Постанова
від 15.10.2007 по справі 2-а-14750/2007
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2-а-14750/07

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

«15» жовтня 2007року м. Вінниця

Вінницький окружний ад міністративний суд

в складі: головуючо го: судді Кузьмишина В.М.

при секретар і Судомі О.В.

за участю:

представника позивача Кол омієць І.М.

представник відповідача у судове засідання не з' явив ся

розглянувши у відкрито му судовому засіданні в м. Він ниці адміністративну справу за позовом Державної податк ової інспекції у місті Вінни ці до фірми «Тотус» про припи нення юридичної особи, -

СУТЬ СПОРУ:

до Вінницького окружног о адміністративного суду над ійшов позов Державної пода ткової інспекції у місті Він ниці до фірми «Тотус» про при пинення юридичної особи.

Позов мотивовано тим, що ф ірма «Тотус» з 1996 року не по дає до державної податкової інспекції декларацій, бухга лтерську звітність та інші д окументи і відомості, пов' я зані з обчисленням і сплатою податків і зборів, як це перед бачено ст. 9 Закону України «Пр о систему оподаткування».

В судовому засіданні предс тавник позивача позов підтри мав та просив суд задовольни ти його у повному обсязі, поси лаючись на обставини, виклад ені в позовній заяві.

Позиція відповідача щодо п озову не відома, оскільки він заперечень на позовну заяву не подав та повноважного пре дставника у судове засідання не направив. Про час і місце р озгляду справи відповідача б уло повідомлено належним чин ом - повісткою суду від 12.09.2007р . Відповідно до ч. 8 ст. 35 Кодексу адміністративного судочинс тва України вважається, що по вістку вручено юридичній осо бі, якщо вона доставлена за ад ресою, внесеною до відповідн ого державного реєстру. Оскі льки повістка направлена від повідачу рекомендованим лис том за адресою вказаною в Сві доцтві про державну реєстрац ію, суд вважає, що вжив всі зал ежні від нього заходи для пов ідомлення відповідача належ ним чином про час і місце розг ляду судової справи з його уч астю та реалізації ним права судового захисту своїх прав та інтересів. Отже, суд вважа є за можливе розглянути спра ву без участі представника в ідповідача відповідно до пол ожень ст. 128 КАС України.

Заслухавши пояснення пре дставника позивача, дослідив ши надані докази та матеріал и справи, суд, -

ВСТАНОВИВ:

Фірму «Тотус» зареєстро вано як юридичну особу відпо відно до рішення №52 від 09.02.1994р. Ви конавчого комітету Замостян ської районної ради народних депутатів м. Вінниці (4 арк. справи).

03 березня 1994 року Фірма «То тус» взята на облік в ДПІ у м . Вінниці, що підтверджується довідкою форми №4-ОПП №276 від 15.10 .2007р. (15 арк. справи).

З 1996 року Фірма «Тотус»н е подає до ДПІ м. Вінниці декла рації, бухгалтерську звітніс ть та інші документи і відомо сті, пов'язані з обчисленням, с платою податків і зборів, як ц е передбачено ст. 9 Закону Укра їни «Про оподаткування»(д овідка ДПІ м. Вінниці від 07.09.2007р . №15833/1/10/15 - 10 арк. справи).

Суд вважає, що ДПІ м. Вінниці правомірно звернулася до су ду в порядку статті 11 Закону У країни «Про державну податко ву службу України», пункт 17 як ої передбачає, що органи держ авної податкової служби мают ь право звертатися в передба чених законом випадках до су дових органів із заявою про с касування державної реєстра ції суб' єкта підприємницьк ої діяльності.

Як вбачається з матеріалів справи, Фірма «Тотус» з 19 96 року не подає звітності до п одаткових органів, обов' язк овість подачі яких встановле на пунктом 8 статті 19 Господар ського Кодексу України та ст аттею 9 Закону України «Про оп одаткування», відповідно до яких суб' єкти господарюван ня зобов' язані надавати фін ансову звітність та статисти чну інформацію щодо своєї го сподарської діяльності.

Вирішуючи питання пр о припинення юридичної особи , суд керується ч.2 ст. 38 Закону У країни „Про державну реєстра цію юридичних осіб та фізичн их осіб - підприємців”, відпо відно до якої однією з підста в для постановлення судового рішення щодо припинення юри дичної особи, що не пов'язано з її банкрутством, є неподання протягом року органам держа вної податкової служби подат кових декларацій, документів фінансової звітності.

Враховуючи вищевикладене суд приходить до висновку, щ о вимоги позивача є обґрунто ваними, відповідають дійсним обставинам та матеріалам сп рави та підлягають задоволе нню.

Керуючись ст.ст. 70, 71, 79, 86, 1 28, 158, 161, 162, 163, 167, 186, 255, 257 Кодексу адмініс тративного судочинства Укра їни, п.17 ст. 11 Закону України «Пр о державну податкову службу України», ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юр идичних осіб та фізичних осі б - підприємців», -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повні стю.

Припинити юридичну особу - Фірму «Тотус», вул. Червоно армійська б.4 кв.43 м. Вінниця ( код 20084720).

Судові витрати віднести н а рахунок Державного бюджету України.

Копію постанови направит и сторонам по справі та Держа вному реєстратору Виконавч ого комітету Вінницької місь кої ради для виконання вимог статті 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридич них осіб та фізичних осіб - п ідприємців ”.

Заява про апеляційне оска рження постанови суду першо ї інстанції подається протяг ом десяти днів з дня її прогол ошення, а в разі складення пос танови у повному обсязі відп овідно до статті 160 КАС Україн и - з дня складення в повному о бсязі. Апеляційна скарга на п останову суду першої інстанц ії подається протягом двадця ти днів після подання заяви п ро апеляційне оскарження або у термін, встановлений для по дачі заяви про апеляційне ос карження.

Постанова набирає з аконної сили після закінченн я строку подання заяви про ап еляційне оскарження.

Якщо було подано зая ву про апеляційне оскарження , але апеляційна скарга не бул а подана у строк, встановлени й Кодексом адміністративног о судочинства України, поста нова суду набирає законної с или після закінчення цього с троку.

Суддя В. Кузьмишин

ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

21001 м. Вінниця, вул. Островс ького, 14

тел/факс (0432) 55-15-10, e-mail : admin-sud@ inbox.ru


15.10.2007р. № 2-а-14750/07

На №


від

Фірма «Тотус»

вул. Червоноармійська, 4/43

м. Вінниця

Вінницький окружний адмін істративний суд, відповідно до ч. 3 ст. 167 КАС України, надсила є на Вашу адресу копію Постан ови суду від 15.10.07 року в адмініс тративній справі за поз овом ДПІ м. Вінниці до Фірми «Тотус» про припинення юрид ичної особи.

Додаток: на 1 аркуші.

Суддя В. Куз ьмишин

СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.10.2007
Оприлюднено12.11.2009
Номер документу1297500
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-14750/2007

Постанова від 21.05.2008

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Щавінський В.Р.

Постанова від 15.10.2007

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Кузьмишин В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні