Ухвала
від 14.12.2010 по справі 6/96-б-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

6/96-Б-10

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


У Х В А Л А

"14" грудня 2010 р.                                                              Справа № 6/96-Б-10

Господарський суд  Херсонської області  у складі судді  Пригуза П.Д.  при секретарі Андреєвець А.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу  

за заявою:  Державної податкової інспекції у м. Херсоні, ідентифікаційний код 21296163, вул. І.Кулика, 143-А, м. Херсон,

до:  Приватного підприємства "фірми "Херсон-агро", ідентифікаційний код 33589954, проїзд Береговий, 9, кв. 20, м. Херсон,

про банкрутство,

за участю представників:

від кредитора: Шевченко К.В., довіреність № 3/9/10-105 від 11.01.2010 р., Крюковська І.М., довіреність № 18591/9/10-105 від 12.11.2010 р.;   

від боржника: ліквідатор - арбітражний керуючий Глуховський О.Ю.;  

в с т а н о в и в:

Справа про банкрутство порушена ухвалою суду від 12.08.2010 року.

Постановою господарського суду від 26.08.2010 року боржника визнано банкрутом відповідно до положень статті 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», далі Закон про банкрутство, якими регулюються правила ліквідації відсутнього боржника. Зазначеною постановою судом відкрито процедуру ліквідації банкрута, призначено ліквідатора, встановлено строк здійснення процедури та надання ліквідатором звіту і ліквідаційного балансу.

Ліквідатором подано до суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута з відповідними додатками.

Кредитором заявлено клопотання про затвердження звіту та ліквідаційного балансу, про ліквідацію банкрута та припинення провадження у цій справі.

Заслухавши ліквідатора, представника кредитора, розглянувши звіт ліквідатора та дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що звіт ліквідатора і ліквідаційний баланс банкрута підлягають затвердженню на підставі наступного.

Відповідно до ст. 32 Закону про банкрутство після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс з відповідними додатками.

Відповідно до ч. 1 ст. 32 Закону про банкрутство господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу. Згідно частини 2 зазначеної статті якщо за результатами ліквідаційного балансу не залишилося майна боржника, господарський суд  виносить  ухвалу  про  ліквідацію юридичної особи-банкрута.

Затвердження  звіту ліквідатора  в порядку, передбаченому ст. 32 Закону про банкрутство є підставою для припинення провадження у справі згідно п. 6 ч. 1 ст. 40 цього Закону.

Відповідно до ч. 5 ст. 31 Закону про банкрутство вимоги, заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, не розглядаються і вважаються погашеними.

Згідно ч. 6 ст. 31 Закону про банкрутство вимоги, які не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Ліквідатором додано до звіту акт інвентаризації майна банкрута, відповідно до якого активів боржника не встановлено. Відсутність активів підтверджується довідками ДБТІ, Інспекції державного технічного нагляду, ДАІ, поясненнями ліквідатора та іншими доказами.

Відповідно до наданого ліквідатором реєстру вимог кредиторів до нього включено лише вимоги ініціюючого кредитора - ДПІ у м. Херсоні.

Таким чином, у зв'язку з відсутністю майна грошові вимоги кредиторів вважаються погашеними.

Представник кредитора висловив думку про повне виконання ліквідатором своїх обов'язків у ліквідаційній процедурі, вважає, що звіт і ліквідаційний баланс підлягають затвердженню.

За таких обставин звіт ліквідатора і ліквідаційний баланс банкрута підлягають затвердженню, юридична особа - ліквідації і виключенню з Єдиного державного реєстру.

У зв'язку із затвердженням звіту і ліквідаційного балансу провадження у справі припиняється.

Відповідно до ч. 5 ст. 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" рішення суду про ліквідацію юридичної особи - банкрута направляється державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи - банкрута для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи.

На підставі викладеного, керуючись ч.ч. 5, 6 ст. 31, ст. 32, п. 6 ч. 1 ст. 40, Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст. 86 ГПК України, суд, -

у х в а л и в:

1. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Приватного підприємства "фірми "Херсон-агро", ідентифікаційний код 33589954, проїзд Береговий, 9, кв. 20, м. Херсон.

2. Ліквідувати юридичну особу банкрута - Приватне підприємство фірма "Херсон-агро", проїзд Береговий, 9, кв. 20, м. Херсон, ідентифікаційний код 33589954.

3. Вимоги усіх кредиторів визнати погашеними.

4. Провадження у справі припинити.

5. Ухвалу надіслати: кредитору; ліквідатору; державному реєстратору; Херсонському обласному сектору з питань банкрутства та Херсонському облстатуправлінню.  

          Суддя                                                                                            П.Д. Пригуза

Дата ухвалення рішення14.12.2010
Оприлюднено25.12.2010
Номер документу13015962
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство,

Судовий реєстр по справі —6/96-б-10

Ухвала від 14.12.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні