Ухвала
від 14.01.2008 по справі б29/347-06
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Б29/347-06

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ОКРЕМА УХВАЛА

 

14.01.08р.

Справа № Б29/347-06

За заявою     Державної податкової інспекції у Амур-Нижньодніпровському районі м. Дніпропетровська, м.Дніпропетровськ        

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Арт-Салют", м. Дніпропетровськ

про визнання банкрутом

Суддя Петренко Н.Е.

Представники сторін: без участі представників

СУТЬ СПРАВИ:

Провадження у справі про банкрутство порушено 21.11.2006р. за правилами ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

05.12.2006р. постановою господарського суду боржника визнано банкрутом, відкрита ліквідаційна процедура строком на шість місяців, до 05.06.2007р. Ліквідатором у справі призначено ініціюючого кредитора ДПІ у АНД районі м. Дніпропетровська.

Ухвалою господарського суду від 14.05.2007р.  строк ліквідаційної процедури продовжено до 05.06.2008р., припинено повноваження ініціюючого кредитора Державної податкової інспекції у АНД районі м. Дніпропетровська як ліквідатора та призначено ліквідатором арбітражного керуючого Андросову В.Є., ліцензія АА №719835, зобов'язано ліквідатора у строк до 05.06.2007р.  подати на затвердження господарському суду звіт ліквідатора згідно з вимогами ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

До господарського суду надійшло клопотання ДПІ у АНД районі м. Дніпропетровська  за вих. №25048/10/23-2 від 29.11.2007р. про призупинення провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Арт-Салют", м. Дніпропетровськ до проведення позапланованої перевірки.

Розглянувши матеріали справи, клопотання ДПІ у АНД районі м. Дніпропетровська, господарський суд встановив, що провадження у справі порушено за правилами ст.52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", яка визначає особливості застосування процедури банкрутства відсутнього боржника.

Для визнання боржника відсутнім необхідно: фактичне припинення боржником  своєї діяльності; відсутність боржника за місцезнаходженням. Вказані признаки мають бути в совокупності.

Заява про порушення  справи про банкрутство ДПІ у АНД районі м. Дніпропетровська  відповідала вимогам чинного законодавства та мала всі необхідні  підстави для порушення справи про банкрутство відсутнього боржника ТОВ "Арт-Салют", м. Дніпропетровськ.

Крім того, постановою господарського суду від 05.12.2006р. ДПІ у АНД районі м. Дніпропетровська була призначена ліквідатором, та виконувала обов'язки ліквідатора з 05.12.2006р. по 14.05.2007р., відповідно до вимог ст.22-32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

          Розглянувши клопотання ДПІ у АНД районі м. Дніпропетровська  судом встановлено, що ні Господарський процесуальний кодекс України, ні Закон України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»не містить такого положення чи процесуальної дії як "призупинення" провадження у справі. Чинне законодавство дає можливість лише зупинити провадження по справі.

          Згідно  ст. 79 ГПК України  зупинення розгляду справи може відбуватися тільки у випадках, які передбачені зазначеною статтею серед яких є: розгляд пов'язаної справи, що розглядається іншим судом, в разі неможливості розгляду основної справи до розгляду пов'язаної; призначення господарським судом судової експертизи; надсилання господарським судом матеріалів до слідчих органів; заміни однієї з сторін її правонаступником внаслідок реорганізації підприємства, організації, господарський суд встановив, що жодна з вказаних підстав для зупинення розгляду справи №Б29/347-06  у клопотанні ДПІ у АНД районі м. Дніпропетровська не зазначена.

Викладене свідчить про неналежне виконання робітниками юридичного відділу ДПІ у АНД районі м. Дніпропетровська своїх професійних обов'язків, відсутність належного рівня знань у сфері застосування Господарського процесуального кодексу України, Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", як наслідок безпідставні матеріальні витрати, затрати робочого часу працівників суду, перешкоджання у роботі та виявлення неповаги до господарського суду.

       Керуючись, ст.  86, 90 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

          Зобов'язати ДПІ у Амур-Нижньодніпровському районі м. Дніпропетровська вжити заходів щодо усунення порушень Господарського процесуального кодексу, Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" .

          Зобов'язати начальника ДПІ у Амур-Нижньодніпровському районі м. Дніпропетровська вжити заходів по недопущенню подібних випадків.

          Окрему ухвалу направити на адресу Державної податкової адміністрації у Дніпропетровській області і Державної податкової інспекції у Амур-Нижньодніпровському районі м. Дніпропетровська.

          Про результати розгляду окремої ухвали повідомити господарський суд у строк до  14.02.08р.

Суддя

  Н.Е. Петренко

            

Вик. Карпенко

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення14.01.2008
Оприлюднено23.01.2008
Номер документу1286198
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б29/347-06

Ухвала від 14.01.2008

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Д.М.

Ухвала від 14.01.2008

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Д.М.

Ухвала від 17.01.2008

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Д.М.

Ухвала від 05.12.2007

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Д.М.

Ухвала від 14.05.2007

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Д.М.

Ухвала від 27.03.2007

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Д.М.

Постанова від 05.12.2006

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Д.М.

Ухвала від 21.11.2006

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Д.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні