Постанова
від 10.12.2010 по справі 46/530-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

ПОСТАНОВА

про визнання боржника банк рутом

10.12.2010 справа № 46/530-б

За заявою Товариства з обмеженою ві дповідальністю “Стратегічн і партнери”

До Товариства з обмеженою ві дповідальністю “Кредфіш” (ід ентифікаційний код 36134738)

Про банкрутство

Судд я Омельченко Л.В.

Представники:

Від заявника Круглов С.С. - представник з а довіреністю від 12.09.2008 р.

Від боржника не з' явився

Присутні особи Білоусов О.А (арбітражний к еруючий)

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Товариство з обмежено ю відповідальністю “Стратег ічні партнери” звернулося до суду з заявою про порушення п ровадження у справі про банк рутство відносно Товариства з обмеженою відповідальніст ю “Кредфіш” відповідно до ос обливостей, передбачених ст. 52 Закону України “Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом” у зв' язку з неспромож ністю підприємства погасити заборгованість в розмірі 85 500, 00 грн. та його відсутністю за м ісцезнаходженням.

Провадження у справі за вка заною заявою порушено ухвало ю Господарського суду міста Києва № 46/530-б від 29.11.2010 р., яку призн ачено до розгляду на 10.12.2010 р.

У судове засідання, признач ене на 10.12.2010 р., боржник уповнова женого представника не напра вив, відзив на вищезазначену заяву і витребувані господа рським судом документи не по дав, а тому згідно з ст. 75 Господ арського процесуального код ексу України справа розгляда ється за наявними в ній матер іалами, оскільки боржник був у встановленому порядку пов ідомлений належним чином про дату, час та місце засідання с уду, а також зважаючи на строк и, встановлені ст. 52 Закону Укр аїни “Про відновлення платос проможності боржника або ви знання його банкрутом”.

Представник заявника підт римав вимоги поданої заяви п ро визнання банкрутом Товари ства з обмеженою відповідаль ністю “Кредфіш” та відкриття його ліквідаційної процедур и та подав заяву про призначе ння ліквідатора з числа осіб , які мають відповідну ліценз ію на право діяльності арбіт ражних керуючих (розпорядник ів майна, керуючих санацією, л іквідаторів).

Через канцелярію суду від а рбітражного керуючого Білоу сова О.А. надійшла заява про уч асть у справі про банкрутств о Товариства з обмеженою від повідальністю “Кредфіш”.

Розглянувши заяву Товарис тва з обмеженою відповідальн істю “Стратегічні партнери” про визнання боржника - Тов ариства з обмеженою відповід альністю “Кредфіш” банкруто м, заслухавши представника з аявника, вивчивши додатково подані документи, суд

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою в ідповідальністю “Кредфіш” з ареєстроване Голосіївською районною у м. Києві державною адміністрацією 24.09.2008 р. за адре сою: 03680, м. Київ, вул. Столичне шо се, 100 з присвоєнням ідентифік аційного коду № 36134738.

За твердженнями заявника, у боржника наявна прострочена заборгованість у сумі 85 500,00 грн ., що виникла з договору про на дання юридичних послуг та фі нансового аналізу від 23.09.2010 р.

Як встановлено судом з прав оустановчих документів заяв ника, адвокатська, нотаріаль на та інша юридична діяльніс ть, діяльність у сфері бухгал терського обліку та аудиту, к онсультування з питань комер ційної діяльності та управлі ння належать до основних вид ів його статутної діяльності .

Дані твердження заявника п ро наявність у Товариства з о бмеженою відповідальністю “ Крелфіш” перед ним простроче ної заборгованості знаходят ь документальне підтверджен ня у матеріалах справи, де міс титься договір від 23.09.2010 р., пред метом якого є регулювання по рядку надання виконавцем (за явником) послуг замовнику (бо ржнику) стосовно консультува ння, проведення юридичної та правової оцінки діяльності замовника, а також фінансово го аналізу замовника.

Відповідно до п. 1.2 договору в иконавець надає замовнику по слуги, пов' язані з консульт уванням, проведенням юридичн ої та правової оцінки діяльн ості замовника, а також фінан сового аналізу замовника (пр оцедура Due Dilligence), а замовник зобо в' язується оплатити та прий няти надані виконавцем послу ги на умовах, визначених цим д оговором.

Згідно з п. 2.2 та п. 2.3 договору с трок надання послуг виконавц ем обчислюється з моменту на дання замовником необхідних для цього початкових даних і матеріалів, а закінчення - ф іксується актом прийому-пере дачі наданих послуг. При цьом у, замовник зобов' язаний пі дписати акт прийому-передачі наданих послуг протягом 3-х ро бочих днів з моменту отриман ня послуг чи в той же строк нап равити виконавцю мотивовану відмову, у випадку коли зазна чені в акті послуги не відпов ідають фактично наданим вида ним виконавцем.

У п. 3.1 та п. 3.2 договору сторони погодили, що на день його підп исання договірна вартість по слуг становить 85 500,00 грн., а їх оп лата здійснюється шляхом пер еказу коштів на безготівкови й рахунок виконавця протягом п' яти банківських днів піс ля підписання акту приймання -передачі наданих послуг обо ма сторонами.

05.10.2010 р. сторони підписали акт прийому-передачі виконаних робіт вартістю 85 500,00 грн., згідн о з яким вони не мають претенз ій одна до одної.

За твердженнями заявника, Т овариство з обмеженою відпов ідальністю “Кредфіш” простр очило оплату за договором, а т ому Товариство з обмеженою в ідповідальністю “Стратегіч ні партнери” звернулося до н ього з вимогою щодо оплати на даних послуг та отримало на с вою претензію відповідь від 22.10.2010 р., в якій боржник визнав св ою заборгованість, але зазна чив, що не має можливості спла тити борг через недостатніст ь коштів для здійснення повн ої оплати суми в розмірі 85 500,00 г рн.

До матеріалів справи не под ано доказів досягнення сторо нами згоди щодо відстрочення або розстрочення обов' язку замовника за договором щодо оплати прийнятих послуг.

Виходячи з приписів Закону України “Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб-підприємців” факт відсутності боржника повине н підтверджуватись витягом ( довідкою) із Єдиного державн ого реєстру юридичних осіб т а фізичних осіб - підприємці в.

Слід зазначити, що до матері алів справи заявником було п одано витяг з Єдиного держав ного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємц ів від 07.12.2010 р. № 7758781, згідно з яким у графі “статус відомостей п ро юридичну особу” вміщено з апис про відсутність юридичн ої особи - Товариства з обме женою відповідальністю “Кре дфіш” за місцезнаходженням.

Крім того, про відсутність б оржника за місцезнаходження м також свідчить конверт-пов ернення ухвали від 29.11.2010 р., що на дсилалася йому судом у даній справі.

Ухвалою про порушення пров адження у справі про банкрут ство Товариства з обмеженою відповідальністю “Кредфіш” судом було зобов' язано под атковий орган за місцезнаход женням боржника надати суду відомості про підприємницьк у діяльність боржника, зокре ма, щодо останньої дати подан ня боржником документів бухг алтерської звітності та пода ткових декларацій, а також ві домості щодо зміни адреси бо ржника; надати відомості про відкриття та закриття боржн иком рахунків у банківських установах; відомості щодо на явності/відсутності у боржни ка заборгованості з податків , зборів та обов'язкових плате жів. Зазначена ухвала направ лялася на адресу такого пода ткового органу рекомендован им листом, який було вручено а дресату, але станом на час роз гляду справи витребувані су дом документи ним подані не б ули, заяв чи клопотань з цього приводу до суду не надійшло.

Відповідно до ч. 1 ст. 52 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом” (далі - Закон) у разі, якщо гро мадянин-підприємець - боржни к або керівні органи боржник а - юридичної особи відсутн і за її місцезнаходженням , або у разі ненадання боржник ом протягом року до органів д ержавної податкової служби з гідно із законодавством пода ткових декларацій, документі в бухгалтерської звітності, а також за наявності інших оз нак, що свідчать про відсутні сть підприємницької діяльно сті боржника, заява про поруш ення справи про банкрутство відсутнього боржника може бу ти подана кредитором незалеж но від розміру його вимог до б оржника та строку виконання зобов'язань.

Виходячи з ч. 1 ст. 22 Закону у ви падках, передбачених цим Зак оном, господарський суд прий має постанову про визнання б оржника банкрутом і відкрива є ліквідаційну процедуру.

Згідно з ч. 2 ст. 52 Закону Украї ни господарський суд у двоти жневий строк з дня винесення ухвали про порушення провад ження у справі про банкрутст во відсутнього боржника вино сить постанову про визнання відсутнього боржника банкру том, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквід атором ініціюючого кредитор а за згодою останнього.

В порядку ч. 2 ст. 52 Закону Укра їни “Про відновлення платосп роможності боржника або виз нання його банкрутом” заявни к клопотав перед судом про пр изначення ліквідатором борж ника ініціюючого кредитора з а згодою останнього.

Дослідивши матеріали спра ви, заслухавши пояснення пре дставника заявника, враховую чи наявні у матеріалах справ и докази, встановлені в ході с удового розгляду обставини, суд приходить до висновку що до наявності всіх підстав дл я визнання боржника банкруто м та відкриття ліквідаційної процедури відповідно до осо бливостей, передбачених ст. 52 Закону.

В порядку ч. 2 ст. 52 Закону Укра їни “Про відновлення платосп роможності боржника або виз нання його банкрутом” заявни к клопотав перед судом про пр изначення ліквідатором борж ника арбітражного керуючого Білоусова Олексія Анатолійо вича (ліцензія серії АВ № НО МЕР_1 від 24.09.2010 р.), яким була про дана заява про участь у справ і про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальніст ю “Кредфіш” .

У ході судового засідання с удом не було встановлено обс тавин, з якими ч. 3 ст. 3-1 Закону по в' язує неможливість призна чення Білоусова О.А. арбітраж ними керуючими у даній справ і. За таких обставин, суд вважа є за можливе задовольнити кл опотання заявника стосовно п ризначення ліквідатором Тов ариства з обмеженою відповід альністю “Кредфіш” арбітраж ного керуючого Білоусова О.А ..

На підставі вищевикладено го, керуючись статтями 22, 23, 25, 52 За кону України “Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м”, ст. 86 Господарського проце суального кодексу України, с уд

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати банкру том Товариство з обмеженою в ідповідальністю “Кредфіш” (0 3680, м. Київ, вул. Стратегічне шос е, 100, ідентифікаційний код 36134738).

2. Визнати кредиторськ і вимоги ініціюючого кредито ра - Товариства з обмеженою ві дповідальністю “Стратегічн і партнери” до Товариства з о бмеженою відповідальністю “ Кредфіш” у сумі 85 500,00грн.

3. Відкрити ліквідацій ну процедуру.

4. Призначити ліквідат ором банкрута Товариства з о бмеженою відповідальністю К редфіш” арбітражного керуюч ого Білоусова Олексія Анатол ійовича (ліцензія серії АВ № НОМЕР_1 від 24.09.2010 р., місце прожи вання: АДРЕСА_1).

5. Зобов' язати ліквід атора у п' ятиденний строк з дня прийняття постанови про визнання боржника банкрутом подати до офіційного друков аного органу Верховної Ради України чи Кабінету Міністрі в України оголошення про виз нання боржника банкрутом і в ідкриття ліквідаційної проц едури з метою виявлення, вста новлення кредиторів відсутн ього боржника та повідомленн я їх (кредиторів) про визнання відсутнього боржника банкру том. Відомості про визнання б оржника банкрутом і про відк риття ліквідаційної процеду ри повинні містити: найменув ання та інші реквізити боржн ика, визнаного банкрутом, най менування господарського су ду, в провадженні якого знахо диться справа про банкрутств о, дату прийняття господарсь ким судом постанови про визн ання боржника банкрутом і ві дкриття ліквідаційної проце дури, відомості про ліквідат ора (ліквідаційну комісію).

6. Зобов' язати лікві датора надати суду докази пу блікації оголошення в офіцій ному друкованому органі про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури протягом двох тижн ів з моменту опублікування (о ригінал примірника газети).

7. Зобов' язати лікві датора письмово повідомити п ро визнання господарським су дом відсутнього боржника бан крутом усіх відомих йому кре диторів відсутнього боржник а, які в місячний строк з дня о держання повідомлення можут ь направити ліквідатору заяв и з вимогами до банкрута, зокр ема, органи державної податк ової служби та інші державні органи, які здійснюють контр оль за правильністю та своєч асністю справляння страхови х внесків на загальнообов' я зкове державне пенсійне стра хування та інші види зальноо бов' язкового держаного соц іального страхування, податк ів і зборів (обов' язкових пл атежів).

8. Зобов' язати лікві датора у разі отримання ним з аяв з вимогами до банкрута пи сьмово повідомити про це суд .

9. Зобов'язати Державн ого реєстратора за місцем зн аходження боржника внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців запис про визнання боржника банкрутом , відкриття ліквідаційної пр оцедури та відомості про лік відатора боржника.

10. Підприємницьку дія льність банкрута завершити.

11. Строк виконання всі х грошових зобов' язань вваж ати таким, що настав з 10.12.2010 р.

12. Припинити нарахуван ня неустойки (штрафу, пені), пр оцентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборг ованості банкрута з 10.12.2010 р.

13. Припинити повноваже ння органів управління банкр ута щодо управління банкруто м та розпорядження його майн ом з 10.12.2010 р.

14. Зобов' язати ліквід атора надати суду ліквідацій ний баланс банкрута та звіт л іквідатора до 10.12.2011 р.

15. Копію постанови напр авити заявнику, боржнику та л іквідатору, а також для відом а до Прокуратури Голосіївськ ого району м. Києва, Державної податкової адміністрації у м. Києві, державному реєстрат ору за місцем знаходження бо ржника для виконання.

Суддя Л.В. Омельченко

ТОвариство з обмежен ою відповідальністю "Стратег ічні партнери"

Суддя

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення10.12.2010
Оприлюднено17.12.2010
Номер документу12834710
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —46/530-б

Ухвала від 15.04.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Постанова від 10.12.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні