Постанова
від 13.12.2010 по справі 2а-3417/10/2470
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ  ОКРУЖНИЙ  АДМІНІСТРАТИВНИЙ  СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ   УКРАЇНИ

11:10 13 грудня 2010 року              м.Чернівці          Cправа 2а-3417/10/2470

Чернівецький окружний адміністративний суд в складі:

головуючого судді Ковалюка Я.Ю.,

розглянувши в порядку скороченого провадження в приміщенні суду справу за адміністративним позовом Державної податкової інспекції у м. Чернівці до малого приватного виробничо-комерційного підприємства «Буковина-Поділля»про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспекція у м. Чернівці звернулась до суду з адміністративним позовом до малого приватного виробничо-комерційного підприємства «Буковина-Поділля»про припинення юридичної особи.

Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач з 20.06.2008 року не подає до органів державної податкової служби податкових декларацій, передбачених чинним законодавством, при цьому заборгованості по платежах до бюджету немає.

Розглянувши матеріали справи, проаналізувавши законодавство, яке регулює спірні правовідносини, суд вважає позов обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

Як зазначено в довідці ДПІ у м. Чернівці 04.11.2010 року, мале приватне виробничо-комерційне підприємство «Буковина-Поділля»не подає звітність з 20.06.2008 р., станом на 04.11.2010 року не має заборгованості зі сплати податків, зборів (обов’язкових платежів).

Відповідно до ст.ст. 67, 68 Конституції України кожен зобов’язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом, неухильно додержуватися Конституції України та Законів України.

Частиною 1 ст. 9 Закону України «Про систему оподаткування»передбачено обов’язок платників податків і зборів (обов’язкових платежів) вести бухгалтерський облік, складати звітність про фінансово-господарську діяльність і забезпечувати її зберігання у терміни, встановлені законами; подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов’язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов’язкових платежів); сплачувати належні суми податків і зборів (обов’язкових платежів) у встановлені законами терміни.

Частиною 2 статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців»передбачено, що підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до Закону.

Положенням п.17 ч.1 ст.11 Закону України «Про державну податкову службу»від 4 грудня 1990 року № 509 встановлено, що органи державної податкової служби мають право звертатися у передбачених законом випадках до судових органів із заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності.

Враховуючи вищезазначене, повно всебічно дослідивши докази по справі, суд приходить до висновку –позов задовольнити.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 КАС України у справах, в яких позивачем є суб’єкт владних повноважень, а відповідачем –фізична особа чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

Керуючись ст. 124 Конституції України, Законами України «Про систему оподаткування», «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців», «Про державну податкову службу в Україні», ст.ст. 69-71, 86, 94, 158-163, 183-2, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд –

ПОСТАНОВИВ:

1.          Позов задовольнити.

2.          Припинити юридичну особу –мале приватне виробничо-комерційне підприємство «Буковина-Поділля»(58000, вул. Балашівська, 30А, м. Чернівці, ід.код 32572929)

3.          Рішення про припинення юридичної особи –малого приватного виробничо-комерційного підприємства «Буковина-Поділля»допустити до негайного виконання.

4.          Направити копію постанови державному реєстратору для внесення запису щодо цього судового рішення.

Порядок і строки оскарження постанови визначаються ст.ст. 185, 186 Кодексу адміністративного судочинства України.   

Сторони та інші особи, які беруть участь у справі, а також особи, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси чи обов'язки, мають право оскаржити в апеляційному порядку постанови суду першої інстанції повністю або частково, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Суддя                                                                                                                              Я.Ю. Ковалюк

Дата ухвалення рішення13.12.2010
Оприлюднено17.12.2010
Номер документу12850114
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3417/10/2470

Постанова від 13.12.2010

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Ковалюк Ярослав Юрійович

Ухвала від 15.11.2010

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Ковалюк Ярослав Юрійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні