Постанова
від 11.01.2008 по справі 13/170-5079
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

13/170-5079

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"11" січня 2008 р.Справа № 13/170-5079

 16 год. 40 хв.

 м. Тернопіль

Господарський суд Тернопільської області

у складі   судді Стопника С.Г.             

при секретарі судового засідання  Касюдик О.О.

Розглянув справу

за  позовом:  Тернопільської об'єднаної державної податкової інспекції, вул. Білецька, 1, м.Тернопіль

до відповідача: Багатопрофільного приватного підприємства "Гранер", б-р Галицького, 6/44, м.Тернопіль, 46000

за участю представників:

позивача:          Яценюк Я.В. –довіреність  № 40/7/10-015 від 08.01.2008 р.          

відповідача:          не з'явився

Суть справи:

Тернопільська об'єднана державна податкова інспекція звернулася до господарського суду Тернопільської області з адміністративним позовом до Багатопрофільного приватного підприємства "Гранер" про припинення підприємницької діяльності.

Відповідно до ч.1 п. 6 розділу VІІ “Прикінцевих та перехідних положень” Кодексу адміністративного судочинства України до початку діяльності окружних та апеляційних адміністративних судів адміністративні справи, підвідомчі господарським судам відповідно до Господарського процесуального кодексу України, вирішують у першій та апеляційній інстанціях відповідні місцеві та апеляційні господарські суди за правилами Кодексу адміністративного судочинства України.

За відсутності відповідного клопотання технічна фіксація судового процесу не здійснювалась.

Відповідач заперечення проти позову не подав, його представник в судове засідання не з'явився, хоча про час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином.

В розпочатому судовому засіданні представнику позивача роз'яснено його права і обов'язки, передбачені ст.ст. 49, 51 в порядку ст. 130 КАС України.

Спір вирішується в порядку ст.128 КАС України за наявними у справі матеріалами.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши представника позивача, господарський суд встановив:

- 25.01.1996р. відділом реєстрації Тернопільської міської ради відповідач зареєстрований як суб'єкт підприємницької діяльності –юридична особа, включений до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України з присвоєнням ідентифікаційного коду 22604388, а тому відповідно до ст.4 Закону України “Про систему оподаткування” №1251-XII від 25.06.1991р. являється платником податків і зборів (обов'язкових платежів).

Відповідно до п.2 частини першої ст.9 Закону України “Про систему оподаткування” №1251-XII від 25.06.1991 р. платники  податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

В силу частини восьмої ст.19 Господарського кодексу України (далі по тексту –ГК України) усі суб'єкти господарювання  зобов'язані  здійснювати первинний (оперативний) та бухгалтерський облік результатів своєї роботи, складати статистичну інформацію, а також надавати відповідно до вимог закону фінансову звітність та статистичну інформацію щодо своєї господарської діяльності, інші дані, визначені законом.

Згідно з ст.238 ГК України за порушення встановлених законодавчими актами правил здійснення господарської діяльності до суб'єктів господарювання можуть бути застосовані уповноваженими органами державної влади або органами місцевого самоврядування адміністративно-господарські санкції, тобто заходи організаційно-правового або майнового характеру, спрямовані на припинення правопорушення суб'єкта господарювання та ліквідацію його наслідків.

В силу частини другої ст.239 ГК України умови та порядок застосування адміністративно-господарських санкцій визначаються цим кодексом та іншими законодавчими актами.

Відповідно до ч.2 ст.38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців”, який набрав чинності з 01.07.2004 р., однією з підстав для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Як випливає з матеріалів справи, відповідач більше одного року (з 2002р. по 2007 р.) не подавав податкову звітність, заборгованості перед бюджетами та державними цільовими фондами не має, що підтверджується довідками Тернопільської об'єднаної державної податкової інспекції № 82502/7/29-01 та довідкою №10421/02 від 23.11.2007 Управління Пенсійного Фонду України в місті Тернополі.

Відповідач доказів в спростування викладених в позовній заяві обставин суду не надав, а тому позов підлягає до задоволення як обґрунтовано заявлений.

Відповідно до ч.1 ст.38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” суд, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Відповідно до статті п.4 ст. 94 Кодексу адміністративного судочинства України у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

Враховуючи наведене, керуючись ст.ст. 1,17,49,51,59,70,86,94,98,130,138,160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, господарський суд

ПОСТАНОВИВ:

1.          Адміністративний позов задовольнити.

2.          Припинити юридичну особу –Багатопрофільного приватного підприємства "Гранер", б-р Галицького, 6/44, м.Тернопіль, код 22604388.

            3. Після набрання рішенням законної сили направити його копію державному реєстратору Тернопільської міської ради, вул. Коперника, 1, м. Тернопіль, для вчинення дій, передбачених Законом України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”.

Постанова  суду першої інстанції  набирає законної сили після  закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження. На постанову суду сторони мають право подати заяву про апеляційне її оскарження протягом десяти днів з дня складення постанови в повному обсязі 15 січня 2008 р.  до адміністративного суду апеляційної інстанції, а протягом 20 днів після подання заяви подати апеляційну скаргу.

 

Суддя                                                                                          С.Г. Стопник

СудГосподарський суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення11.01.2008
Оприлюднено17.01.2008
Номер документу1273676
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —13/170-5079

Постанова від 11.01.2008

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Стопник С.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні