Постанова
від 30.11.2010 по справі 12149/10/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2а- 12149/10/2070

                                                                              

Харківський окружний адміністративний суд

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ   УКРАЇНИ

 30 листопада 2010 р.                                                                                                м. Харків

Харківський окружний адміністративний суд у  складі:

головуючого –судді Шевченко О.В.,

при секретарі –Нікітенко Л.Ю.,

за участю прокурора Семенець Ю.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом  прокурора Кегичівського району Харківської області  в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Кегичівському районі  Харківської області до Кегичівського виробничого управління житлово-комунального господарства про стягнення заборгованості,-

ВСТАНОВИВ:

      Прокурор Кегичівського району Харківської області в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Кегечівському районі Харківської області звернувся до суду з адміністративним позовом до Кегичівського виробничого управління житлово-комунального господарства в якому просить суд: стягнути з відповідача на користь позивача заборгованість по внескам на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування  в розмірі 53554,80грн.

          В обґрунтування своїх позовних вимог позивач зазначає, що Кегичівське виробниче управління житлово-комунального господарства зареєстроване як платник страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України і відповідно до  вимог Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" зобов’язане сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний календарний місяць, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього календарного місяця. Відповідач зазначених виплат в повному обсязі не проводив, внаслідок чого виникла заборгованість в розмірі 53554,80грн.

          Прокурор в судовому засіданні позовні вимоги підтримав в повному обсязі.          

          Представник позивача в судове засідання не з'явився, про час, дату та місце розгляду справи повідомлявся належним чином. Надав заяву про розгляд справи за його відсутності, позовні вимоги підтримав в повному обсязі.

          Відповідач у судове засідання не з’явився, про час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином. Відповідно до ст.35 КАС України відповідач є належно повідомленим про дату, час та місце судового засідання. Відповідач відзив на позов не надав, правом участі в судовому засіданні не скористався.

          Вислухавши пояснення прокурора, дослідивши матеріали справи, судом встановлено наступне.

          Кегичівське виробниче управління житлово-комунального господарства зареєстроване як юридична особа 30.03.1992року, що підтверджується свідоцтвом про державну реєстрацію юридичної особи серія А00 №699485.

Кегичівське виробниче управління житлово-комунального господарства взято на облік як платник внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування.  Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 14 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»від 09.07.2003 року № 1058-IV Кегичівське виробниче управління житлово-комунального господарства є страхувальником.

Згідно з ч. 3 ст. 18 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»від 09.07.2003 року страхові  внески є цільовим загальнообов'язковим платежем, який  справляється на всій   території   України   в   порядку, встановленому цим Законом.

Відповідно до  ч. 2 ст. 20 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»від 09.07.2003 року № 1058-IV обчислення страхових внесків застрахованих осіб здійснюється  страхувальниками на підставі бухгалтерських та  інших  документів,  відповідно до яких провадиться нарахування (обчислення)   або   які  підтверджують  нарахування  (обчислення) заробітної  плати (доходу),  на  які  відповідно  до цього Закону нараховуються  страхові  внески. Згідно з  п. 11.11 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої постановою Правління Пенсійного фонду України від 19.12.03 № 21-1, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 16 січня 2004 р. за № 64/8663,  платники щомісяця складають у двох примірниках розрахунки суми страхових  внесків  на  загальнообов'язкове   державне   пенсійне страхування,   у   якому   зазначають  самостійно  обчислені  суми страхових внесків.

З травня по липень 2010року відповідач самостійно здійснив розрахунки сум страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, що підлягали до сплати, та подав їх до Управління Пенсійного фонду України в Кегичівському районі Харківської області.

Згідно наданих Кегичівським виробничим управлінням житлово-комунального господарства розрахунків сум страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, що підлягають сплаті за період з травня2010 по липень 2010 року складає 53554,80 грн.

          Відповідно до ч. 6 ст. 20 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»страхувальники  зобов'язані  сплачувати  страхові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період,  не пізніше  ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду. Базовим звітнім періодом для Кегичівського виробничого управління житлово-комунального господарства є календарний місяць, відповідно до ч. 6 ст. 20 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». У встановлений законом строк, відповідач зобов’язання зі сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування не виконав. Страхові внески підлягають сплаті незалежно від фінансового стану підприємства.

Відповідно до ч.ч.2, 15 ст. 106 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне  страхування" суми страхових внесків своєчасно не нараховані та/або не сплачені страхувальниками у визначені строки вважаються простроченою заборгованістю із сплати страхових внесків, строки давності щодо стягнення недоїмки, пені та штрафів не застосовується.

Територіальні органи Пенсійного фонду за формою і у строки, визначені правлінням Пенсійного фонду, надсилають страхувальникам, які мають недоїмку, вимоги про її сплату.

          В зв'язку з несплатою суми страхових внесків, позивачем сформована вимога про сплату боргу Ю-51 від 06.09.2010 року. Вимога була направлена відповідачу рекомендованим листом, що підтверджується копією поштового повідомлення, узгоджена відповідачем, але сума боргу у встановлений законом 10-ти денний термін відповідачем добровільно сплачена не була.

          Заборгованість відповідача по сплаті страхових внесків на загальнообов'язкове держане пенсійне страхування складає 53554,80грн. та підлягає примусовому стягненню на користь Управління Пенсійного фонду України в Кегичівському районі Харківської області.

Відповідно ч.4 ст. 94 КАС України  у справах, в яких позивачем є суб’єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа  судові витрати з відповідача не стягуються.        

Керуючись ст.ст. 2, 8-14, 71, 94, 159, 160-164, 167, 186 Кодексу адміністративного судочинства України суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов прокурора Кегичівського району Харківської області  в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Кегичівському районі  Харківської області до Кегичівського виробничого управління житлово-комунального господарства про стягнення заборгованості–задовольнити в повному обсязі.

Стягнути з Кегичівського виробничого управління житлово-комунального господарства (пров. Волошина, б. 7, смт. Кегичівка, Харківська обл, 64003, р/р 260063023342 Кегичівське ТВБВ 10020/0442, МФО 351823, код ЄДРПОУ 03358707) на користь управління Пенсійного фонду України в Кегичівському районі Харківської області (вул. Волошина, 34, смт. Кегичівка, Харківська обл., 64003, п\р 256023033441 в Кегичівському ТВБВ №10020/0442, МФО 351823, код ЄДРПОУ 22681911) заборгованості зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в розмірі 53554.80 (п'ятдесят три тисячі п'ятсот п'ятдесят чотири) грн. 80 коп.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги в десятиденний строк з дня її проголошення та з дня отримання копії постанови, у разі проголошення постанови суду, яка містить вступну та резолютивну частини, а також прийняття постанови у письмовому провадженні.

Якщо суб’єкта владних повноважень, у випадках та порядку, передбаченому частиною четвертою статті 167 КАС України, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п’ятиденного строку з моменту отримання суб’єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

          Постанова набирає законної сили після закінчення строків для подачі апеляційної скарги.

Повний текст постанови виготовлено 06 грудня 2010 року.

Суддя                                                                                 Шевченко О.В.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.11.2010
Оприлюднено14.12.2010
Номер документу12752860
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —12149/10/2070

Ухвала від 30.09.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Шевченко О.В.

Постанова від 30.11.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Шевченко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні