Постанова
від 14.01.2008 по справі 13/8/8108-а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

13/8/8108-А

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, Майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98

          


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

"14" січня 2008 р.                                                            Справа №13/8/8108-А

За позовом              Славутського міжрайонного прокурора в інтересах держави в особі  

                                 Славутської об'єднаної державної податкової інспекції м.

                                 Славута

до                              Відкритого акціонерного товариства „Славутський хлібокомбінат”

                                 м. Славута

про                         звернення стягнення на активи у сумі 4004,39 грн.

                                              Суддя                 Матущак О.І.   

Секретар судового засідання Смішко О.П.                      

Представники сторін:

позивача:           Медведь Л.В. по довіреності № 3581/10/10-007 від 07.03.2007р.

відповідача:     не з'явився

За участю:        Параскевича О.Г. прокурора відділу прокуратури області

Прокурор у позові просить господарський суд стягнути з відповідача на користь позивача суму 4004,39 грн. податкової заборгованості шляхом звернення стягнення на активи відповідача відповідно до Закону України „Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами”.

Представник позивача в судовому засіданні наполягав на задоволенні позовних вимог у повному об'ємі, посилаючись на те, що вони підтверджені належними доказами поданими до адміністративного позову.

Представник прокуратури області в судовому засіданні позовні вимоги підтримав.

Відповідач відзиву на позов не подав, його представник в засідання суду не з'явився, хоча був належним чином повідомлений про час та місце розгляду справи рекомендованим листом.

Розглядом матеріалів справи господарським судом встановлено наступне:

У відповідача станом на 24.09.2007р. існує податкова заборгованість перед бюджетом у сумі 4004,39 грн., з якої: податок на прибуток у сумі 850 грн.; борг по відрахуваннях за геологорозвідувальні роботи у сумі 1528,80 грн. та збір за забруднення навколишнього природного середовища у сумі 1625,59 грн.

Дана заборгованість відповідача підтверджується податковими повідомленнями-рішеннями та картками особових рахунків.

05.02.2007р. та 19.03.2007р. позивачем в адресу відповідача було надіслано першу та другу податкові вимоги за № № 1/53 та 2/105  відповідно, а також прийнято рішення № 19 від 27.04.2007 р. про стягнення коштів та продаж інших активів платника податків в рахунок погашення його податкового боргу, які відповідач отримав, про що свідчать поштові повідомлення про вручення, проте на день подання позову до господарського суду відповідач свої зобов'язання по сплаті даної заборгованості не виконав.

Приймаючи постанову господарським судом враховується наступне:

Відповідно до ст. 1 Закону України „ Про патентування деяких видів підприємницької діяльності”, об'єктом правового регулювання згідно з цим Законом є торговельна діяльність за готівкові кошти. Суб'єктами правовідносин, які підлягають регулюванню за цим Законом, є юридичні особи та суб'єкти підприємницької діяльності що не мають статусу юридичної особи, які займаються підприємницькою діяльністю.

Статтями 2, 3 Закону встановлено, що підставою для придбання торгового патенту є заявка. Торговий патент видається державними податковими органами за плату суб'єктам підприємницької діяльності, що провадять торговельну діяльність. Патентуванню підлягає торговельна діяльність, що здійснюється суб'єктами підприємницької діяльності або їх структурними ( відокремленими ) підрозділами у пунктах продажу товарів.

Згідно ст. 14 Закону України “Про систему оподаткування” плата за торговий патент на деякі види підприємницької діяльності належить до загальнодержавних податків і зборів ( обов'язкових платежів ).

Пунктом 3.1.1. п. 3.1 ст. 3 Закону України “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами”, визначено, що активи платника податків можуть бути примусово стягнені в рахунок погашення його податкових зобов'язань виключно за рішенням суду.

При  цьому  згідно п. 2.3.1. ст. 2 та п. 1.7. ст. 1 зазначеного  Закону  та п. 11 ст. 10 Закону  України “Про  державну  податкову  службу  в  Україні”  позивачу   надано  право здійснювати  заходи з примусового  стягнення  податкового  боргу, тобто звернення  стягнення  на  активи  платника   податків  у  рахунок  погашення  його  податкового  боргу.

Дослідивши усі матеріали справи та давши їм правову оцінку в сукупності, господарський суд приходить до висновку, що позов заявлений обгрунтовано, підтверджений належними доказами, тому підлягає задоволенню у повному об'ємі.

Керуючись п. 2.3.1. ст. 2 та п. 1.7. ст. 1, п. 3.1.1. п. 3.1 ст. 3 Закону України “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами”, ст. ст. 1, 2, 3 Закону України „ Про патентування деяких видів підприємницької діяльності”, ст. 14 Закону України “Про систему оподаткування”, п. 11 ст.10  Закону України “Про державну податкову службу в Україні”,  ст.ст.6, 14, 71, 86, 104, 158-163, 167, 254-259, п.п.2, п. 3 п. п. 6-7 Розділу 7 „Прикінцеві та перехідні положення” Кодексу адміністративного судочинства України , -

П О С Т А Н О В И В :

Позов задовольнити у повному об'ємі.

Звернути стягнення у сумі 4004,39 ( чотири тисячі чотири гривні 39 коп.) податкової заборгованості на активи відкритого акціонерного товариства „Славутський хлібокомбінат” м. Славута, вул. Привокзальна, 86 ( код ЄДРПОУ 31623888 ) на користь Славутської об'єднаної державної податкової інспекції м. Славута, вул. Дзержинського, 26 ( код ЄДРПОУ 14163697 ).

 

 Згідно ст.ст. 185-186 КАСУ сторони та інші особи, які беруть участь у справі мають право оскаржити в апеляційному порядку Постанову повністю або частково. Заява про апеляційне оскарження подається протягом 10 днів з дня проголошення, апеляційна скарга подається протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Подаються до Львівського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції.

Згідно ст. 254 КАСУ Постанова, якщо інше не встановлено КАСУ набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, постанова або ухвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Копії постанови надіслати в адреси позивача, відповідача, Славутського міжрайонного прокурора та прокуратури області.

Суддя                                                                      

СудГосподарський суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення14.01.2008
Оприлюднено17.01.2008
Номер документу1273535
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —13/8/8108-а

Постанова від 14.01.2008

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Матущак О.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні