Якщо суб' єкта владних по вноважень у випадках та поря дку, передбачених частиною ч етвертою ст. 167 Кодексу адміні стративного судочинства Укр аїни, було повідомлено про мо жливість отримання копії пос танови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк н а апеляційне оскарження пост анови суду обчислюється з на ступного дня після закінченн я п' ятиденного строку з мом енту отримання суб' єктом вл адних повноважень повідомле ння про можливість отримання копії постанови суду.

Повний текст постанови виготовлений та підписаний 2 5 листопада 2010 року.

Суддя Гу лик А.Г.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.11.2010
Оприлюднено08.12.2010
Номер документу12668362
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-10058/10/1370

Постанова від 22.11.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Ухвала від 08.11.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Ухвала від 05.11.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні