Постанова
від 20.12.2010 по справі 3-3034-1/10
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд м іста києва

Справа №3-3034-1/10

ПОСТАНОВА

Іменем України

20 грудня 2010 року суддя Пече рського районного суду м. Киє ва Ісаєвська О.В. розглянувши у відкритому судовому засід анні в м. Києві адміністратив ний матеріал, який надійшов з ВДАІ з обслуговування адмін істративної території Печер ського району та автомобільн о-технічної інспекції підпор ядкованого УДАІ ГУМУС Україн и в м. Києві про притягнення до адміністративної відповіда льності

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 ро ку народження, громадянина У країни, уродженця м. Києва , непрацюючого, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1,

за ч. 1 ст. 130 КУпАП, -

ВСТАНОВИВ:

Громадянин ОСОБА_1 20.11.20 10 року о 21 год. 40 хв. в м. Києві на б ул. Лесі Українки, керував транспортним засобом, автом обілем «Тойота», держаний но мерний знак НОМЕР_1, з озна ками алкогольного сп' янінн я, а саме: різкий запах алкогол ю із порожнини рота, почервон іння очей, тремтіння пальців рук. Від проходження медично го огляду, в установленому За коном порядку, відмовився у п рисутності двох свідків, чим порушив п. 2.5. Правил дорожньог о руху України.

Отже, в діях водія ОСОБА_1 вбачається склад адміністр ативного правопорушення, пер едбаченого ч.1 ст. 130 КУпАП.

ОСОБА_1 в судовому засідан ні вину у вчиненому ним право порушенні визнав в повному о бсязі, підтвердивши фактичні обставини, викладені в прото колі про адміністративне пра вопорушення, щиро розкаявся.

Адміністративним правопор ушенням визнається протипра вна, винна (умисна або необере жна) дія чи бездіяльність, яка посягає на громадський поря док, власність, права і свобод и громадян, на встановлений п орядок управління і за яку за коном передбачено адміністр ативну відповідальність.

Відповідальність за ч.1 ст. 130 КУпАП настає в разі керуванн я транспортними засобами осо бами в стані алкогольного, на ркотичного чи іншого сп'янін ня, або під впливом лікарськи х препаратів, що знижують їх у вагу та швидкість реакції, а т акож передача керування тран спортним засобом особі, яка п еребуває в стані такого сп'ян іння чи під впливом таких лік арських препаратів, а так сам о відмова особи, яка керує тра нспортним засобом, від прохо дження відповідно до встанов леного порядку огляду на ста н алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння або щодо вживання лікарських препара тів, що знижують увагу та швид кість реакції.

Винуватість ОСОБА_1 у ск оєні правопорушення повніст ю підтверджується зібраними по справі доказами, а саме :

- - даними протоколу про а дміністративне правопоруше ння від 20.11.2010 року,

- - даними рапорту.

Обираючи вид адміністрат ивного стягнення у вчиненому , суд враховує особу правопор ушника, характер вчиненого п равопорушення, і приходить д о висновку про доцільність з астосування до ОСОБА_1 стягнення у вигляді штрафу.

Враховуючи, що ОСОБ А_1 скоїв адміністративне п равопорушення, передбачене ч . 1. ст. 130 КпАП України та керуюч ись ст.ст. 283, 284 КпАП України, -

П О С Т А Н О В И В :

Визнати винним ОСОБА _1 у вчиненні адміністратив ного правопорушення, передб аченого ч. 1 ст. 130 КУпАП та накла сти на нього стягнення у вигл яді штрафу в дохід держави в р озмірі 2550 (дві тисячі п'ятсот п' ятдесят) грн. 00 коп.

Постанова набирає зак онної сили після закінчення строку подання апеляційної с карги чи протесту прокурора.

Апеляційна скарга, протес т прокурора подаються до Апе ляційного суду м. Києва через Печерський районний суд м. Ки єва протягом десяти днів з дн я винесення постанови.

Відповідно до ч.1 ст.307 КУпАП, ш траф має бути сплачений пору шником не пізніш як через 15 дн ів з дня вручення йому постан ови про накладення штрафу, а в разі оскарження або опротес тування такої постанови - н е пізніш як через 15 днів з дня п овідомлення про залишення ск арги або протесту без задово лення.

Згідно ст.308 КУпАП, у разі нес плати правопорушником штраф у у вказаний строк, постанова про накладення штрафу надси лається для примусового вико нання до відділу державної в иконавчої служби та з правоп орушника стягується подвійн ий розмір штрафу, визначеног о у відповідній статті КУпАП .

Строк пред' явлення до вик онання постанови 3 (три) місяці згідно Закону України “Про в иконавче провадження”.

Суддя О.В. Іса євська

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення20.12.2010
Оприлюднено24.12.2010
Номер документу12981025
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —3-3034-1/10

Постанова від 20.12.2010

Адмінправопорушення

Печерський районний суд міста Києва

Ісаєвська Олена Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні