Постанова
від 02.12.2010 по справі 2а-3350/10/2770
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

< Копия >

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВН ИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

ПОСТАНОВА

Іменем України

02.12.10 Справа №2а-3350/10/2770

Суддя Окружного адмініс тративного суду міста Севаст ополя Гавура О.В., розлянувши в порядку скороченого провадж ення адміністративну справу Державної податкової інспе кції у Ленінському районі м. С евастополя < Список > < Позивач в особі >

до Кримської міжнародної а соціації по технологіям та м орським наукам < Список > < Від повідач в особі > < Текст >

про припинення юридичної о соби,

< Текст >

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інс пекція у Ленінському районі м. Севастополя звернулась до Окружного адміністративног о суду міста Севастополя з по зовною заявою до Кримської м іжнародної асоціації по техн ологіям та морським наукам п ро припинення юридичної особ и. Вказує, що відповідач у пору шення пп. 4.1.4 п. 4.1 ст. 4 Закону Укра їни “Про порядок погашення з обов' язань платників подат ків перед бюджетами та держа вними цільовими фондами”не н адає звітність про свою фіна нсово-господарську діяльніс ть позивачу з 23.10.2008 року.

Просить припинити юридичн у особу відповідача.

Ухвалою від 12 листопада 2010 ро ку відкрито скорочене провад ження по адміністративній с праві, запропоновано відпові дачеві подати десятиденний с трок з дня одержання копії за значеної ухвали письмові зап еречення проти позову з поси ланням на докази, якими вони о бґрунтовуються, також зобов' язано позивача та відповідач а надати необхідній перелік документів.

Відповідно до пункту 2 части ни 3 статті 183-2 Кодексу адмініст ративного судочинства Украї ни, справа повинна бути розгл янута у порядку скороченого провадження не пізніше трьох днів з дня закінчення строку , передбаченого частиною тре тьою цієї статті, якщо до суду не було подано заперечення в ідповідача та за умови, що спр ава розглядається судом за м ісцезнаходженням відповіда ча

Розглянувши матеріали спр ави, суд дійшов висновку, що по зовні вимоги слід задовольни ти з таких підстав.

Кримська міжнародна асоці ація по технологіям та морсь ким наукам зареєстрована у Л енінській районній державні й адміністрації м. Севастопо ля 15.05.2008 року та перебуває на об ліку в Державній податковій інспекції у Ленінському райо ні м. Севастополя як платник, к од ЄДРПОУ 20706268.

Згідно з пунктом 8 статті 19 Го сподарського кодексу Україн и всі суб'єкти господарюванн я зобов'язані здійснювати пе рвинний (оперативний) і бухга лтерський облік результатів своєї роботи, складати стати стичну інформацію, а також на давати відповідно до вимог з акону фінансову звітність і статистичну інформацію щодо своєї господарської діяльно сті, інші дані, визначені зако ном.

Відповідно до пункту 2 статт і 9 Закону України “Про систем у оподаткування ” платники п одатків і зборів (обов'язкови х платежів) зобов'язані подав ати до державних податкових органів відповідно до законі в декларації, які пов'язані з о бчисленням і сплатою податкі в і зборів.

Відповідно до пункту 4.1.4 стат ті 4 Закону України “Про поряд ок погашення зобов'язань пла тників податків перед бюджет ами та державними цільовими фондами ” від 21.12.2000 № 2181 податков і декларації надаються за ба зовий (звітний) період, який рі вняється календарному кварт алу - протягом 40 календарних днів, наступних за останнім к алендарним днем звітного (по даткового) кварталу.

Вказаний обов'язок відпові дачем не виконується, податк ова звітність до позивача не надається з 23.10.2008 року, що підтв ерджується довідкою.

Таким чином, у порушення зак онодавства про оподаткуванн я відповідач більше року не н адає до органів державної по даткової служби декларації, бухгалтерську звітність та і нші документи та відомості, п ов`язані з обчисленням та спл атою податків, зборів (обов`яз кових платежів).

Відповідно статті 38 Закону України “Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб - підприємців” прип инення юридичної особи здійс нюється на підставі рішення суду, зокрема, у разі неподанн я протягом року до органів де ржавної податкової служби по даткових декларацій, докумен тів фінансової звітності зг ідно законодавства.

Згідно частини першої стат ті 60 Господарського кодексу У країни ліквідація суб'єкта г осподарювання здійснюється ліквідаційною комісією, яка утворюється власником (влас никами) майна суб'єкта господ арювання чи його (їх) представ никами (органами), або іншим ор ганом, визначеним законом, як що інший порядок її утворенн я не передбачений цим Кодекс ом. Ліквідацію суб'єкта госпо дарювання може бути також по кладено на орган управління суб'єкта, що ліквідується.

Згідно п. 15 статті 58 Господар ського кодексу України, скас ування реєстрації суб'єкта п ідприємницької діяльності з дійснюється згідно заяви, а т акож на підставі рішення суд у у випадках, передбачених за коном.

Відповідно до абзацу 6 ст. 1 За кону України “Про державну р еєстрацію юридичних та фізич них осіб-підприємців”№ 755-IV від 15.05.2003 року (далі - Закон № 755) місц езнаходження юридичної особ и - адреса органу або особи, як і відповідно до установчих д окументів юридичної особи чи закону виступають від її іме ні (далі - виконавчий орган.

Пунктом 1 статті 19 Зако ну № 755 передбачено, що у разі як що зміна відомостей про юрид ичну особу, які містяться в Єд иному державному реєстрі, не пов'язана із змінами, що внося ться до установчих документі в юридичної особи, або не підл ягає державній реєстрації, о соба, уповноважена діяти від імені юридичної особи (викон авчого органу), подає (надсила є рекомендованим листом з оп исом вкладення) державному р еєстратору за місцезнаходже нням реєстраційної справи юр идичної особи заповнену реєс траційну картку про внесення змін до відомостей про юриди чну особу, які містяться в Єди ному державному реєстрі.

Абзацом 2 ч. 12 та абзацом 2 ч. 14 ст . 19 Закону № 755 передбачений обо в' язок державного реєстрат ора внести до Єдиного держав ного реєстру запис про відсу тність юридичної особи за її місцезнаходженням у разі не повідомлення нею державного реєстратора про зміну свого місцезнаходження у встановл еному Законом порядку.

Відповідно до п.п. 5 ч. 2 ст. 38 Зак ону № 755, підставою про ухвален ня судом рішення щодо припин ення юридичної особи є наявн ість в Єдиному державному ре єстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Згідно пункту 17 статті 11 Зако ну України “Про державну под аткову службу в Україні”від 04.12.1990 № 509 (з подальшими змінами і доповненнями) органи держав ної податкової служби у випа дках, в межах компетенції та у порядку, встановлених закон ами України, мають право звер татися у передбачених законо м випадках до судових органі в із заявою (позовною заявою) п ро скасування державної реєс трації суб'єкта підприємниць кої діяльності.

Відповідно до довідки Держ авної податкової інспекції у Ленінському районі м. Севаст ополя станом на 27.08.2010 року забор гованість у Кримської міжнар одної асоціації по технологі ям та морським наукам перед б юджетом відсутня .

За таких обставин позовні в имоги Державної податкової і нспекції у Ленінському район і міста Севастополя підлягаю ть задоволенню, а Кримська мі жнародна асоціація по технол огіям та морським наукам під лягає припиненню.

Враховуючи викладене, керу ючись статтями 158-163, 183-2 Кодексу а дміністративного судочинст ва України № 2747-ІV від 06.07.2005 року, с уд

ПОСТАНОВИВ:

< Текст >

1. Адміністративний по зов задовольнити повністю.

2. Припинити юридичну о собу Кримську міжнародну асо ціацію по технологіям та мор ським наукам (99011, м. Севастопол ь, вул. Вороніна, буд. 10, код ЄДРП ОУ 20706268).

3. Проведення ліквідац ійних заходів для державної реєстрації припинення юриди чної особи покласти на Кримс ьку міжнародну асоціацію по технологіям та морським наук ам.

4. Надіслати копію пост анови державному реєстратор у Ленінської районної держав ної адміністрації м. Севасто поля після набрання постанов ою законної сили, для внесенн я до Єдиного державного реєс тру відповідного запису.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Севастопольського апеляці йного адміністративного суд у через суд першої інстанції шляхом подачі в 10-денний стро к, з дня отримання копії поста нови, апеляційної скарги. Якщ о суб'єкта владних повноваже нь у випадках та порядку, пере дбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було п овідомлено про можливість от римання копії постанови суду безпосередньо в суді, то деся тиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду о бчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденно го строку з моменту отриманн я суб'єктом владних повноваж ень повідомлення про можливі сть отримання копії постанов и суду.

Постанова набирає законно ї сили у порядку та строки пер едбачені статтею 254 Кодексу ад міністративного судочинств а України.

Суддя < підпис > О.В. Гавура

< З оригіналом згідно >

Дата ухвалення рішення02.12.2010
Оприлюднено08.12.2010
Номер документу12670257
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3350/10/2770

Постанова від 02.12.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Севастополя

Гавура О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні