Постанова
від 12.11.2010 по справі 2а-2851/10/0970
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИ Й ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"12" листопада 2010 р. Справа № 2а-2851/10/0970

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський о кружний адміністративний су д у складі:

Судді Грицюка П.П.

при секретарі Анд рейчук Л.М.

за участю представни ка позивача: Терьохіної Т.П .,

розглянувши у відкри тому судовому засіданні в пр иміщенні суду адміністратив ну справу

за позовом: державн ої податкової інспекції в Ко сівському районі Івано-Франк івської області,

до відповідача: спільного Українсько-Німец ького підприємства товарист ва з обмеженою відповідально сті "Ш.Б.ЛТД"

про припинення держа вної реєстрації юридичної ос оби,-

ВСТАНОВИВ:

10 серпня 2010 року державна п одаткова інспекця в Косівськ ому районі Івано-Франківсько ї області (далі - позивач) звер нулася в суд з адміністратив ним позовом до спільного Укр аїнсько-Німецького підприєм ства товариства з обмеженою відповідальності "Ш.Б.ЛТД" (дал і - відповідач) про припинення державної реєстрації юридич ної особи.

Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач протягом 20 05-2010 років не подавав до держав ної податкової інспекції в К осівському районі Івано-Фран ківської області документи б ухгалтерської звітності, чим порушив вимоги ст. 9 Закону Ук раїни “Про систему оподаткув ання” від 25.06.1991 року № 1251-XII (із змін ами і доповненнями) якою пере дбачено, що платники податкі в і зборів (обов' язкових пла тежів) зобов' язані подавати до державних податкових орг анів декларації, бухгалтерсь ку звітність та інші докумен ти і відомості, пов' язані з о бчисленням і сплатою податкі в (обов' язкових платежів).

Судом 11.08.2010 року винесено ухв алу про залишення позовної з аяви без руху в зв' язку з нев ідповідністю позовної заяви вимогам, які встановлені ста ттею 106 КАС України та надано п озивачу строк для усунення н едоліків до 14.09.2010 року.

14.09.2010 року судом відповідно д о пункту 3 частини 1 статті 183-2 Ко дексу адміністративного суд очинства України винесено ух валу в даній адміністративні й справі про відкриття скоро ченого провадження.

Однак, 14.10.2010 року суд прийшов д о висновку про неможливість ухвалення законного і обґрун тованого судового рішення в даній адміністративній спра ві без проведення судового з асідання та виклику осіб, які беруть участь у справі, із чим , та відповідно до вимог части ни 4 статті 183-2 Кодексу адмініст ративного судочинства Украї ни призначив судовий розгляд на 27.10.2010 року.

В судовому засіданні предс тавник позивача позовні вимо ги підтримав з підстав, навед ених у позовній заяві. Просив позов задовольнити в повном у обсязі.

Відповідач в судове засіда ння не з' явився, хоча про дат у час та місце судового засід ання був повідомлений належн им чином. Заперечення до адмі ністративного позову не пода в. Заяв про відкладення розгл яду справи до суду не надходи ло.

Розглянувши позовну заяву , заслухавши пояснення предс тавника позивача, дослідивши докази, суд прийшов до виснов ку, що адміністративний позо в слід задовольнити з наступ них мотивів.

Судом встановлено, що спіль не Українсько-Німецьке підпр иємство товариство з обмежен ою відповідальності "Ш.Б.ЛТД" 2 0.04.2001 року зареєстроване, як юри дична особа, про що свідчить свідоцтво про Державну реєст рацію юридичної особи, та взя те на облік у державній подат ковій інспекції в Косівськом у районі як платник податків (а.с. 9).

Відповідно до вимог статті 67 Конституції України, кожен зобов'язаний сплачувати пода тки і збори в порядку та розмі рах, встановлених законом.

Відповідно до статті 4, част ини 1 статті 5, пункту 1-2 частини 1 статті 9 Закону України "Про с истему оподаткування" від 25.06.19 91 р. №1251-ХІІ платниками податкі в і зборів (обов'язкових плате жів) є юридичні та фізичні осо би, на яких згідно із законами України покладено обов'язок сплачувати податки та збори , а також зобов'язані: вести бу хгалтерський облік, складати звітність про фінансово-гос подарську діяльність і забез печувати її зберігання у тер міни, встановлені законами; п одавати до державних податко вих органів та інших державн их органів відповідно до зак онів декларації, бухгалтерсь ку звітність та інші докумен ти і відомості, пов'язані з обч исленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платеж ів).

Таким чином, суд приходить д о висновку, що Спільним Украї нсько-Німецьким підприємств ом товариством з обмеженою в ідповідальності "Ш.Б.ЛТД" пору шено зазначені норми Закону, оскільки протягом 2005-2010 років д ане товариство неподавало до кументи бухгалтерської звіт ності до державної податково ї інспекції в Косівському ра йоні Івано-Франківської.

Пунктом 3 частини 2 статті 46 З акону України "Про державну р еєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" п ередбачено, що підставами дл я постановлення судового ріш ення про припинення підпри ємницької діяльності юридич ної особи - є неподання протя гом року органам державної п одаткової служби податкових декларацій, документів фіна нсової звітності відповідно до закону.

Заборгованість перед бюдж етом та цільовими фондами, що контролюється органами ДПС, у відповідача відсутня, що пі дтверджується довідкою пози вача.

Згідно п. 4 ч. 2 статті 38 Закону України „Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб - підприємців” перед бачено, що неподання протяго м року органам державної под аткової служби податкових де кларацій, документів фінансо вої звітності відповідно до закону є підставою для припи нення суб'єкта господарюванн я - юридичної особи на підст аві судового рішення.

В силу пункту 17 частини 1 стат ті 11 Закону України "Про держа вну податкову службу в Украї ні" органам державної податк ової служби надано право зве ртатися у передбачених закон ом випадках до суду з заявою (п озовною заявою) про скасуван ня державної реєстрації суб' єкта підприємницької діяльн ості.

Враховуючи вище викладен е, суд вважає вимоги позивача обґрунтованими, а позов таки м, що підлягає до задоволення .

На підставі ст. 124 Конс титуції України, керуючись с т. ст. 158-163, 167 Кодексу адміністрат ивного судочинства України, суд ,-

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити п овністю.

Припинити державну р еєстрацію спільного Українс ько-Німецького підприємства товариства з обмеженою відп овідальності "Ш.Б.ЛТД" (78600, вул. П авлика, 15, м. Косів, Івано-Франкі вська область, код ЄДРПОУ 31496072).

Після набрання постановою законної сили, направити її к опію державному реєстратору Косівської районної державн ої адміністрації Івано-Франк івської області для внесення до Єдиного державного реєст ру юридичних та фізичних осі б - підприємців запису про суд ове рішення та внесення запи су про проведення державної реєстрації припинення юриди чної особи спільного Українс ько-Німецького підприємства товариства з обмеженою відп овідальності "Ш.Б.ЛТД".

Постанова може бути оскар жена в апеляційному порядку. Відповідно до статті 186 Кодек су адміністративного судочи нства України, апеляційна ск арга на постанову суду першо ї інстанції подається протяг ом десяти днів з дня отр имання копії постанови.

Якщо суб' єкта владних пов новажень у випадках та поряд ку, передбаченому частиною ч етвертою статті 167 КАС України , було повідомлено про можлив ість отримання копії постано ви суду безпосередньо в суді , то десятиденний строк на апе ляційне оскарження постанов и суду обчислюється з наступ ного дня після закінчення п' ятиденного строку з моменту отримання суб' єктом владни х повноважень повідомлення п ро можливість отримання копі ї постанови суду.

Апеляційна скарга подаєть ся до Львівського апеляційно го адміністративного суду че рез Івано-Франківський окруж ний адміністративний суд.

Постанова набирає за конної сили в порядку та стро ки встановлені статтею 254 Коде ксу адміністративного судоч инства України.

Суддя: /підпис/ Грицюк П.П.

Постанова складен а в повному обсязі 17.11.2010 року.

СудІвано-Франківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.11.2010
Оприлюднено20.12.2010
Номер документу12875317
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2851/10/0970

Постанова від 12.11.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Грицюк П.П.

Ухвала від 14.09.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Грицюк П.П.

Постанова від 12.11.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Грицюк П.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні