Постанова
від 06.12.2010 по справі 4-156-10
ТЯЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 4-156/10

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

6 грудня 2010 року. м. Тячів

Тячівський районний суд в особі головуючого судді - Р ешетар В.І. при секретарі - Ма рфіч В.В. з участю прокурора - Фістер О.М., обвинуваченого ОСОБА_1, адвоката ОСОБА_2 , слідчого Молнар Р.І. роз глянув подання ст.. слідчого СВ Тячівського РВ УМВС Украї ни в Тячівському районі Мол нар Р.І. про обрання запоб1ж ного заходу - взяття під варту щодо ОСОБА_1 з ІНФОРМАЦІ Я_1, українця, громадянина Ук раїни, раніше не судимий, не пр ацюючий, не одружений, мешкан ця АДРЕСА_1

В С Т А Н О В И В

В поданні слідчий вказ ує, що на початку грудня 2003 рок у ОСОБА_1 за попередньою змовою з ОСОБА_4, мешк. АД РЕСА_2, таємно, шляхом злому в іконної рами проник в будино к АДРЕСА_3, що належить гр. ОСОБА_5, звідки скоїв крад іжку відеомагнітофону закор донного виробництва вартіст ю 400 гривень, 6 відеокасет варті стю по 15 гривень за одну, а всьо го на суму 90 гривень, електро-ч айник білого кольору вартіст ю 50 гривень, 5 кухонних тарілок вартістю 1,5 гривень за штуку, а всього на суму 7,5 гривень, кухо нний ніж вартістю 2.5 гривень, п ластмасове відро вартістю 10 г ривень, м' ясо свинне в кільк ості 40 кілограмів вартістю од ного кілограма 12,5 гривень а вс ього на суму 500 гривень, а всьог о викрав товарно-матеріальни х цінностей на загальну суму 1010 гривень, чим спричинив шкод у потерпілому на загальну су му 1010 грн.

У вчиненому обґрунтов ано обвинувачується ОСОБА _1 який 3 грудня 2010 року був зат риманий в порядку ст.115 КПК Укр аїни та поміщений в ІТТ Тячів ського РВ ГУМВС України в Зак арпатській області.

При допиті в якості обвину ваченого ОСОБА_1 винним се бе визнав та показав про обст авини вчинення злочину. Та йо го вина стверджується іншими зібраними доказами.

Враховуючи те, що знах одячись на волі ОСОБА_1 мо же ухилятися від слідства та суду, перешкоджати встановл енню істину по справі шляхом залякування свідків і скоєн ий ним злочин відноситься до тяжкого злочину, також ОСО БА_1 перебував в розшуку з 2004 р оку та може скоювати інші зло чини, а тому є всі підстави дл я обрання відносно нього зап обіжного заходу - взяття пі д варту.

ОСОБА_1 у вчинен ому визнав себе винним повні стю, розкаявся, просить не оби рати щодо нього запобіжний з ахід взяття під варту так як н е буде ухилятись від слідств а та суду. Після вчинення злоч ину його відпустив був дільн ичний інспектор на заробітки який на даний час вже не працю є. Про те, що перебував у розшу ку йому не було відомо, а весь період перебував в Росії (Кал микії) де працював примусово та звідки додому по своїй вол і приїхати не міг. Додому приї хав добровільно звернувся в правоохоронні органи де був затриманий.

Заслухавши учасників роз гляду подання, а також думку його захисника та прокурора, який підтримав подання і про сить обрати запобіжний захід у виді взяття під варту, суд в важає, що в задоволенні подан ня слід відмовити виходячи з слідуючих підстав.

Згідно ст.ст. 148, 150, 155 КПК Україн и підставою, для обрання запо б1жного заходу у вигляд1 взятт я під варту особи, є сукупн1сть даних, які вказують на вчинен ня злочину, за який законом пе редбачено покарання понад тр и роки позбавлення вол1, саме ц 1ею особою, на те, що вона буде н амагатись ухилятись від сл1д ства i суду, або виконання про цесуальних р1шень, перешкодж ати встановлювати 1стини по cп paвi, або продовжувати злочинну д1яльність. При цьому врахову ється тяжкість злочину, в яко му особа підозрюється, або об винувачується, її в1к, стан здо ров"я, с1мейний i матер1альний с тан, вид д1яльност1 та ряд інш их обставин, що його характер изують.

Твердження досудового слі дства про те, що ОСОБА_1 обв инувачується у вчиненні тяжкого злочину та є підстав и вважати, що він може намагат ися ухилитись від слідства і суду чим самим може перешкод жати встановленню істини по справі в судовому засіданні нічим не доведено.

Відповідно до вироку Тячів ського районного суду від 6 гр удня 2006 року співучасник злоч ину ОСОБА_4 у вчиненні яко го обвинувачується ОСОБА_1 той був засуджений за ст.. 185 ч .3 Кк України до 3 років позбавл ення волі з випробувальним т ерміном на 1 рік 6 місяців.

За таких обставин, суд вважа є, що окр1м тяжкості злочину у якому обвинувачується ОСО БА_1 слідством будь-яких інш их підстав, для застосування до нього запоб1жного заходу в зяття під варту не наведено. П еребування ОСОБА_1 в розшу ку не може бути підставою для обрання запобіжного заходу взяття під варту.

Підозрюваний ОСОБА_1 ма є постійне місце проживання, проживає в сімї, вважається н е судимим, у вчиненому розкаю ється, заподіяну шкоду відшк одовано, що стверджено вирок ом Тячівського райсуду від 6 г рудня 2006 року та добровільно з »явився до правоохоронних ор ганів.

Керуючись ст. 29 Конституці ї України, ст.ст. 148-150, 155, 165-2 КПК Укра їни,

П О С Т А Н О В И В

Відмовити в обранні запоб1 жного заходу у виді взяття пі д варту в1дносно ОСОБА_1 .

Обрати щодо ОСОБА_1 з ІНФОРМАЦІЯ_1, АДРЕСА_1 запобіжний захід підписку п ро невиїзд з постійного місц я проживання.

На постанову може бут и подана апеляція до апеляц ійного суду Закарпатської об ласті протягом 3 діб з дня її в инесення.

Суддя: Решетар В.І.

СудТячівський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення06.12.2010
Оприлюднено21.12.2010
Номер документу12897287
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-156-10

Постанова від 06.12.2010

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Решетар Василь Іванович

Постанова від 06.12.2010

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Решетар Василь Іванович

Постанова від 24.11.2010

Кримінальне

Сарненський районний суд Рівненської області

Березень Юрій Валентинович

Постанова від 19.08.2010

Кримінальне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Клімашевська Ірина Валентинівна

Постанова від 19.08.2010

Кримінальне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Клімашевська Ірина Валентинівна

Постанова від 22.04.2010

Кримінальне

Замостянський районний суд м.Вінниці

Сичук Микола Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні