Постанова
від 23.12.2010 по справі 4-949/10
КОВПАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Копія № 4- 949/10

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23 грудня 2010 року м. Суми

Суддя Ковпаківськ ого райсуду м. Суми Катрич О.М. , розглянувши подання слідчо го СВ Ковпаківського РВ СМУ Г УМВС України в Сумській обла сті Пахненка Ю.В., погодже не із заступником прокурора Ковпаківського району м. Сум и, про надання дозволу на пров едення обшуку по кримінальні й справі № 10290724, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВ Ковпак івського РВ СМУ ГУМВС Україн и в Сумській області Пахнен ко Ю.В. звернувся до Ковпакі вського районного суду м. Сум и з поданням про на дання дозволу на проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_2 адресою: АДРЕСА_1 з метою виявлення та вилуче ння предметів, які мають знач ення для справи, мотивуючи йо го тим, що в провадженні слідч ого знаходиться кримінальна справа, порушена за фактом ро збою відносно ОСОБА_3 за с т. 187 ч.1 КК України. Згідно нада них матеріалів убачається, щ о 07.09.2010 року близько 21 години 30 хв илин невстановлена особа по вул. Лохвицькій, 48 в м. Суми із з астосуванням насильства, що є небезпечним для життя та зд оров»я особи, відкрито завол оділа сумкою, чим завдала О СОБА_3 матеріальних збитків .

Слідчий вважає, що згі дно оперативно-розшукових за ходів до скоєного злочину мо же бути причетний ОСОБА_2 і є дані, які дають достатні пі дстави вважати, що за місцем й ого проживання можуть знаход итися знаряддя вчиненого зло чину та інші речові докази, як і мають значення для встанов лення істини по справі.

Суд, дослідивши нада ні слідчим матеріали справи, вважає, що подання не підляга є задоволенню за необґрунтов аністю з наступних підстав.

Відповідно до вимог ст. 177 КП К України обшук проводиться в тих випадках, коли є до статні підстави вважат и, що знаряддя злочину, речі й цінності, здобуті злочинним шляхом, а також інші предмети і документи, які мають значен ня для встановлення істини в справі чи забезпечення циві льного позову, знаходяться в певному приміщенні або місц і чи в якої-небудь особи.

Вважаю за необхідне зазнач ити, що проведення обшуку є су ттєвим обмеженням конституц ійних прав громадян, у зв' яз ку з чим він має застосовуват ися у виняткових випадках пр и наявності беззаперечних пі дстав для його проведення в у мовах реальної необхідності та за відсутності можливост і отримання інформації іншим шляхом.

Статтями 30 та 41 Конституції У країни передбачено, що кожно му гарантується недоторкані сть житла і право власності є непорушним.

Так, відповідно до постанов и про порушення кримінальної справи від 08.09.2010 року, справа по рушена відносно невстановле ної особи за фактом розбійно го нападу, ОСОБА_2 не набув процесуального статусу під озрюваного у вчиненні злочин у відносно ОСОБА_3 в розум інні ст.43-1 КПК України, крім цьо го, слідчим не надано (крім рап орту ст.о/у Левенка С.І.) дос товірних та переконливих док азів того, що ОСОБА_2 є при четним до злочину, і те що за м ісцем його проживання може з находиться майно, здобуте зл очинним шляхом, а також відсу тні відповідні процесуальн і документи, належним чином о формлені. Крім того, слідчим разом з поданням були надані до суду формальні матеріали , вивчивши їх не вбачалося, що є достатні підстави вважати, що знаряддя злочину, речі, пре дмети, здобуті злочинним шля хом, знаходяться в житловому приміщенні ОСОБА_2

Враховуючи положення Конс титуції України та Криміналь но-процесуального кодексу Ук раїни , керуючись ст. 177 КПК Укр аїни, -

ПОСТАНОВИВ:

В задоволенні подання слідчого СВ Ковпаківського Р В СМУ ГУМВС України в Сумські й області Пахненка Ю.В. пр о проведення обшуку за місце м проживання ОСОБА_2 адрес ою: АДРЕСА_1 - відмовити.

Постанова може бути оскаржена до Апеляційного с уду Сумської області протяго м 3-х діб дня її винесення.

Суддя О.М. Ка трич

З оригіналом згідно: суддя О .М. Катрич

СудКовпаківський районний суд м.Сум
Дата ухвалення рішення23.12.2010
Оприлюднено25.12.2010
Номер документу12981647
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-949/10

Постанова від 09.12.2010

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Кузьмін М. В.

Постанова від 16.07.2010

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Мальована-Когер В. В.

Постанова від 23.12.2010

Кримінальне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Катрич Ольга Михайлівна

Постанова від 08.11.2010

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Драник Ніна Петрівна

Постанова від 23.12.2010

Кримінальне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Катрич Ольга Михайлівна

Постанова від 08.11.2010

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Драник Ніна Петрівна

Постанова від 16.07.2010

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Мальована Вікторія Валентинівна

Постанова від 27.04.2010

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Матійчук Галина Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні