Постанова
від 02.12.2010 по справі 12630/10/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



     

Харківський окружний адміністративний суд

61004  м. Харків  вул. Мар'їнська, 18-Б-3

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

 02 грудня 2010 р.                                                                                 № 2-а- 12630/10/2070

Харківський окружний адміністративний суд  у складі:

головуючого - судді -  Заічко О.В.,

при секретарі судового засідання - Басовій Н.М.,

представників сторін - не прибули,

розглянувши у відкритому судовому  засіданні в приміщенні суду в м. Харкові адміністративну справу за позовом

 Управління Пенсійного Фонду України  в Орджонікідзевському районі                

 м. Харкова    

до

 Дочірнього підприємства - юридична фірма "Нисан-Титул"   

про

 стягнення заборгованості, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач, Управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі                  м. Харкова звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Дочірнього підприємства - юридична фірма "Нисан - Титул", в якому просить суд стягнути з відповідача заборгованість зі сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування в сумі 928,57 грн., згідно наданих відповідачем розрахунків суми страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування за грудень 2009р., та рішенням № 66 від 04.02.2010р. про застосування фінансових санкцій за неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою звітності до органів Пенсійного фонду України,  посилаючись на слідуюче.

Дочірнє підприємство - юридична фірма "Нисан - титул" зареєстровано в Управлінні Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м. Харкова, як платник страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування за реєстраційним номером             № 1574, і відповідно до Інструкції «Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України» відповідач зобов’язан скласти розрахунок страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, самостійно обчислених і нарахованих за відповідний базовий період, що дорівнює календарному місяцю. Страхові внески повинні бути сплачені платником не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня  закінчення цього періоду. Проте відповідач, свої зобов’язання не виконав, внаслідок чого виникла вказана недоїмка та згідно ст. 106 ч. 9 п. 2 Закону України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”  застосована фінансова санкція у розмірі 86,47 грн. та пеня у розмірі 159,55 грн., а тому у  відповідача утворилась заборгованість перед Пенсійним фондом України в сумі 928,57 грн., яка добровільно не сплачена до теперішнього часу.

Представник позивача в судове засідання не прибув, про дату, час та місце судового розгляду був повідомлений належним чином. Представник позивача надав до суду заяву з проханням розглянути адміністративну справу без їх участі.

Відповідач, який належним чином повідомлений, відповідно до ст. 35 КАС України, шляхом направлення повісток з поштовими повідомленнями за адресою, внесеною до відповідного державного реєстру, про дату, час і місце судового розгляду в судове засідання не прибув, причину неявки суду не повідомив, заяву про розгляд справи за його відсутності та заперечень проти позову не надавав.

Суд вважає можливим розгляд справи за відсутності представників сторін на підставі наявних у ній доказів,  відповідно до ст. 128 КАСУ.

Встановлено, що Дочірне підприємство - юридична фірма "Нисан - Титул" зареєстровано в Управлінні Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м. Харкова, як платник страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування та в зв”язку з чим до Пенсійного фонду України, зобов'язаний нараховувати, обчислювати і сплачувати страхові внески в установлені строки та в повному обсязі, як то передбачено Законом України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» № 1058-IV від 09.07.2003 року, Інструкцією «Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України», затвердженої Постановою Правління Пенсійного фонду України № 21-1 від 19.12.2003 року та зареєстрованої в Мін'юсті за № 64/8663 від 16.01.2004 року.

За грудень 2009р. відповідач самостійно здійснив розрахунок суми страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування в розмірі 1253,45 грн., що підлягали до сплати, та подав їх до Управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі          м. Харкова, частково сплативши 570,90 грн., залишок становить 682,55 грн.

Відповідно до ст. 20 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» страхувальники зобов’язані сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду. Страхові внески підлягають сплаті незалежно від фінансового стану підприємства.

У встановлений законом строк відповідачем страхові внески не сплачені в повному обсязі, внаслідок чого утворилася заборгованість перед Пенсійним фондом.

На підставі ст. 106 ч. 9 п. 5 вищевказаного Закону, згідно рішення про застосування фінансових санкцій за неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою звітності до органів Пенсійного фонду України за № 66 від 04.02.2010р. до відповідача застосована фінансова санкція  у розмірі 86,47 грн. та пеня у розмірі 159,55 грн. Вищевказане рішення отримано відповідачем та не оскаржено у встановленому законом порядку.

Згідно ст. 106 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» суми страхових внесків своєчасно не нараховані та/або не сплачені страхувальниками у визначені строки вважаються простроченою заборгованістю із сплати страхових внесків (далі - недоїмка) і  стягуються  з  нарахуванням  пені  та застосуванням фінансових санкцій.

Територіальні органи Пенсійного фонду за формою і у строки, визначені правлінням Пенсійного фонду, надсилають страхувальникам, які мають недоїмку, вимоги про її сплату.

В зв'язку з несплатою узгодженої суми страхових внесків, Управлінням Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м. Харкова була сформована та направлена до відповідача вимога про сплату боргу № Ю-32 від 01.02.2010р., яку  він отримав 11.02.2010р., але суму боргу у встановлений законом 10-ти денний термін добровільно не сплатив.

Таким чином, у Дочірнього підприємства - юридична фірма "Нисан - Титул" утворилась заборгованість перед Пенсійним фондом України в сумі 928,57  грн., яка до теперішнього часу не сплачена та на думку суду підлягає стягненню, як законна та обґрунтована.

Відповідно ч.4 ст. 94 КАС України  у справах, в яких позивачем є суб’єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа  судові витрати з відповідача не стягуються.

На підставі викладеного, керуючись Законом України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”, ст.ст. 9, 11, 94, 128, 159, 160–163, 186, 254 Кодексу адміністративного судочинства України,  суд,  -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м. Харкова до Дочірнього підприємства - юридична фірма "Нисан - Титул" -  задовольнити у повному обсязі.

Стягнути з Дочірнього підприємства - юридична фірма "Нисан - Титул" (юридична адреса: 61007, м. Харків, вул. Соколова, буд.15, код ЄДРПОУ: 24677888) на користь Управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м. Харкова (юридична адреса: 61089, м. Харків, вул. 2-ї П"ятирічки, буд. 36, код ЄДРПОУ: 22645252) заборгованість зі сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування за грудень 2009 року в розмірі 682,55 грн., фінансову санкцію в розмірі 86,47 грн., пеню в розмірі 159,55 грн., а всього928.57та перерахувати на р/р 256083012091 в ХОУ ВАТ “Державний ощадний банк України”,  МФО 351823.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

          Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

         У повному обсязі постанова виготовлена 07 грудня 2010 року.  

         Суддя                                                                                                                          Заічко О.В.

         

                                                                                                                                   

                                                                                                            

Дата ухвалення рішення02.12.2010
Оприлюднено14.12.2010
Номер документу12752850
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —12630/10/2070

Ухвала від 12.10.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Заічко О.В.

Постанова від 02.12.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Заічко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні