Постанова
від 24.11.2010 по справі 2а-5185/10/2370
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

№ 2а -5185/10/2370

24.11.2010 р. м. Чер каси

Черкаський окружний адміністративний суд у скла ді:

головуючого судді - Гаран я С.М.,

при секретарі - Лисенко С.С .,

за участю представника поз ивача управління Пенсійного фонду України в Соснівськом у районі м. Черкаси Надьон А .Л. - за довіреністю,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в приміщен ні суду адміністративну спра ву за позовом управління Пен сійного фонду України в Сосн івському районі м. Черкаси до товариства з обмеженою відп овідальністю «Житлобуд 4/1»пр о стягнення боргу по фактичн их витратах на виплату та дос тавку пільгових пенсій,

ВСТАНОВИВ:

До суду з адміністративни м позовом звернулося управлі ння Пенсійного фонду України в Соснівському районі м. Черк аси, в якому просить стягнути з товариства з обмеженою від повідальністю «Житлобуд 4/1»б орг на покриття фактичних ви трат на виплату і доставку пі льгових пенсій на загальну с уму 12968 грн. 60 коп. за травень - в ересень 2010 року.

В судовому засіданні предс тавник позивача позовні вимо ги підтримала в повному обся зі та просила їх задовольнит и, обґрунтовуючи тим, що відпо відач зареєстрований як юрид ична особа та перебуває на об ліку в управлінні Пенсійного фонду України в Соснівськом у районі м. Черкаси як платник страхових внесків на загаль нообов' язкове державне пен сійне страхування до Пенсійн ого фонду України та має забо ргованість по фактичних витр атах на виплату та доставку п ільгових пенсій на загальну суму 12968 грн. 60 коп., яку представ ник і просить стягнути на кор исть управління Пенсійного ф онду України в Соснівському районі м. Черкаси.

Відповідач по справі, належ ним чином повідомлений про д ату, час та місце судового роз гляду, в судове засідання не з ' явився, про причину неприб уття не повідомив, заперечен ня на позов чи заяви про відкл адення розгляду справи не на дав, а тому суд вирішив провес ти розгляд справи за відсутн ості відповідача за наявними доказами.

Заслухавши пояснення та до води представника позивача, вивчивши та оцінивши письмов і докази у справі в їх сукупно сті, суд прийшов до висновку, щ о позов підлягає задоволенню , виходячи з наступних підста в.

Відповідач зареєстрований як юридична особа згідно дов ідки з Єдиного державного ре єстру підприємств та організ ацій України 09.09.1999 р., ідентифік аційний код 25210336.

Відповідно до вимог Закону України «Про загальнообов' язкове державне пенсійне стр ахування»від 09.07.2003 р. № 1058-IV (далі - Закон № 1058-IV) відповідач зареєс трований як платник страхови х внесків по загальнообов' я зковому державному пенсійно му страхуванню до Пенсійного фонду України.

Згідно підпунктів «б-з»час тини 1 статті 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення» визначає категорію осіб, що м ають право на пенсії за віком на пільгових умовах.

Відповідно до вимог частин и 2 Прикінцевих положень Зако ну № 1058-IV, пенсійне забезпеченн я застрахованих осіб, які пра цювали або працюють на підзе мних роботах, на роботах з осо бливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за спи ском № 1 та на інших роботах із шкідливими і важкими умовам и праці за списком № 2 виробниц тв, робіт, професій, посад і по казників, затверджених Кабін етом Міністрів України, та за результатами атестації робо чих місць, на посадах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах або за вислугу років, які відп овідно до законодавства, що д іяло раніше, мали право на пен сію на пільгових умовах або з а вислугу років, здійснюєтьс я згідно з окремим законодав чим актом через професійні т а корпоративні фонди.

Розділом 6 Інструкції «Про п орядок обчислення і сплати с трахувальниками та застрахо ваними особами внесків на за гальнообовязкове державне п енсійне страхування до Пенсі йного фонду України», затвер дженої постановою правління Пенсійного фонду України ві д 19 грудня 2003 р. № 21-1, зареєстрован о в Міністерстві юстиції Укр аїни 16 січня 2004 р. за № 64/8663, відшкод уванню підлягають витрати Пе нсійного фонду на виплату та доставку пенсій, призначени х на пільгових умовах відпов ідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державн е пенсійне страхування".

Судом встановлено, що район ні управління Пенсійного фон ду України понесли витрати н а виплату та доставку пенсій таким особам: ОСОБА_2, ОС ОБА_3, ОСОБА_4, призначени х відповідно до частини 2 Прик інцевих положень Закону Укра їни «Про загальнообов' язко ве державне пенсійне страхув ання», в частині пенсій, призн ачених відповідно до пунктів «б-з»частини 1 статті 13 Закону України «Про пенсійне забез печення»за травень - вересе нь 2010 року в сумі 12968 грн. 60 коп., що підлягає відшкодуванню за ра хунок відповідача.

Відповідач свій обов' язо к належним чином не виконав, в наслідок чого утворилась заб оргованість за травень - вер есень 2010 року в сумі 12968 грн. 60 коп ., що підтверджується розраху нками позивача.

Оскільки відповідач забор гованість не сплатив, тому ві дповідно до підпункту 3.8 пункт у 3 статті 106 Закону України «Пр о загальнообов' язкове держ авне пенсійне страхування»п озивач має право вимагати ст ягнення з відповідача зазнач еної заборгованості в судово му порядку.

Оцінюючи докази у справі в ї х сукупності, суд вважає дове деним право позивача на стяг нення 12968 грн. 60 коп. заборговано сті по відшкодуванню витрат позивача на виплату та доста вку пенсій, призначених на пі льгових умовах.

Відповідно до статті 94 Коде ксу адміністративного судоч инства України у справах, в як их позивачем є суб' єкт влад них повноважень, а відповіда чем - юридична особа, судові витрати з відповідача не стя гуються.

На підставі викладеного, ке руючись статтями 159 - 163 Кодекс у адміністративного судочин ства України суд

ПОСТАНОВИВ:

Позов управління Пенсійно го фонду України в Соснівськ ому районі м. Черкаси до товар иства з обмеженою відповідал ьністю «Житлобуд 4/1»про стягн ення боргу по фактичних витр атах на виплату і доставку пі льгових пенсій - задовольни ти повністю.

Стягнути з товариства з обм еженою відповідальністю «Жи тлобуд 4/1», ідентифікаційний к од 25210336, на користь управління П енсійного фонду України в Со снівському районі м. Черкаси 12968 (дванадцять тисяч дев' ят сот шістдесят вісім) грн. 60 коп . боргу по фактичних витратах на виплату та доставку пільг ових пенсій за травень - вер есень 2010 року.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, яка підлягає поданню до Киї вського апеляційного адміні стративного суду через Черка ський окружний адміністрати вний суд протягом десяти дні в з дня складення постанови в повному обсязі. У разі застос ування судом частини 3 статті 160 цього Кодексу адміністрати вного судочинства України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апел яційна скарга подається прот ягом десяти днів з дня о тримання копії постанови. Як що суб'єкта владних повноваж ень у випадках та порядку, пер едбачених частиною 4 статті 167 Кодексу адміністративного с удочинства України, було пов ідомлено про можливість отри мання копії постанови суду б езпосередньо в суді, то десят иденний строк на апеляційне оскарження постанови суду об числюється з наступного дня після закінчення п'ятиденног о строку з моменту отримання суб'єктом владних повноваже нь повідомлення про можливіс ть отримання копії постанови суду.

Повний текст постанови ви готовлений 29 листопада 2010 року .

Суддя С.М. Гарань

СудЧеркаський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення24.11.2010
Оприлюднено09.12.2010
Номер документу12692922
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-5185/10/2370

Ухвала від 01.11.2010

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

С.М. Гарань

Ухвала від 12.11.2010

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

С.М. Гарань

Постанова від 24.11.2010

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

С.М. Гарань

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні