Постанова
від 20.06.2006 по справі 7/328/06
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

7/328/06

  

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

=======================================================================

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

  

"20" червня 2006 р. 14:30Справа №  7/328/06

                                                                                              

м. Миколаїв

За позовом: Управління Пенсійного Фонду України в Вознесенському районі, 56500, Миколаївська область, м.Вознесенськ, вул.Кірова, 23-а

до відповідача: Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Україна», 56552, Миколаївська область, Вознесенський район, с.Щербанівське

про: стягнення з відповідача заборгованості в сумі 1773,85 грн.                                        

                    Суддя Семенчук Н.О.

Секретар судового засідання Ячміньова Л.В.

ПРЕДСТАВНИКИ:

Від позивача: Годованчук В.К. –начальник управління

Від відповідача: не з'явився

В засіданні приймає участь:

СУТЬ СПОРУ: Управління Пенсійного Фонду України в Вознесенському районі звернулось до господарського суду з позовними вимогами про стягнення з Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Україна»заборгованості по виплаті та доставці пільгової пенсії в сумі 1773,85 грн.

Ухвалою господарського суду від 29.05.2006р. відповідач належним чином був повідомлений  про час і місце розгляду справи.

Ухвала про порушення провадження у справі надіслана на його адресу та отримана 06.06.2006р., що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення № 400287.

Відповідач відзив на позовну заяву та заперечень проти позову не надав.

          Заслухавши представника позивача, дослідивши матеріали справи, суд –

встановив:

Відповідач зареєстрований в управлінні Пенсійного фонду України в Вознесенському районі Миколаївської області, як платник збору на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Станом на день подання позову до суду відповідач не відшкодував ПФУ заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пенсій в сумі 1773,85 грн. за період жовтень - грудень 2005р., що підтверджується розрахунком суми боргу, картками особового рахунку відповідача (а.с. 4-5), актом звірки від 01.01.2006р., розрахунками фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених відповідно до ч. 2 Прикінцевих положень Закону України „Про загальнообов”язкове державне пенсійне страхування” в частині пенсій, призначених відповідно до пунктів „б”-„з” ст. 13 Закону України „Про пенсійне забезпечення” (а.с. 10-11).

На підставі частини 2 Прикінцевих положень Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” № 1058 –ІV від 09.07.2003р., п. 6 Інструкції “Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України” затвердженою постановою правління Пенсійного фонду України № 21-1 від 19.12.2003р. суб'єкт господарювання повинен відшкодовувати Пенсійному фонду витрати на виплату і доставку пенсій, призначених громадянам на пільгових умовах, відповідно до пунктів „б” - „з” ст. 13 Закону України “Про пенсійне забезпечення” № 1788-ХІІ від 05.11.1991р. до досягнення громадянами пенсійного віку, передбаченого ст. 12 Закону України “Про пенсійне забезпечення”.

Несплачені або несвоєчасно сплачені суми фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій у відповідності з п. 6.9 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, стягуються з нарахуванням пені та штрафних санкцій.

На день розгляду справи визначена до сплати сума не погашена.

          За таких обставин позовні вимоги обґрунтовані та  підлягають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 160-163, 167, 254 КАСУ господарський суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Стягнути з Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Україна», 56552, Миколаївська область, Вознесенський район, с.Щербанівське, р/р 2600354200212 Вознесенське відділення Приватбанку, МФО 326610, код 03374787) на користь Управління Пенсійного Фонду України в Вознесенському районі, 56500, Миколаївська область, м.Вознесенськ, вул.Кірова, 23-а, р/р 256083016132 ОПЕРО ВАТ «Ощадбанк»м.Миколаїв, МФО 326461, код ЄДРПОУ 20916652) 1773,85 грн. заборгованості.

Постанова  або ухвала суду першої інстанції,  якщо інше не встановлено цим Кодексом, набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого цим Кодексом, якщо таку заяву не було подано.

Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений цим Кодексом, постанова або ухвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Про апеляційне оскарження рішення суду першої інстанції спочатку подається заява. Обґрунтування мотивів оскарження і вимоги до суду апеляційної інстанції викладаються в апеляційній скарзі.

Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга подаються до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд  першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 цього Кодексу - з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Заява про апеляційне оскарження чи апеляційна скарга, подані після закінчення строків, встановлених цією статтею, залишаються без розгляду, якщо суд апеляційної інстанції за заявою особи, яка їх подала, не знайде підстав для поновлення строку, про що постановляється ухвала.

    

Суддя Н.О.Семенчук

                        

Дата ухвалення рішення20.06.2006
Оприлюднено27.08.2007
Номер документу12961
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —7/328/06

Постанова від 20.06.2006

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Семенчук Н.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні