Постанова
від 10.12.2010 по справі 50/634-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банк рутом

10.12.2010 справа № 50/634-б

За заявою ПАТ "Райффа йзен Банк Аваль" в особі Київс ької регіональної дирекції А Т "Райффайзен Банк Аваль"

до товарис тва з обмеженою відповідальн істю "Європласт"

про визнання б анкрутом

Суддя Головатюк Л.Д.

Представники:

Від заявника Чор на Ю.А. (дов від 04.11.2009)

Від боржника не з'яв ився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Кредитор звернувся до с уду із заявою про порушення с прави про банкрутство відсу тнього боржника, оскільки то вариство з обмеженою відпові дальністю "Європласт" неспро можне сплатити борг за догов ором № 015/26-01/05/256 про надання оверд рафту у сумі 283 943,19 грн., відсутнє за юридичною адресою і його м ісцезнаходження невідоме.

Згідно наявних документі в боржник зареєстрований Печ ерською РДА у м. Києві як товар иство з обмеженою відповідал ьністю за адресою: 01133, м. Київ, Пе черський район, бульвар Лиха чова, будинок 8Б, квартира 18, іде нтифікаційний код 23730161, заборг ував кредитору 283 943,19 грн. і несп роможний виконати перед ним свої грошові зобов'язання.

На виконання вимог ст.19 Зако ну України "Про державну реєс трацію юридичних осіб та фіз ичних осіб-підприємців" в Єди ному державному реєстрі юрид ичних осіб та фізичних осіб-п ідприємців наявний запис щод о статусу відомостей про юри дичну особу - вказано про ві дсутність товариства з обмеж еною відповідальністю "Європ ласт" за своїм місцезнаходже нням.

Ухвалою господарського су ду м. Києва від 24.11.2010 порушено пр овадження у справі №50/634-б за сп рощеною процедурою, яка пере дбачена ст. 52 Закону України „ Про відновлення платоспромо жності боржника або визнання його банкрутом”, призначено її до розгляду на 10.12.2010.

Представник боржника в судове засідання 10.12.2010 не з' явився, витребувані судом до кази не подав, причин неявки с уд не повідомив, хоча про час т а місце розгляду справи був п овідомлений належним чином.

В судовому засіданні 10.12.2 010 представник ініціюючого кр едитора підтримав подану зая ву про порушення справи про б анкрутство, дав пояснення та надав додаткові докази по су ті справи. Представник ініці юючого кредитора клопотав п ро винесення постанови щодо визнання відсутнього боржни ка банкрутом, відкриття лікв ідаційної процедури і призна чення ліквідатором у справі арбітражного керуючого Гуса ра Івана Олексійовича(ліценз ія серії АВ № НОМЕР_1 від 06.03. 2007, ідентифікаційний номер фі зичної особи-платника податк ів та інших обов”язкових пла тежів НОМЕР_2). Суд вважає з а необхідне задовольнити дан е клопотання, так як воно нале жно обґрунтоване і достатньо мотивоване.

Оцінивши подані докумен ти, заслухавши пояснення кре дитора, з'ясувавши актив і п асив боржника, суд дійшов до в исновку, що в матеріалах спра ви містяться належні докази щодо заборгованості боржник а перед кредитором та докази , що підтверджують неспромож ність боржника погасити забо ргованість.

Відповідно до ч. 1 ст. 5 Закону України „Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” п ровадження у справах про бан крутство регулюється цим Зак оном, Господарським процесуа льним кодексом України, інши ми законодавчими актами Укра їни.

Відповідно до абз. 4 ст. 1 Зако ну України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” суб'єкт господарської дія льності може бути визнаний б анкрутом тільки в разі встан овлення господарським судом його неспроможності віднови ти свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів не інакше як через застосування ліквід аційної процедури.

Сукупність доказів, які міс тяться в матеріалах справи № 50/634-б, доводять безспір ність грошових вимог заявник а та неспроможність боржн ика виконати свої зобов'язан ня перед кредитором у встано влений Законом строк, борж ник відсутній за своїм місце знаходженням, наявні інші ознаки, що свідчать про припи нення підприємницької діяль ності боржника. Вказані обст авини є правовою підставою в изнання боржника банкрутом.

Відповідно до з ч.1 ст.52 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом” кредитор має право звернутис я до суду із заявою про поруше ння справи про банкрутство н езалежно від розміру його ви мог до боржника та строку вик онання зобов'язань, якщо бо ржник або керівні органи бор жника-юридичної особи відсут ні за її місцезнаходженням, а бо у разі, якщо громадянин-під приємець - боржник або керів ник боржника - юридичної ос оби, які фактично припинили с вою діяльність, відсутні та в изначити їх місцезнаходженн я неможливо, а також за наявно сті інших ознак, що свідчать п ро відсутність підприємниць кої діяльності боржника.

Відповідно до ч. 2 ст. 52 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” г осподарський суд у двотижнев ий строк з дня винесення ухва ли про порушення провадження у справі про банкрутство від сутнього боржника виносить п останову про визнання відсут нього боржника банкрутом, ві дкриває ліквідаційну процед уру і призначає ліквідатора.

Враховуючи вказані норми з акону та дослідивши подані з аявником докази у суду є прав ові підстави для визнання ві дсутнього боржника банкруто м та відкриття ліквідаційної процедури.

Оскільки нормами ст. 52 Закон у не визначений порядок або о собливості здійснення лікві даційної процедури у справі про банкрутство, то ліквідац ійна процедура щодо відсутнь ого боржника здійснюється та кож відповідно до вимог, що пе редбачені розділом ІІІ Закон у - “Ліквідаційна процедура ”.

Керуючись ст.ст. 22- 24, 52 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом”, г осподарський суд м. Києва, -

П О С Т А Н О В И В :

1. Визнати відсутнього бор жника - товариство з обмежено ю відповідальністю "Європлас т"(01133, м. Київ, Печерський район, бульвар Лихачова, будинок 8Б, к вартира 18, ідентифікаційний к од 23730161) банкрутом.

2. Припинити процедуру розп орядження майном та відкрити ліквідаційну процедуру.

3. Визнати ПАТ "Райффай зен Банк Аваль" в особі Київсь кої регіональної дирекції АТ "Райффайзен Банк Аваль»кред итором до банкрута з майнови ми вимогами на суму 283 943,19 грн.

4. Призначити ліквідатором банкрута арбітражного керую чого Гусара Івана Олексійови ча(ліцензія серії АВ № НОМЕ Р_1 від 06.03.2007, ідентифікаційний номер фізичної особи-платни ка податків та інших обов”яз кових платежів НОМЕР_2).

5. З метою виявлення всіх кре диторів та осіб, які виявили б ажання взяти участь в ліквід ації боржника, зобов'язати ліквідатора у відповідності до чинного законодавства по дати до офіційного друковано го органу Верховної Ради Укр аїни чи Кабінету Міністрів У країни у десятиденний строк за його рахунок оголошення п ро визнання боржника банкрут ом і відкриття ліквідаційної процедури боржника, надати с уду докази публікації вищевк азаного оголошення протягом двох тижнів з моменту опублі кування (оригінал примірника газети). Газетне оголошення м ає містити: найменування та і нші реквізити боржника, визн аного банкрутом; найменуванн я господарського суду, в пров адженні якого знаходиться сп рава про банкрутство; дату пр ийняття господарським судом постанови про визнання борж ника банкрутом і відкриття л іквідаційної процедури; відо мості про ліквідатора (лікві даційну комісію).

6. Зобов'язати ліквідатора письмово повідомити про виз нання банкрутом усіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника, а також направити з апити до органів державної п одаткової служби, інших держ авних органів, які здійснюют ь контроль за правильністю т а своєчасністю справляння ст рахових внесків на загальноо бов'язкове державне пенсій не страхування та інші види з агальнообов'язкового держ авного соціального страхува ння, податків і зборів (обов' язкових платежів), які в місяч ний строк з дня одержання пов ідомлення можуть направити л іквідатору заяви з вимогами до банкрута.

7. Підприємницьку діяльніс ть банкрута завершити.

8. Строк виконання всіх грош ових зобов'язань банкрута т а зобов'язання щодо сплати податків і зборів (обов'язк ових платежів) вважати таким , що настав з 10.12.2010.

9. Припинити нарахування не устойки (штрафу, пені), процент ів та інших економічних санк цій по всіх видах заборгован ості банкрута з 10.12.2010.

10. Припинити повноваження о рганів управління банкрута щ одо управління банкрутом та розпорядження його майном з 10.12.2010.

11. Ліквідатору провести лік відаційну процедуру і надати суду свій звіт та ліквідацій ний баланс банкрута у строк д о 10.12.2011.

До звіту і балансу повинні б ути додані:- показники виявле ної ліквідаційної маси ( дані її інвентаризації);- відомост і про реалізацію об'єктів л іквідаційної маси з посиланн ям на укладені договори купі влі-продажу;- копії договорів купівлі-продажу та акти прий мання-передачі майна;- реєстр вимог кредиторів з даними пр о розміри погашених вимог кр едиторів.

12. Копію постанови направ ити для виконання:

- сторонам;- ліквідатору:- Ки ївському управлінню з питань банкрутства (вул. П.Любченка, 15, м. Київ, 03150);- державному реєстр атору за місцем знаходження боржника для внесення до Єди ного державного реєстру запи су про відповідне судове ріш ення (п 1 ст. 39 Закону України "Пр о державну реєстрацію юридич них осіб та фізичних осіб - під приємців").

Суддя Л.Д. Головатюк

Дата ухвалення рішення10.12.2010
Оприлюднено17.12.2010
Номер документу12834776
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —50/634-б

Ухвала від 29.07.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 08.07.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Постанова від 10.12.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні