Постанова
від 06.12.2010 по справі 2а-5587/10/1670
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

      

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 грудня 2010 року < ЧАС >

м. Полтава

Справа № 2а-5587/10/1670

Суддя Полтавського окружного адміністративного суду  Шевяков І.С., розглянувши в порядку скороченого провадження справу за адміністративним позовом Кременчуцької об'єднаної державної податкової інспекції в Полтавській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Лікона" про припинення юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

09 листопада 2010 року  Кременчуцька об'єднана державна податкова інспекція в Полтавській області звернулася до Полтавського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Лікона" про припинення юридичної особи

 В обгрунтування своїх вимог позивач посилається на те, що відповідачем податкова звітність не подавалась до  податкової інспекції січня з 2009 року, тобто більше одного року, що є підставою для звернення податкової інспекції до суду про припинення юридичної особи відповідно до п.4 ч. 2 ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців”.

Як вбачається з матеріалів справи відповідач заперечень суду не надав.  Ухвала про відкриття скороченого провадження в адміністративній справі направлялась відповідачу на адресу згідно  довідки №25/9088 про включення до єдиного державного реєстру підприємств та організацій України . Поштове відправлення повернуто на адресу суду з відміткою "За  зазначеною адресою не проживає".

Відповідно до частини одинадцятої статті 35 Кодексу адміністративного судочинства України, розписку про одержання повістки (повістку у разі неможливості вручити її адресату чи відмови адресата її одержати) належить негайно повернути до адміністративного суду. У разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Зважаючи, що доставка ухвали та повістки суду на адресу відповідача згідно із даними в довідці №25/9088 про включення до єдиного державного реєстру підприємств та організацій України підтверджується підписом листоноші та печаткою поштового відділення від 23.11.2010 р., суд виконав свій обов'язок щодо повідомлення відповідача про розгляд справи.

Згідно частини 2 статті 9 Закону України “Про систему оподаткування” платники податків і зборів (обов’язкових платежів) зобов’язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Пунктом 4.1.4 статті 4 Закону України “Про порядок погашення зобов’язань   платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами ” встановлено, що податкові декларації надаються за базовий (звітний) період, який рівняється календарному кварталу –протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу.

Відповідно до п.4, ч. 2 ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” від 15 травня 2003 року № 755-IV підставою для прийняття судового рішення про припинення підприємницької діяльності юридичної особи –є неподання протягом  року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Згідно довідки Кременчуцької ОДПІ у Полтавській області, відповідач не звітується до органів ДПІ з січня 2009 року, тобто більше року не подає до органів державної податкової служби декларацій, документів фінансової звітності, що є підставою для припинення його підприємницької діяльності юридичної особи.

Також відповідно до довідки Кременчуцької ОДПІ від 24.06.2010 року станом на 22.06.2010 року  у відповідача відсутня заборгованість перед бюджетом.

На підставі викладеного, керуючись  статтями  7, 8, 9, 10, 11, 71, 160-162, 183-2  Кодексу адміністративного судочинства України,-

П О С Т А Н О В И В:

    Адміністративний позов Кременчуцької державної податкової інспекції до Товариства з обмеженою відповідальністю "Лікона" про припинення юридичної особи задовольнити.

Припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю "Лікона" (ідентифікаційний код 22540955, проспект 50-річчя Жовтня,142 м. Кременчук, Полтавська область, 39600).

У день набрання постановою законної сили направити її копію державному реєстратору - Виконавчого комітету Кременчуцької міської ради (39614, м.Кременчук , Площа Перемоги, 2).

          Копію постанови направити сторонам. 

 

Постанова підлягає негайному виконанню.

          Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з моменту отримання копії постанови з одночасним поданням  її копії до суду апеляційної інстанції.

   

          Суддя                                                                                І.С. Шевяков

Дата ухвалення рішення06.12.2010
Оприлюднено02.02.2011
Номер документу12692313
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-5587/10/1670

Постанова від 06.12.2010

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Шевяков І.С.

Ухвала від 11.11.2010

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Шевяков І.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні