Постанова
від 21.12.2007 по справі 20-11/595
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД М. СЕВАСТОПОЛЯ

20-11/595

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

 

справа № 20-11/595

ПОСТАНОВА

і м е н е м     У к р а ї н и

"21" грудня 2007 р.  14:45                                                                                м. Севастополь

Господарський суд міста Севастополя в складі:

судді Дмитрієва В.Є., при секретарі: Щербань М.В.,

за участю представників:

позивача –Рєзник Ю.В., довіреність № 32/10-011/2007 від 31.10.2007

відповідача –не з`явився

розглянувши у судовому засіданні адміністративну справу за позовом  

Державної податкової інспекції в Гагарінському  районі міста Севастополя (м. Севастополь, вул. Пролетарська, 24)

до Малого приватного багатопрофільного підприємства “Эверест”  (м. Севастополь, Проспект Октябрської революції,  57/39)

про припинення юридичної особи

в с т а н о в и в:

Позивач звернувся до суду з адміністративним позовом до відповідача про  припинення юридичної особи, посилаючись на те, що відповідачем порушено Закон України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців” та Закон України “Про державну податкову службу в Україні”.

          Відповідач в судове засідання не з`являвся, відзив на позов не надав, про час та місце судового засідання був повідомлений належним чином  у встановленому порядку, про причини неявки суд не повідомив.

Відповідно до  частини 4 статті 128 Кодексу адміністративного судочинства України суд вирішив можливим розглянути справу за наявними в ній матеріалами.

Згідно статті 27, 49, 51, 130 Кодексу адміністративного судочинства України, судом представнику позивача   роз'яснені  процесуальні права і обов'язки, визначені Кодексом.

За клопотанням позивача, відповідно до статті 15 Кодексу адміністративного судочинства України, пояснення та клопотання по справі надавались ним  російською мовою.

Розглянувши матеріали справи, дослідивши надані позивачем докази,  заслухавши представника позивача, суд встановив.

Позивач   зареєстрований   в Ленінській   районній  державній адміністрації міста Севастополя рішенням № 316 від 11.02.1992 та перебуває  з 2001 року на обліку у Державної податкової інспекції в Гагарінському районі міста  Севастополя.

Відповідач  зареєстрований за адресою: м. Севастополь, Проспект Октябрської революції,  57/39.

На підставі п.4.1.4. ст.4 Закону України «Про порядок погашення зобов'язань  платників податків перед бюджетами і державними цільовими фондами»від 21.12.00 № 2181, податкові декларації  надаються за базовий (звітний) період, який дорівнюється календарному кварталу –протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу.                                                                                                                                                                                                                                                              

Вказаний обов'язок відповідачем не виконується, податкова звітність в ДПІ у Гагарінському районі м. Севастополя останній раз надавалася  з 12.01.2006, що підтверджується актом обстеження від 26.11.2007.

Відповідно до  п. 4 Прикінцевих положень Господарського кодексу України від 16.01.03 № 436-IV, до господарських відносин, що виникли до набрання чинності  відповідних положень Господарського кодексу України, вказані положення застосовуються щодо тих прав і обов'язків, які продовжують існувати або виникли після набрання чинності цих положень.

Згідно п. 8 ст. 19 Господарського кодексу України всі суб'єкти господарювання зобов'язані здійснювати первинний (оперативний) і бухгалтерський облік результатів своєї роботи, складати статистичну інформацію, а також надавати відповідно до вимог закону фінансову звітність і статистичну інформацію щодо своєї господарської діяльності, інші дані, визначені законом.

Відповідно до п. 2 ст. 9 Закону України «Про систему оподаткування»платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані подавати до державних податкових органів відповідно до законів декларації, які пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів.

У порушення законодавства про оподаткування відповідач  з 12.01.2006 не надає до   Державної   податкової  інспекції  у Гагарінському  районі м. Севастополя декларації, бухгалтерську звітність та інші документи  та відомості, пов`язані з обчисленням та сплатою  податків, зборів (обов`язкових платежів).

Відповідно до ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” та п. 17 ст. 11 Закону України «Про державну податкову службу в Україні»від 04.12.90 № 509 (з подальшими змінами і доповненнями), припинення підприємницької діяльності  здійснюється на підставі рішення суду у разі неподання  протягом року до органів державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової  звітності згідно законодавства. Державній податковій інспекції надано право на звернення до суду із позовними заявами в даному випадку.

Державна реєстрація припинення юридичної особи Малого приватного багатопрофільного підприємства “Эверест” здійснюється в порядку, який встановлений ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців”.

За  такими  обставинами,  позовні  вимоги   ДПІ  у Гагарінському  районі міста Севастополя підлягають задоволенню, юридична особа Малого приватного багатопрофільного підприємства “Эверест”   підлягає припиненню.

Керуючись статтями 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Адміністративний позов задовольнити повністю.

2. Припинити юридичну особу Малого приватного багатопрофільного підприємства “Эверест” (м. Севастополь, Проспект Октябрської революції,  57/39, ідентифікаційний номер 16500229).

3. Заходи по підготовці документів для державної реєстрації припинення юридичної особи покласти на  відповідача –Мале приватне багатопрофільне підприємство “Эверест”.

4. Після набрання постановою законної сили надіслати копію постанови державному реєстратору в Гагарінському райони м. Севастополя, для внесення до Єдиного державного реєстру запису про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Севастопольського апеляційного господарського суду через суд першої інстанції шляхом подачі в 10-денний строк з дня складання постанови в повному обсязі заяви про апеляційне оскарження і поданням після цього протягом 20 днів апеляційної скарги, з подачею її копії до апеляційної інстанції або в порядку частини п'ятої статті 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана в строк, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку.

Суддя                                                  підпис                                                         В.Є. Дмитрієв

З оригіналом згідно

Суддя                                                                                                                    В.Є. Дмитрієв

                 

повний текст постанови виготовлено 28.12.2007

РОЗСИЛКА:

Державна податкова інспекція в Гагарінському  районі міста Севастополя - м. Севастополь, вул. Пролетарська, 24

Мале приватне багатопрофільне підприємство “Эверест”  - м. Севастополь, Проспект Октябрської революції,  57/39

СудГосподарський суд м. Севастополя
Дата ухвалення рішення21.12.2007
Оприлюднено16.01.2008
Номер документу1268000
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —20-11/595

Постанова від 21.12.2007

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Дмитрієв В.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні