Постанова
від 20.12.2007 по справі 16/433-ап-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

16/433-АП-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М      У К Р А Ї Н И

"20" грудня 2007 р.                                                           Справа № 16/433-АП-07

Господарський суд Херсонської області у складі судді  Немченко Л.М. при секретарі Горголь О.М. , розглянувши у відкритому судовому засіданні справу              

за позовом Прокурора Великоолександрівського району Херсонської області в інтересах держави в особі Херсонського територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку  

до Відкритого акціонерного товариства "Великоолександрівський райагрохім", смт.Велика Олександрівка Херсонської області  

про  стягнення 1700 грн.

за участю Прокурора Херсонської обласної прокуратури Мяснікова К. К.

представників сторін:

від  позивача: Кулик Л. Є. дов. № 51 від 22 травня 2007р.   

від  відповідача: не прибув   

          Прокурор Великоолександрівського району Херсонської області в інтересах держави в особі Херсонського територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку (позивач) звернувся до суду з позовом про стягнення з відкритого акціонерного товариства "Великоолександрівський райагрохім" (відповідач) штрафу  в сумі 1700 грн.

          Прокурор позовні вимоги підтримав в повному обсязі.

          Позивач позовні вимоги підтримав в повному обсязі.

          Відповідач не направив свого представника в судове засідання, не надав відзив на позов та витребувані судом документи.

          Суд, керуючись приписами ч.2 ст.128 КАСУ, розглядає справу за наявними в ній матеріалами.

          Розглянувши матеріали справи, заслухавши прокурора та представника позивача  

  

в с т а н о в и в:

          Відповідно до ст. 11 Закону України „Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні" державна комісія з цінних паперів та фондового рингу накладає на юридичних осіб штрафи: за випуск в обіг та розміщення незареєстрованих цінних паперів відповідно до чинного законодавства - у розмірі до 10000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або в розмірі до 150 відсотків прибутку (надходжень), одержаних в результаті цих дій; за діяльність на ринку цінних паперів без ліцензії, одержання якої передбачено чинним законодавством. - у розмірі до 5000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; за ненадання, несвоєчасне надання або надання завідомо недостовірної інформації - у розмірі до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; за ухилення від виконання або несвоєчасне виконання розпоряджень, рішень про усунення порушень щодо цінних паперів —у розмірі до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Рішення Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку про накладення штрафу може бути оскаржено в суді.                               Штрафи, накладені Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку, стягуються у судовому порядку.

          Так начальником Херсонського територіального відділення Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку  24.05.07 було винесено постанову про порушення справи про правопорушення на ринку цінних паперів відносно ВАТ „Великоолександрівський райагрохім".

          За вказаною справою начальником Херсонського територіального відділення Комісії 12.06.07 було винесено постанову №112-ХЕ про накладення санкції за правопорушення на ринку цінних паперів, згідно якої за ненадання регулярної інформації (річного звіту емітента за 2006 рік) реєструвальному органу у встановлений законодавством термін (до 30 квітня року, наступного за звітним), на ВАТ „Великоолександрівський райагрохім" накладено штраф у розмірі 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян -1700 грн.

          Згідно п. п. 19.1, 19.4 Правил розгляду справ про порушення вимог законодавства на ринку цінних паперів та застосування санкцій, затверджених Наказом Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 09.01.97 N 2 штраф має бути сплачений порушником не пізніше як через 15 днів з дня отримання ним постанови. У разі оскарження цієї постанови штраф має бути сплачений: не пізніше як через 15 днів з дня повідомлення про залишення скарги без задоволення; не пізніше як через 15 днів з дня отримання рішення за результатами розгляду скарги, якщо рішення передбачає сплату штрафу. У разі несплати штрафу правопорушником у термін, встановлений пунктом 19.1 цих Правил, штраф стягується у судовому порядку.

          Штрафи накладені на ВАТ „Великоолександрівський райагрохім" до цього часу сплачено не було, отже вони мають бути стягнуті в судовому порядку.

          Порушення інтересів держави за вказаною справою вбачається насамперед в тому, що ВАТ „Великоолександрівській райагрохім" не дотримано вимог діючого законодавства, що порушує встановлений порядок державного регулювання ринку цінних паперів.

          Крім того 1700 грн. не надійшло до Державного бюджету, що завдає шкоди інтересам держави, перешкоджає своєчасному та повному виконанню прибуткової частини бюджету, негативно впливає на стан фінансування видатків бюджету, виплату пенсій та інших соціальних виплат. Необхідність захисту інтересів держави покладає на прокуратуру обов'язок представництва інтересів держави в суді відповідно до ст. 121 Конституції України.

          На підставі викладеного, суд дійшов висновку, що позовні вимоги позивачем доведені та підлягають задоволенню в повному обсязі.

          Керуючись ст.ст.1600163,254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

постановив:

          1. Позовні вимоги задовольнити в повному обсязі.

          2.  Стягнути   з  Відкритого  акціонерного   товариства   "Великоолександрівський райагрохім"  (смт.Велика Олександрівка Херсонської області, , вул.Виробнича,1, р/р 2606301159, Ощадбанк, МФО 342070, р/р 26001243 в ХФ ВАТ "Мегабанк", МФО 352714, код ЄДРПОУ 05487254) на користь Херсонського територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку до Державного бюджету ( м.Херсон, вул.Кірова,24, р/р 31111106700063, код ОКПО 24103816, код доходу 21081100, банк одержувача - Управління Державного казначейства у Херсонській області, МФО 852010) 1700 грн. штрафу.

          3. Виконавчий лист видати після набрання постановою законної сили та звернення заінтересованою особою з відповідною заявою.

Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 КАС України з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

                    Суддя                                                                  Л.М. Немченко

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення20.12.2007
Оприлюднено16.01.2008
Номер документу1267076
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —16/433-ап-07

Постанова від 20.12.2007

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Немченко Л.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні