Постанова
від 06.12.2010 по справі 46/523-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

ПОСТАНОВА

про визнання боржника банк рутом

06.12.2010 справа № 46/523-б

За заявою Товариства з обмеженою ві дповідальністю “Інформацій ний центр “Гарант”

До Товариства з обмеженою ві дповідальністю “Марафон-1” (і дентифікаційний код 35918608)

Про банкрутство

Судд я Омельченко Л.В.

Представники:

Від заявника Олефіренко О.І. - представн ик за довіреністю від 29.09.2010 р.

Від боржника не з' явився

Присутні особи Посвистак С.М. - представн ик ДПІ у Печерському районі м . Києва

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Товариство з обмежено ю відповідальністю “Інформа ційний центр “Гарант” (далі - заявник) звернулося до суду з заявою про порушення провад ження у справі про банкрутст во відносно Товариства з обм еженою відповідальністю “Ма рафон-1” відповідно до особли востей, передбачених ст. 52 Зак ону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” у зв' язку з неспроможніст ю підприємства оплатити векс ель в установлений строк та й ого відсутністю за місцезнах одженням.

Провадження у справі за вка заною заявою порушено ухвало ю Господарського суду міста Києва № 46/523-б від 26.11.2010 р., яку призн ачено до розгляду на 06.12.2010 р.

У судове засідання, признач ене на 06.12.2010 р., боржник уповнова женого представника не напра вив, відзив на вищезазначену заяву і витребувані господа рським судом документи не по дав, а тому згідно з ст. 75 Господ арського процесуального код ексу України справа розгляда ється за наявними в ній матер іалами, оскільки боржник був у встановленому порядку пов ідомлений належним чином про дату, час та місце засідання с уду, а також зважаючи на строк и, встановлені ст. 52 Закону Укр аїни “Про відновлення платос проможності боржника або ви знання його банкрутом”.

Представник заявника підт римав вимоги поданої заяви п ро визнання банкрутом Товари ства з обмеженою відповідаль ністю “Марафон-1” та відкритт я його ліквідаційної процеду ри та подав заяву про признач ення ліквідатора з числа осі б, які мають відповідну ліцен зію на право діяльності арбі тражних керуючих (розпорядни ків майна, керуючих санацією , ліквідаторів).

Представник податкового о ргану за місцезнаходженням б оржника на запитання суду по яснив, що за Товариством з обм еженою відповідальністю “Мм арафон-1” не обліковується за боргованість перед бюджетам и по сплаті податків, зборів т а інших обов' язкових платеж ів, заперечень щодо визнання боржника банкрутом не навів .

Розглянувши заяву Товарис тва з обмеженою відповідальн істю “Інформаційний центр “Г арант” про визнання боржника - Товариства з обмеженою ві дповідальністю “Марафон-1” б анкрутом, заслухавши предста вника заявника, вивчивши дод атково подані документи, суд

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою в ідповідальністю “Марафон-1” зареєстроване Печерською ра йонною у м. Києві державною ад міністрацією 19.01.2007 р. за адресою : 01103, м. Київ, вул. Військовий про їзд, 1 з присвоєнням ідентифі каційного коду № 34881291.

За твердженнями заявника, у боржника наявна прострочена заборгованість у сумі 20 000,00 грн ., що виникла через неоплату ве кселя, який було пред' явлен о до оплати та в подальшому оп ротестовано.

Дані твердження заявника з находять документальне підт вердження у матеріалах справ и, де міститься копія простог о векселя серії АА 1958359 з наступ ними реквізитами:

валюта - гривня,

сума - 20 000,00 грн.,

місце складання - м. Київ,

дата складання - 22.07.2010 р.,

дата платежу - за пред' яв ленням,

найменування бенефіціара - ТОВ “Інформаційний центр “ Гарант”,

місце платежу - м. Київ, ВАТ “БТА банк”, МФО 321723.

З матеріалів справи слідує , що заявник пред' явив вексе ль до виконання, але Товарист во з обмеженою відповідальні стю “Марафон-1” оплату за вказ аним векселем не здійснило, у зв' язку з чим заявник зверн увся до нотаріуса з заявою пр о протест векселя.

05.08.2010 р. приватним нотаріусом Київського міського нотаріа льного округу Писанчин І.І. вч инено протест про неоплату в екселя № 2965. Крім того, нотаріус ом вчинено виконавчий напис про неоплату векселя № 2966 та за пропоновано стягнути з Товар иства з обмеженою відповідал ьністю “Марафон-1” 20 000,00 грн.

У подальшому заявник зверн увся до відділу Державної ви конавчої служби Печерського управління юстиції у м. Києві для примусового виконання в иконавчого напису № 2966 від 05.08.2010 р., яким 19.08.2010 р. було винесено пос танову про відкриття виконав чого провадження № 20942152.

26.08.2010 р. відділом Державної ви конавчої служби Печерського управління юстиції у м. Києві винесено постанову про закі нчення виконавчого провадже ння № 20942152 відповідно до ст. 37 Зак ону України “Про виконавче п ровадження”.

За твердженнями заявника, о плата за опротестованим векс елем боржником не здійснена, у ході виконавчого провадже ння кошти не стягнуто, керівн і органи товариства за його м ісцезнаходженням відсутні, щ о зумовило звернення до суду з заявою про порушення прова дження у справі про банкрутс тво.

Виходячи з приписів Закону України “Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб-підприємців” факт відсутності боржника повине н підтверджуватись витягом ( довідкою) із Єдиного державн ого реєстру юридичних осіб т а фізичних осіб - підприємці в.

Слід зазначити, що до матері алів справи заявником було п одано витяг з Єдиного держав ного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємц ів від 10.11.2010 р. № 7536321, згідно з яким у графі “статус відомостей п ро юридичну особу” вміщено з апис про відсутність юридичн ої особи - Товариства з обме женою відповідальністю “Мар афон-1” за місцезнаходженням .

Ухвалою про порушення пров адження у справі про банкрут ство Товариства з обмеженою відповідальністю “Марафон-1” судом було зобов' язано под атковий орган за місцезнаход женням боржника надати суду відомості про підприємницьк у діяльність боржника, зокре ма, щодо останньої дати подан ня боржником документів бухг алтерської звітності та пода ткових декларацій, а також ві домості щодо зміни адреси бо ржника; надати відомості про відкриття та закриття боржн иком рахунків у банківських установах; відомості щодо на явності/відсутності у боржни ка заборгованості з податків , зборів та обов'язкових плате жів.

Присутній в судовому засід анні представник Державної п одаткової інспекції у Печерс ькому районі м. Києва надав су ду пояснення, згідно з якими з а Товариством з обмеженою ві дповідальністю “Марафон-1” н е обліковується заборговані сть перед бюджетами по сплат і податків, зборів та інших об ов' язкових платежів.

Відповідно до ч. 1 ст. 52 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом” (далі - Закон) у разі, якщо гро мадянин-підприємець - боржни к або керівні органи боржник а - юридичної особи відсутн і за її місцезнаходженням , або у разі ненадання боржник ом протягом року до органів д ержавної податкової служби з гідно із законодавством пода ткових декларацій, документі в бухгалтерської звітності, а також за наявності інших оз нак, що свідчать про відсутні сть підприємницької діяльно сті боржника, заява про поруш ення справи про банкрутство відсутнього боржника може бу ти подана кредитором незалеж но від розміру його вимог до б оржника та строку виконання зобов'язань.

Виходячи з ч. 1 ст. 22 Закону у ви падках, передбачених цим Зак оном, господарський суд прий має постанову про визнання б оржника банкрутом і відкрива є ліквідаційну процедуру.

Згідно з ч. 2 ст. 52 Закону Украї ни господарський суд у двоти жневий строк з дня винесення ухвали про порушення провад ження у справі про банкрутст во відсутнього боржника вино сить постанову про визнання відсутнього боржника банкру том, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквід атором ініціюючого кредитор а за згодою останнього.

В порядку ч. 2 ст. 52 Закону Укра їни “Про відновлення платосп роможності боржника або виз нання його банкрутом” заявни к клопотав перед судом про пр изначення ліквідатором борж ника ініціюючого кредитора з а згодою останнього.

Дослідивши матеріали спра ви, заслухавши пояснення пре дставника заявника, враховую чи наявні у матеріалах справ и докази, встановлені в ході с удового розгляду обставини, суд приходить до висновку що до наявності всіх підстав дл я визнання боржника банкруто м та відкриття ліквідаційної процедури відповідно до осо бливостей, передбачених ст. 52 Закону.

В порядку ч. 2 ст. 52 Закону Укра їни “Про відновлення платосп роможності боржника або виз нання його банкрутом” заявни к клопотав перед судом про пр изначення ліквідатором борж ника арбітражного керуючого Олефіренка Олександра Івано вича (ліцензія серії АВ № 397265 ві д 17.09.2008 р.), яким була продана заяв а про участь у справі про банк рутство Товариства з обмежен ою відповідальністю “Марафо н-1” .

У ході судового засідання с удом не було встановлено обс тавин, з якими ч. 3 ст. 3-1 Закону по в' язує неможливість призна чення Олефіренка О.І. арбітра жними керуючими у даній спра ві. За таких обставин, суд вваж ає за можливе задовольнити к лопотання заявника стосовно призначення ліквідатором То вариства з обмеженою відпові дальністю “Марафон-1” арбітр ажного керуючого Олефіренка О.І.

На підставі вищевикладено го, керуючись статтями 22, 23, 25, 52 За кону України “Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м”, ст. 86 Господарського проце суального кодексу України, с уд

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати банкру том Товариство з обмеженою в ідповідальністю “Марафон-1” (01103, м. Київ, вул. Військовий про їзд, 1, ідентифікаційний код 34881 291).

2. Визнати кредиторськ і вимоги ініціюючого кредито ра - Товариства з обмеженою ві дповідальністю “Інформацій ний центр “Гарант” до Товари ства з обмеженою відповідаль ністю “Марафон-1” у сумі 20 000,00 гр н.

3. Відкрити ліквідацій ну процедуру.

4. Призначити ліквідат ором банкрута Товариства з о бмеженою відповідальністю “ Марафон-1” арбітражного керу ючого Олефіренка Олександра Івановича (ліцензія серії АВ № 397265 від 17.09.2008 р., місце проживанн я: АДРЕСА_1

5. Зобов' язати ліквід атора у п' ятиденний строк з дня прийняття постанови про визнання боржника банкрутом подати до офіційного друков аного органу Верховної Ради України чи Кабінету Міністрі в України оголошення про виз нання боржника банкрутом і в ідкриття ліквідаційної проц едури з метою виявлення, вста новлення кредиторів відсутн ього боржника та повідомленн я їх (кредиторів) про визнання відсутнього боржника банкру том. Відомості про визнання б оржника банкрутом і про відк риття ліквідаційної процеду ри повинні містити: найменув ання та інші реквізити боржн ика, визнаного банкрутом, най менування господарського су ду, в провадженні якого знахо диться справа про банкрутств о, дату прийняття господарсь ким судом постанови про визн ання боржника банкрутом і ві дкриття ліквідаційної проце дури, відомості про ліквідат ора (ліквідаційну комісію).

6. Зобов' язати ліквід атора надати суду докази пуб лікації оголошення в офіційн ому друкованому органі про в изнання боржника банкрутом т а відкриття ліквідаційної пр оцедури протягом двох тижнів з моменту опублікування (ори гінал примірника газети).

7. Зобов' язати ліквід атора письмово повідомити пр о визнання господарським суд ом відсутнього боржника банк рутом усіх відомих йому кред иторів відсутнього боржника , які в місячний строк з дня од ержання повідомлення можуть направити ліквідатору заяви з вимогами до банкрута, зокре ма, органи державної податко вої служби та інші державні о ргани, які здійснюють контро ль за правильністю та своєча сністю справляння страхових внесків на загальнообов' яз кове державне пенсійне страх ування та інші види зальнооб ов' язкового держаного соці ального страхування, податкі в і зборів (обов' язкових пла тежів).

8. Зобов' язати ліквід атора у разі отримання ним за яв з вимогами до банкрута пис ьмово повідомити про це суд.

9. Зобов'язати Державно го реєстратора за місцем зна ходження боржника внести до Єдиного державного реєстру ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців запис про в изнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної про цедури та відомості про лікв ідатора боржника.

10. Підприємницьку діял ьність банкрута завершити.

11. Строк виконання всіх грошових зобов' язань вважа ти таким, що настав з 03.12.2010 р.

12. Припинити нарахуван ня неустойки (штрафу, пені), пр оцентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборг ованості банкрута з 06.12.2010 р.

13. Припинити повноваже ння органів управління банкр ута щодо управління банкруто м та розпорядження його майн ом з 06.12.2010 р.

14. Зобов' язати ліквід атора надати суду ліквідацій ний баланс банкрута та звіт л іквідатора до 06.12.2011 р.

15. Копію постанови напр авити заявнику, боржнику та л іквідатору, а також для відом а до Прокуратури Печерського району м. Києва, Державної под аткової адміністрації у м. Ки єві, державному реєстратору за місцем знаходження боржни ка для виконання.

Суддя Л.В. Омельченко

Товариство з обмежен ою відповідальністю "Інформа ційний центр "ГАРАНТ"

Суддя

Дата ухвалення рішення06.12.2010
Оприлюднено14.12.2010
Номер документу12782560
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —46/523-б

Ухвала від 03.06.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Постанова від 06.12.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні