Ухвала
від 10.12.2010 по справі 50/583-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

УХВАЛА

Справа № 50/583-б 10.12.10

За заявою відкритог о акціонерного товариства "У крнафта" в особі нафтогазови добувного управління "Полтав анафтогаз"

до товари ства з обмеженою відповідаль ністю "Енком"

про банкрутст во

Суддя Головатюк Л.Д.

Представники:

Від заявника Ка черова Л.Б. (дов. від 03.12.2009 №юр-571/д)

Від боржника не з' я вився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ :

Кредитор звернувся до с уду із заявою про порушення с прави про банкрутство боржн ика, оскільки товариство з об меженою відповідальністю "Ен ком" неспроможне сплатити бо рг у сумі 532 798,17 грн. протягом трь ох місяців після встановлено го для його сплати строку.

Ухвалою господарського су ду м. Києва від 01.11.2010 порушено пр овадження у справі №50/583-б та пр изначено підготовче засідан ня суду на 19.11.2010.

Представник боржника в під готовче засідання суду 19.11.2010 не з' явився, витребувані судо м докази та відзив на заяву пр о порушення справи про банкр утство не подав, причин неявк и суд не повідомив, хоча про ча с та місце розгляду справи бу в попереджений належним чино м.

Представник заявника в суд ове засідання з'явився, дав п ояснення по справі та подав к лопотання про відкладення ро згляду справи на іншу дату. Су д дане клопотання задовольни в та відклав розгляд справи н а 10.12.2010.

В підготовче засідання 10.12.2010 прибув представник ініціююч ого кредитора і дав поясненн я по справі.

Представник боржника в під готовче засідання 10.12.2010 повтор но не з' явився, витребувані судом докази не подав, причин неявки суд не повідомив, хоча про час та місце розгляду спр ави був повідомлений належни м чином.

Відповідно до ч. 4 ст. 11 Закону України „Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” у підготовчому засіданні судд я оцінює подані документи, за слуховує пояснення сторін, р озглядає обґрунтованість за перечень боржника.

При розгляді справи № 50/583-б в підготовчому засіданні суд -

В С Т А Н О В И В:

Згідно наявних документ ів боржник зареєстрований як товариство з обмеженою відп овідальністю Солом' янсько ю РДА м. Києві за адресою: 03069, м. К иїв, Солом' янський район, ву л. Кіровоградська, буд. 100 Б; іде нтифікаційний код 31085765.

Заявлені вимоги відкритог о акціонерного товариства "У крнафта" в особі нафтогазови добувного управління "Полтав анафтогаз" на суму 532 798,17 грн. док ументально підтверджуються , боржником не спростовані, а тому визнаються судом безсп ірними та обґрунтованими.

Вимоги заявника підтвердж ені документами, за якими від повідно до законодавства зді йснюється списання коштів з рахунків боржника, які не спл ачені боржником протягом тр ьох місяців після настання в становленого строку для їх с плати.

Сукупність доказів, які міс тяться в матеріалах справи № 50/583-б доводять безспірність гр ошових вимог заявника та нес проможність боржника викона ти свої зобов'язання перед кр едитором у встановлений зако ном строк.

10.12.2010 в підготовчому засіда нні заявник подав клопотання про призначення розпорядник ом майна товариства з обмеже ною відповідальністю "Енком" арбітражного керуючого Заг ороднього Сергія Васильович а(ліцензія серії АВ №347102 від 30.07.20 07, ідентифікаційний номер фіз ичної особи - платника подат ків та інших обов' язкових п латежів НОМЕР_1).

Частиною 1 статті 11 Закону У країни “Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом” вста новлено, що якщо при прийнятт і заяви про порушення провад ження справи про банкрутство призначити розпорядника май на неможливо, розпорядник ма йна призначається на підгото вчому засіданні.

За таких обставин, суд вважа є за доцільне задовольнити к лопотання заявника та призна чити розпорядником майна тов ариства з обмеженою відповід альністю "Енком" арбітражног о керуючого Загороднього Сер гія Васильовича.

Оскільки заявник вправі зв ернутися із заявою про поруш ення справи про банкрутство боржника, якщо останній ухил яється чи неспроможний задов ольнити протягом трьох місяц ів безспірні претензійні вим оги та враховуючи вищевказан е, є підстави закінчити підго товче засідання.

Керуючись ст.ст. 11, 13 Закону У країни “Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом”, ст. 86 Господарського процесуальн ого кодексу України, господа рський суд м. Києва -

У Х В А Л И В:

1. Визнати розмір вимог кре дитора - відкритого акціонер ного товариства "Укрнафта" в особі нафтогазовидобувного управління "Полтаванафтогаз ", який подав заяву про порушен ня справи про банкрутство то вариства з обмеженою відпові дальністю "Енком"(03069, м. Київ, Сол ом' янський район, вул. Кіров оградська, буд. 100 Б; ідентифіка ційний код 31085765) на суму 532 798,17 грн.

2. Призначити у справі № 50/583-б з метою забезпечення май нових інтересів кредиторів р озпорядником майна арбітраж ного керуючого Загороднього Сергія Васильовича(ліцензія серії АВ №347102 від 30.07.2007, ідентифік аційний номер фізичної особи - платника податків та інши х обов' язкових платежів Н ОМЕР_1).

Відповідно до вимог ст. 13 За кону України “Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м” органи правління боржника не мають права без згоди розп орядника майна приймати ріше ння про:

- реорганізацію (злиття, при єднання, поділ, виділення, пер етворення) і ліквідацію борж ника;- створення юридичних ос іб або про участь в інших юрид ичних особах;- створення філі й та представництв; - виплату д ивідендів; - проведення боржн иком емісії цінних паперів; - в ихід із складу учасників бор жника юридичної особи, придб ання в акціонерів раніше вип ущених акцій боржника.

Призначення розпорядника майна не є підставою для прип инення повноважень керівник а чи органу управління боржн ика.

3. Зобов' язати заявни ка (арбітражного керуючого) в иконати вимоги ч.5 ст.11 Закону У країни “Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом”, а са ме: з метою виявлення всіх кре диторів та осіб, які виявлять бажання взяти участь у санац ії боржника, за власний рахун ок у десятиденний строк подати до офіційних друкова них органів оголошення про п орушення справи про банкрутс тво боржника з метою виявлен ня всіх кредиторів та осіб, як і виявлять бажання взяти уча сть у санації боржника та над ати суду докази подання вище вказаного оголошення протяг ом двох тижнів з моменту опуб лікування (оригінал примі рника газети). Газетне ого лошення має містити: повне на йменування боржника, його по штову адресу, банківські рек візити; найменування та адре су господарського суду, номе р справи, відомості про розпо рядника майна.

4. З метою виявлення всіх інш их можливих кредиторів зобов ”язати арбітражного керуюч ого направити запити до держ авних органів, які здійснюют ь контроль за правильністю т а своєчасністю справляння ст рахових внесків на загальноо бов”язкове державне пенсійн е страхування та інші види за гальнообов”язкового держав ного страхування, податків і зборів (обов”язкових платеж ів).

5. Зобов' язати розпорядник а майна - арбітражного керуюч ого Загороднього С.В. не пі зніше двох місяців та десяти днів після дати проведен ня підготовчого засідання су ду надати суду на затверджен ня реєстр вимог кредиторів б оржника, у якому повинні міст итися відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов'язаннями чи зобов'язаннями щодо сплат и страхових внесків на загал ьнообов'язкове державне пенс ійне страхування та інші вид и загальнообов'язкового держ авного соціального страхува ння, податків і зборів (обов'яз кових платежів), черговість з адоволення кожної вимоги, ок ремо розмір неустойки (штраф у, пені). Внести в реєстр окрем о відомості про майно боржни ка, яке є предметом застави зг ідно з державним реєстром за став.

6. Призначити попереднє засі дання суду на 09.03.2011 о 10.00 год. (не пізніше 3-х місяців від дат и проведення підготовчого за сідання), яке відбудеться за а дресою : вул. .Б. Хмельницького , 44 б, м. Київ, зал. № 23.

7. Призначити перші загальні збори кредиторів, які повинн і відбутися не пізніше 20.03.2011 (не пізніше 3-х місяців і 10 дн ів від дати проведення підго товчого засідання).

8. Копію ухвали направити за явнику, боржнику, розпорядни ку майна, державному органу з питань банкрутства та держа вному реєстратору Солом' ян ської районної у м. Києві держ авної адміністрації.

9. Ухвала може бути оскаржен а у встановленому порядку.

Суддя Головатюк Л.Д.

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення10.12.2010
Оприлюднено18.12.2010
Номер документу12877710
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —50/583-б

Ухвала від 26.06.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 08.06.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Постанова від 10.06.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 10.12.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні