Постанова
від 23.11.2010 по справі 4974/10/1570
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 4974/10/1570

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 листопада 2010 року м.Одеса

У залі судових засідань № 16

Одеський окружний адмініс тративний суд у складі:

головуючого судді - Свиди Л.І.

при секретарі судового зас ідання - Бобровській О.Ю.

за участю сторін:

представника позивача - Петровського В .В. (по довіреності)

представника відповідача - не з'явився

розглянувши у відкритом у судовому засіданні адмініс тративну справу за позовом Б ілгород-Дністровської об' є днаної державної податкової інспекції до Комунального п ідприємства «Торговельний к омплекс громадського харчув ання «Люксор»про припинення ,-

ВСТАНОВИВ:

До суду звернулась Бі лгород-Дністровська об' єдн ана державна податкова інспе кція з адміністративним позо вом до Комунального підприєм ства «Торговельний комплекс громадського харчування «Лю ксор»про припинення юридичн ої особи, мотивуючи тим, що від повідачем в порушення Закону України «Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб - підприємців»біль ше року не надавалися до Білг ород-Дністровської об' єдна ної державної податкової інс пекції Одеської області пода ткові декларації та документ альна звітність згідно до за конодавства що є підставою д ля припинення юридичної особ и.

Представник позивача адм іністративний позов підтрим ав, на заявлених вимогах напо лягав.

Представник відповідача в судове засідання двічи не з'я вився, про день, час та місце п роведення судового засіданн я був повідомлений належним чином та завчасно у відповід ності до ч. 8 ст. 35 Кодексу адмін істративного судчинства Укр аїни.

Дослідивши матеріали спра ви, заслухавши пояснення пре дставника позивача, а також о бставини якими обґрунтовуют ься вимоги та докази, якими во ни підтверджуються, суд вваж ає, що адміністративний позо в підлягає задоволенню повні стю з наступних підстав.

31 серпня 1999 року Виконавчим к омітетом Білгород-Дністровс ької міської ради Одеської о бласті здійснена державна ре єстрація юридичної особи Ком унального підприємства «Тор говельний комплекс громадсь кого харчування «Люксор», що підтверджується свідоцтвом про державну реєстрацію (арк уш справи 17).

На обліку платника податк ів в Білгород-Дністровській ОДПІ Одеської області відпо відач знаходиться з 16.12.1992 року, що підтверджується довідкою (аркуш справи 13).

Пунктами 1, 2 ч. 1 ст. 9 Закону Ук раїни «Про систему оподаткув ання»передбачено, що платник и податкових зборів (обов' я зкових платежів) зобов' язан і вести бухгалтерський облік , складати звітність про фіна нсово-господарську діяльніс ть і забезпечувати її зберіг ання у терміни, встановлені з аконом; подавати до державни х податкових органів та інши х державних органів відповід но до законів декларації, бух галтерську звітність та інші документи і відомості, пов' язані з обчисленням і сплато ю податків і зборів (обов' яз кових платежів).

Відповідно довідки Білгор од-Дністровській ОДПІ Одеськ ої області № 2175/1501 від 01.04.2010 року Ко мунальне підприємство «Торг овельний комплекс громадськ ого харчування «Люксор»не на дає податкові декларації, до кументальну звітність згід но до законодавства до Білг ород-Дністровській ОДПІ Одес ької області з січня 2007 року і п о теперішній час (аркуш справ и 16).

Згідно з п. 8.6 Порядку обліку платників податків, зборів (о бов'язкових платежів), затвер дженого Наказом ДПА Украї ни № 80 від 19.02.1998 року начальник ом Білгород-Дністровської ОД ПІ Одеської області прийнято розпорядження № 15-р від 16.04.2010 рок у про звернення до суду з позо вом про припинення юридичної особи Комунального підприєм ства «Торговельний комплекс громадського харчування «Лю ксор»(аркуш справи 10).

Відповідно довідки Білгор од-Дністровської ОДПІ Одеськ ої області у Комунального пі дприємства «Торговельний ко мплекс громадського харчува ння «Люксор» станом на 01.04.2010 ро ку заборгованості по податка м до бюджету не має (аркуш спра ви 15).

Позов Білгород-Дністровс ької ОДПІ Одеської області з аявлено в порядку ст. 11 Закону України «Про державну подат кову службу України», пункт 17 якої передбачає, що органи де ржавної податкової служби ма ють право звертатися в перед бачених законом випадках до судових органів із заявою пр о скасування державної реєст рації суб'єкта підприємницьк ої діяльності.

Відповідно до ч. 2 ст. 38 Зако ну України «Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб - підприємців»в ід 15.05.2003 року №755-ІV, однією із підс тав для постановлення судово го рішення щодо припинення ю ридичної особи, що не пов' яз ане з банкрутством юридичної особи є неподання протягом р оку органам державної податк ової служби податкових декла рацій, документів фінансової звітності відповідно до зак ону.

Враховуючи вищевикладене , з урахуванням наданих доказ ів та встановлених у судовом у засіданні фактів, суд вважа є, що Білгород-Дністровська О ДПІ Одеської області довела суду ті обставини, на які поси лалася в обґрунтування позов них вимог, вони відповідають чинному законодавству, та пі длягають задоволенню.

Відповідно до ч. 1 ст. 38 Зако ну України «Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб - підприємців»в ід 15.05.2003 року №755-ІV суд, який поста новив рішення про припинення юридичної особи, що не пов' я зано з банкрутством юридично ї особи, у день набрання таким рішенням законної сили напр авляє його копію державному реєстратору за місцем знаход женням юридичної особи для в несення до Єдиного державног о реєстру запису про судове р ішення.

Керуючись ч. 2 ст. 38 Закону У країни «Про державну реєстра цію юридичних осіб та фізичн их осіб - підприємців»№ 755-IV ві д 15.05.2003 року, ст. ст. 69-71, 158-163 Кодексу а дміністративного судочинст ва України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов Білгород-Дністровської об ' єднаної державної податко вої інспекції до Комунальног о підприємства «Торговельни й комплекс громадського харч ування «Люксор»про припинен ня юридичної особи - задоволь нити повністю.

Припинити юридичну особу Комунальне підприємство «То рговельний комплекс громадс ького харчування «Люксор»(ко д ЄДРПОУ 19049188), зареєстровану 31.08. 1999 року Виконавчим комітетом Білгород-Дністровської місь кої ради Одеської області за адресою: вул. Ізмаїльська, 62, м. Білгород-Дністровський, Оде ська область.

Після набрання постанов ою законної сили направити ї ї копію державному реєстрато ру за місцем реєстрації юрид ичної особи Комунального під приємства «Торговельний ком плекс громадського харчуван ня «Люксор»для внесення до Є диного державного реєстру за пису про судову постанову пр о припинення юридичної особи Комунального підприємства « Торговельний комплекс грома дського харчування «Люксор» .

Постанова набирає законн ої сили у порядку ст. 254 КАС Укра їни.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку ш ляхом подачі в Одеський окру жний адміністративний суд ап еляційної скарги на постанов у протягом десяти днів з дня о тримання копії постанови. Ап еляційна скарга на постанову подається до Одеського окру жного адміністративного суд у, та одночасно її копія надси лається до Одеського апеляці йного адміністративного суд у.

Повний текст пост анови виготовлено та підписа но суддею 23.11.2010 року.

Суддя: Л.І. Свида

23 листопада 2010 року

Дата ухвалення рішення23.11.2010
Оприлюднено17.12.2010
Номер документу12849834
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —4974/10/1570

Ухвала від 01.06.2010

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Свида Л. І.

Ухвала від 07.05.2010

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Свида Л. І.

Постанова від 23.11.2010

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Свида Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні