Ухвала
від 26.11.2010 по справі 3/44-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путяти нський, 3/65

УХВАЛА

від "26" листопада 2010 р. Справа № 3/44-Б.

За заявою: Державної под аткової інспекції у м. Житоми рі (м.Житомир)

до боржника: Спільного підприємства "Раут - Авто" (м. Жи томир)

про визнання банкрутом

Суддя

Присутні:

від кредиторів: Седлецьк а Л.С. - предст. УПФУ в Корольов. р-ні м. Житомира, Докіль Н.Б. - пр едст. Житом. міського центру з айнятості, Гупало В.В. - предст . ДПІ у м. Житомирі, Штих І.В. - пре дст. ВВД ФСС НВВ ПЗ в м. Житомир і

від відповідача: Ярмола О.Ю. - ліквідатор

В засіданні господарськог о суду 23.11.10р. оголошувалась пер ерва до 26.11.10р. до 12:30 згідно ст. 77 ГП К України.

В провадженні господарс ького суду Житомирської обла сті знаходиться справа №3/44-Б п ро банкрутство Спільного під приємства "Раут-Авто" (м. Житом ир), порушена за правилами ст.с т. 6,8 та 52 Закону України "Про ві дновлення платоспроможност і боржника або визнання його банкрутом" на стадії ліквіда ції.

Постановою від 15 квітня 2008р. г осподарський суд визнав борж ника банкрутом, відкрив лікв ідаційну процедуру та призн ачив ліквідатором Державну податкову інспекцію у м. Жито мирі (а. с. 52-53).

В процесі здійснення лікві даційної процедури підприєм ства-банкрута, ліквідатором ДПІ в м. Житомирі в особі держа вного податкового інспектор а Бойко Є.Ю. було вжито ряд зах одів, передбачених ст.ст. 22-32, 52 З акону України "Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом" (далі - Закон).

Ухвалою від 18.02.10р. господарсь кий суд припинив повноваженн я ліквідатора СП "Раут-Авто" ДП І у м. Житомирі та призначив лі квідатором банкрута - арбітр ажного керуючого Фіранськог о Ю.А. (ліцензія НОМЕР_1 від 06.12.06р.).

Ухвалою від 27 квітня 2010р. госп одарський суд припинив повно важення ліквідатора Фірансь кого Ю.А. та призначив ліквіда тором підприємства-банкрута арбітражного керуючого Ярмо лу О.Ю.

Ліквідатор СП "Раут-Авто" Яр мола О.Ю. за наслідками вжитих заходів у ліквідаційній про цедурі банкрута подала госп одарському суду звіт ліквіда тора та ліквідаційний баланс банкрута з додатками у відпо відності до ст. 32 Закону Украї ни "Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом" для їх роз гляду та затвердження в засі данні суду.

Із матеріалів справи вбача ється, що письмових заперече нь кредиторів щодо наявності обставин, які би перешкоджал и затвердженню розгляду звіт у ліквідатора Ярмоли О.Ю. та лі квідаційного балансу банкру та по суті, відсутні.

Присутні в засіданні суду представники кредиторів буд ь-яких зауважень з приводу по даних ліквідатором документ ів також не висловили.

Заслухавши пояснення пред ставників кредитора, ліквіда тора, розглянувши матеріали справи, поданий звіт ліквіда тора та ліквідаційний баланс банкрута, господарський суд

ВСТАНОВИВ:

Спільне підприємство "Раут -Авто" (м. Житомир) було заснова но Приватним підприємством " Раут" (м. Житомир) та громадяни ном ОСОБА_1 (м. Житомир), зар еєстровано Виконавчим коміт етом Житомирської міської ра ди за №3642 від 27.08.1997р., про що видано Свідоцтво про державну реєс трацію та присвоєно код юрид ичної особи 24704823 (а. с. 5-9, 13).

Згідно довідки Головного у правління статистики у Житом ирській області від 26.06.2007р. за № 14/10/564/1 вбачається, що керівником підприємства-банкрута було призначено Гнатюка Геннаді я Григоровича (а. с. 16).

Згідно п. 2.2 Статуту підприєм ства, предметом діяльності о станнього були: виготовлення , монтаж і налагоджування обл аднання; придбання, оренда зе мельних ділянок, водоймищ, бу дівель і споруд, з метою вироб ництва, заготівлі, переробки і реалізації сільськогоспод арської продукції; будівницт во на земельних ділянках нео бхідних виробничих будівель і споруд; проведення бартерн их взаємовигідних угод у від повідності з чинним законода вством та багато іншого.

Згідно п. 1.10 Статуту та Свід оцтва про державну реєстрац ію юридичної особи, місцем зн аходження останньої визнач ено площу Смолянську, 3 у м.Жи томирі.

Як вбачається із матеріалі в справи, працівниками ДПІ у м. Житомирі 01.11.05р. складено Акт про неможливість вручення п латнику податків податковог о повідомлення-рішення в зв'я зку з незнаходженням фактич ного місця розташування СП "Р аут-Авто". 26.04.06р. за результатами перевірки місцезнаходження СП "Раут-Авто" було складено А кт із зазначенням того, що за ю ридичною адресою підприємст во СП "Раут-Авто" не знаходитьс я (а. с. 25-27).

Відповідно до довідки з ЄДР юридичних осіб та фізичних о сіб-підприємців, державним р еєстратором 29.01.08р. внесено зап ис про відсутність юридичної особи за вказаною адресою: м . Житомир, майдан Смолянський , буд. 3 (а. с. 22).

У зв'язку з відсутністю під приємства за своїм місцезнах одженням та наявністю подат кової заборгованості на сум у 7544, 73 грн., за заявою ДПІ у м. Жит омирі господарський суд 31.03.2 008 року порушив провадження у справі про банкрутство за пр авилами ст. 52 Закону.

Постановою від 15 квітня 2008р. г осподарський суд визнав борж ника банкрутом, відкрив лікв ідаційну процедуру та у поря дку, визначеному ст. 52 Закону, п ризначив ліквідатором ініці юючого кредитора - ДПІ у м. Жит омирі.

Наказом від 27.01.09р. за №119 ДПІ у м . Житомирі для виконання повн оважень ліквідатора підприє мства-банкрута призначено д ержавного податкового інспе ктора відділу погашення прос трочених податкових зобов'яз ань - Бойка Євгена Юрійовича (а. с. 124).

На виконання вимог ст. 25 Зак ону стосовно виявлення майно вих активів боржника, лікві датором ДПІ у м. Житомирі зді йснено запити до : Центру дер жавного земельного кадастру (а.с. 47), КП "Житомирське обласне міжміське бюро технічної ін вентаризації" Житомирської о бласної ради, (а. с. 59), ОРЕВ УДАЇ У МВС України в Житомирській о бласті ( а.с. 61), а також банківсь ких установ.

Крім того, ліквідатором ДПІ у м. Житомирі було направлено листи до засновників підпри ємства-банкрута та колишньог о керівника банкрута з вимог ами щодо передачі печатки, шт ампів, бухгалтерської та інш ої документації банкрута.

На зроблені запити, отриман о наступні відповіді:

- від Житомирського місько го відділу ДП "Центр державно го земельного кадастру при д ержавному комітеті України п о земельних ресурсах" про від сутність реєстрації права в ласності на земельні ділянки за банкрутом (а. с. 85);

- від Житомирського ВРЕР УДА І УМВС України в Житомирські й області про відсутність де ржавної реєстрації транспо ртних засобів за банкрутом (а .с. 86);

- від Філії ВАТ "Державний е кспортно-імпортний банк Укра їни" в м. Житомирі про залишо к грошових коштів банкрута у розмірі 16, 80 грн. (а. с. 125);

- від Житомирської обласної дирекції "Райффайзен Банк Ав аль" про відсутність залишку грошових коштів банкрута (а.с . 128);

- від Житомирської філії АКІ Б "УкрСиббанк" про закриття 20.03. 2006 року рахунків банкрута в за значені банківській установ і (а. с. 129);

- від АКІБ "УкрСиббанк" (м. Хар ків) про залишок грошових ко штів банкрута у розмірі 11, 03 гр н. (а. с. 143);

У зв'язку з неможливістю в илучення печатки, штампів, ус тановчих документів та докум ентації про господарську ді яльність банкрута у колишніх посадових осіб, ліквідаторо м в газеті "Меркурій" №18 (траве нь 2009р) було опубліковано огол ошення про визнання їх недій сними.

З метою виявлення кредитор ів відсутнього боржника, лік відатором опубліковано ого лошення про визнання боржник а СП "Раут-Авто" банкрутом та в ідкриття ліквідаційної проц едури банкрута (а.с. 140-142), надісл ано письмові повідомлення в сім відомим кредиторам, а так ож, запит до Богунського ВДВС Житомирського міського упра вління юстиції.

Вжитими заходами виявлено наступних кредиторів банкр ута:

- Житомирський міський цен тр зайнятості на суму вимог 821, 24 грн. (довідка №3120 від 03.12.08р.) (а. с . 76-77);

- Відділення виконавчої дир екції Фонду соціального стра хування від нещасних випадкі в на виробництві та професій них захворювань України у м. Ж итомирі на суму вимог 316, 34 грн. (а. с. 36-46);

- Виконавча дирекція фонду соціального страхування з т имчасової втрати працездатн ості Житомирського обласног о відділення на суму вимог 1163, 21 грн. (а.с. 51, 87-88);

- Управління Пенсійного фон ду України в Корольовському районі м. Житомира на сумі ви мог 940, 38 грн. та 10472, 22 грн. (а. с. 50).

За даними Богунського ВДВС Житомирського міського упра вління юстиції кредиторів бо ржника не виявлено (а. с. 112);

Ліквідатором Ярмолою О.Ю. п родовжено вжиття заходів в л іквідаційній процедурі бан крута щодо пошуку засновник ів, колишніх посадових осіб б анкрута та його майнових акт ивів. В результаті вжитих лік відатором заходів, останні н е виявлено. На день розгляду с прави ліквідатором Ярмолою О .Ю. закрито всі розрахункові р ахунки банкрута та подано лі квідаційний баланс.

У зв'язку з відсутністю у ба нкрута майнових активів та г рошових коштів, залишились н епогашеними вимоги наступни х кредиторів:

1) ДПІ у м. Житомирі на суму 11522, 4 6 грн., з яких: 7054, 67 грн. основного боргу, 4060, 48 грн. пені, 407, 31 грн. штра фу;

2) УПФУ в Корольовському рай оні м. Житомира на суму 11420, 92 грн . боргу;

3) ВВД ФСС НВВ ПЗ України Жито мирського обласного відділе ння на суму 316, 34 грн.;

4) ВВД ФСС ТВП Житомирського обласного відділення на сум у 1163, 21 грн.;

5) Житомирського міського ц ентру зайнятості на суму 821, 24 г рн.

Згідно п. 5 ст. 31 Закону Україн и "Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом" вимоги, зая влені після закінчення строк у, встановленого для їх подан ня, вважаються погашеними.

Відповідно до п. 6 ст. 31 Закону №2343 вимоги, не задоволені за н едостатністю майна, вважають ся погашеними.

Частиною 2 ст. 32 Закону №2343 пер едбачено, що якщо за результа тами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кре диторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридич ної особи-банкрута.

Пунктом 6 ч. 2 ст. 40 вищезгадано го Закону передбачено, що гос подарський суд припиняє пров адження у справі про банкрут ство , якщо затверджено звіт л іквідатора в порядку, встано вленому цим Законом.

Враховуючи викладене, звіт ліквідатора Ярмоли О.Ю. про пр оведення ліквідаційної проц едури банкрута та ліквідацій ний баланс банкрута СП "Раут-А вто" підлягають затвердженню господарським судом, а підпр иємство-банкрут - ліквідації , провадження у справі про бан крутство - припиненню .

Керуючись ст. 22-32, 52 Закону Укр аїни "Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом", ст. 39 Зак ону України "Про державну реє страцію юридичних та фізични х осіб-підприємців", ст. 86 ГПК Ук раїни, господарський суд,

УХВАЛИВ:

1. Затвердити звіт ліквіда тора Ярмоли О.Ю. про проведенн я ліквідаційної процедури ба нкрута та ліквідаційний бала нс Спільного підприємства "Р аут-Авто" (м. Житомир).

2. Ліквідувати юридичну осо бу-банкрута Спільне підприєм ство "Раут-Авто" (м. Житомир, що з ареєстроване Виконавчим ком ітетом Житомирської міської ради від 27.08.97р. за №3642, юридична а дреса: м. Житомир, майдан Смоле нський, 3, ідентифікаційний ко д 24704823.

3. Вважати погашеними вимог и наступних кредиторів:

1) ДПІ у м. Житомирі на суму 11522, 4 6 грн., з яких: 7054, 67 грн. основного боргу, 4060, 48 грн. пені, 407, 31 грн. штра фу;

2) УПФУ в Корольовському рай оні м. Житомира на суму 11420, 92 грн . основного боргу;

3) ВВД ФСС НВВ ПЗ України Жито мирського обласного відділ ення на суму 316, 34 грн. основного боргу;

4) ВВД ФСС ТВП Житомирського обласного відділення на су му 1163, 21 грн. основного боргу;

5) Житомирського міського ц ентру зайнятості на суму 821, 24 г рн. основного боргу.

4. Вважати погашеними вимог и кредиторів, заявлені після закінчення строку, встановл еного для їх подання відпові дно до п. 5 ст. 31 Закону України "П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом".

5. Ліквідатору Ярмолі О.Ю.:

- вжити заходів для проведе ння державної реєстрації при пинення юридичної особи.

6. Надіслати копію даної ухв али про затвердження звіту л іквідатора та ліквідаційног о балансу Державному реєстра тору Виконавчого комітету Жи томирської міської ради для проведення державної реєстр ації припинення юридичної ос оби в день набрання ухвали за конної сили.

7. Державному реєстратору В иконавчого комітету Житомир ської міської ради надіслати на адресу господарського су ду довідку з ЄДР із внесеним з аписом про судове рішення що до припинення юридичної особ и, що пов'язане з банкрутство м згідно запиту.

8. Провадження у справі прип инити.

9. Копію ухвали суду надісла ти кредиторам банкрута, лікв ідатору Ярмолі О.Ю. та Сектору з питань банкрутства в Житом ирській області.

Ухвалу про припинення пров адження у справі про банкрут ство може бути оскаржено.

Суддя

Віддрукувати:

1 - в справу

2 - ДПІ у м. Житомирі

3- УПФУ в Корольов. р-ні

4- Житом. міськ. центр зайнят.

5- ВВД ФСС НВВ ПЗ Житом. обл. ві д.

6- ВВД ФСС ТВП Житом. обл.від.

7- Сектору з пит. банкр.

8- держ. реєстратору Виконк. Ж итом. міськ. ради разом з запи том - рек.

9- лікв. Ярмолі О.Ю.

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення26.11.2010
Оприлюднено08.12.2010
Номер документу12671686
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —3/44-б

Ухвала від 21.01.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Кудряшова Ю.В.

Ухвала від 26.11.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Машевська О.П.

Ухвала від 16.09.2009

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Ухвала від 27.07.2009

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Ухвала від 28.04.2009

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Ухвала від 20.05.2009

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Постанова від 15.04.2008

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Машевська О.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні