Постанова
від 07.12.2010 по справі 5/201-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

5/201-10

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

21036, м. Вінниця,  Хмельницьке шосе, 7  тел.66-03-00, 66-11-31,    http://vn.arbitr.gov.ua


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 грудня 2010 р.                                                                             Справа № 5/201-10

за заявою :Управління Пенсійного фонду України у м. Жмеринці   

до:Приватного підприємства "Тімберекс", м. Жмеринка  

про визнання банкрутом

          Головуючий суддя     Бенівський В.І.     

          При секретарі судового засідання Кондратенко Т.І.

          За участю представників :

          Управління ПФУ у м. Жмеринці, Левченко Н.М., доручення № 2/06-38/09,   від 04.01.10 р.

В С Т А Н О В И В :

26.11.10 господарським судом Вінницької області порушено провадження у справі № 5/201-10   за заявою Управління Пенсійного фонду України у м. Жмеринці до Приватного підприємства "Тімберекс", м. Жмеринка про порушення справи про банкрутство.

Заявником подано заяву про наступне:

Приватне підприємство „Тімберекс" зареєстровано в управлінні Пенсійного фонду України за № 0230030084 віл 10.09.2004р.. як платник збору на обов'язкове державне пенсійне страхування. За підприємством рахується заборгованість до Пенсійного фонду в сумі 243,84 грн.,  в тому числі недоїмка по страховії- внесках 243, 84 грн.

Згідно п. З ст.106 Закону територіальні органи Пенсійного фонду за формою і у строки, визначені правлінням Пенсійного фонду, надсилають страхувальникам, які мають недоїмку, вимогу про її сплату. Протягом десяти робочих днів із дня одержання вимоги про сплату недоїмки страхувальник зобов'язаний сплатити суми недоїмки та суми фінансових санкцій.

Підприємству була надіслана вимога про сплату боргу № Ю- 207 від 02.07.2007 року, але боржник протягом 10 робочих днів після отримання вимоги не сплатив зазначену у вимозі суму. В зв'язку з чим вимога була надіслана до Жмеринського міськрайонного управління юстиції як виконавчий документ. Вимогу про сплату боргу № Ю- 207 від 02.07.2007 року, було повернуто без виконання в зв'язку з відсутністю майна та коштів (копія  постанови ДВС від 30.01.2008 р.)

За період від 01.03.2005 року Приватним підприємством „Тімберекс" звіти не здавались і начальником управління ПФУ у м. Жмеринці було призначено перевірку даного підприємства на предмет фактичного місцезнаходження. Актом перевірки від 30.10. 2009 р. встановлено, що за даною юридичною адресою, де раніше розташовувалося Приватне підприємство ..Тімберекс" м. Жмеринка, вул. Одеська, 42 знаходиться ТОВ «Жмеринське міжрайонне ремонтнобудівельне управління". Договір оренди з приватним підприємством ..Тімберекс не укладався, керівник за даною адресою не проживає. Приватне  підприємство "Тімберекс"  діяльності не веде, фактичне місцезнаходження його не відомо.

З метою здійснення заходів по стягненню заборгованості у судовому порядку було направлено запит начальникові Жмеринського РВУМВС у Вінницькій області надати адресну довідку керівника підприємства Гончарука Сергія Павловича у м. Жмеринці, на який одержано відповідь, що за даними паспортного стола такий громадянин не значиться.

Згідно з Витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців зазначено, що дане підприємство в стані припинення підприємницької діяльності, головою комісії з припинення являється Гончарук Сергій Павлович . Відомості  про дату рішення про припинення юридичної особи  відсутні.

У відповідності до вимог ст. 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», у разі, якщо громадянин-підприємець —боржник або керівні органи боржника юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимої до боржника та строку виконання зобов'язань.

В підтвердження викладених в заяві фактів надано відповідні письмові докази.

В судовому засіданні представником ініціюючого кредитора подано клопотання про призначення ліквідатором по справі Глєбова В.Ф.

Суд, розглянувши подану заяву, оцінивши докази, заслухавши представника кредитора, вважає за необхідне винести постанову про визнання боржника банкрутом.

Відповідно до п. 5 ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатор письмово повідомляє про визнання господарським судом відсутнього боржника  банкрутом усіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника, які в місячний строк з дня одержання повідомлення можуть  направити ліквідатору заяви  з  вимогами  до  банкрута.   

Керуючись ст.ст. 12, 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст. ст.. 68,115 ГПК України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Визнати боржника –Приватне підприємство "Тімберекс" (вул. Одеська, 42, м. Жмеринка, Жмеринський район, Вінницька область,23100, код ЄДРПОУ 33142987) банкрутом.

Відкрити ліквідаційну процедуру. Строк ліквідаційної процедури шість місяців.

Ліквідатором призначити  Глєбова Василя Федоровича (м. Вінниця вул. Хм. шосе, 23 (офіс)).

Ліквідатору виконати вимоги ст. 52 Закону України “Про  відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Зобов'язати заявника в 10-ти денний термін з дня винесення постанови подати оголошення в офіційний друкований орган про визнання боржника банкрутом. Докази надати в матеріали справи.

Скасувати мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Постанову направити згідно переліку.             

Суддя                                                      Бенівський В.І.   

віддрук. 8 прим.:

1 - до справи

2- Управління Пенсійного фонду України у м. Жмеринці - вул. Доватора, 49, м. Жмеринка

3- ПП "Тімберекс"- вул. Одеська, 42, м. Жмеринка

4- Державний реєстратор Жмеринської  райдержадміністрації

5 - Відділ ДВС Жмеринського р-ну

6 - Головне управління економіки Вінницької обласної державної адміністрації

7 - МРЕВ УДАЇ УМВС Вінницької області

8 - Сектор з питань банкрутства у Вінницькій області

Дата ухвалення рішення07.12.2010
Оприлюднено16.12.2010
Номер документу12834206
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5/201-10

Ухвала від 24.06.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Шевченко Світлана Луківна

Ухвала від 07.06.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Бенівський В.І.

Ухвала від 26.04.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Бенівський В.І.

Рішення від 11.11.2010

Господарське

Господарський суд Київської області

Подоляк Ю.В.

Постанова від 07.12.2010

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Бенівський В.І.

Ухвала від 26.11.2010

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Бенівський В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні