Постанова
від 14.12.2010 по справі 6/101-б-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОН СЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


ПО СТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"14" грудня 2010 р. Справа № 6/101-Б-10

Господарський суд Херсонс ької області у складі судді Пригуза П.Д., при секретарі Андреєвець А.В., розглянувши у відкритому судовому засідан ні справу

за заявою: Чаплинської міжрайонної державної подат кової інспекції, ідентифікац ійний код 34237241, вул. Радянська, 3, с мт. Чаплинка Херсонської обл асті,

до: Приватного підприєм ства "Форвард-Агро", ідентифік аційний код 35686241, вул.Пушкіна, 84, к в. 7, смт. Чаплинка Херсонської області,

про визнання банкрутом

за участю представників:

від кредитора - не прибув;

від боржника - не прибув;

в с т а н о в и в:

Справа про банкрутств о порушена ухвалою суду від 19. 08.2010 р.

Кредитор висунув вимогу пр о визнання боржника банкруто м відповідно до процедури, пе редбаченої ст. 52 Закону Україн и “Про відновлення платоспро можності боржника або визна ння його банкрутом”, далі Зак он про банкрутство, оскільки боржник з січня 2009 р. припинив свою господарську (підприємн ицьку) діяльність.

Доказами ознак відсутньог о боржника є дані ДПІ про не п одання звітності з січня 2009 р. т а непогашення у зв' язку з ци м заборгованості перед бюдже том, що відповідно до ст.52 Зако ну є ознакою банкрутства.

Кредитором подано до суду д окази заборгованості, а саме : корінці першої та другої под аткових вимог; рішення ДПІ пр о стягнення коштів та продаж інших активів платника пода тків в рахунок погашення под аткового боргу; корінці пода ткових повідомлень-рішень; д окази відсутності у боржника майнових активів та інші док ази, які вказують на ознаки ба нкрутства.

Відповідно до наданих дока зів та розрахунків ДПІ забор гованість боржника з податкі в і зборів становить 1096,49 грн.

За результатами розгляду з аяви в підготовчому засідан ні судом встановлено, що забо ргованість не погашена, не мо же бути погашена (списана з б оржника) інакше як через проц едуру визнання боржника банк рутом в порядку, передбачен ому Законом про банкрутство .

Суд зазначає, що боржник зді йснював підприємницьку діял ьність, є юридичною особою, за реєстрований Чаплинською ра йдержадміністрацією 13.10.2008 р. ре єстраційний номер 14981020000000512, іден тифікаційний код 35686241, отже є су б' єктом банкрутства.

Відповідно до ст. 1 Закону пр о банкрутство банкрутством н азивається визнана господар ським судом нездатність борж ника відновити свою платоспр оможність та можливість задо вольнити визнані судом вимог и кредиторів лише через заст осування ліквідаційної проц едури.

Суд враховує, що підприємни цтво - це систематична діяльн ість, яка ставить за мету отри мання прибутку, за рахунок як ого боржник сплачує боргові зобов'язання та отримує можл ивість провадити господарсь ку “майнову” діяльність. При пинення господарської діяль ності і відсутність прибутку - це мінімально достатні озна ки нездатності підприємця зд ійснювати підприємницьку ді яльність, - ознаки банкрутств а даного суб'єкта господарюв ання.

Суд констатує, що встановле ні в судовому засіданні озна ки господарсько-правового ст ану боржника вказують на йог о банкрутство як суб' єкта п ідприємницької діяльності.

Оцінивши фактичні обстави ни справи та матеріали справ и у відповідності до ст.43 ГПК У країни суд визнає, що ліквіда ція має бути здійснена через застосування положень ст.52 За кону про банкрутство.

Арбітражним керуючим Клиг іною Іриною Володимирівною п одано заяву про згоду на учас ть у справі у якості ліквідат ора боржника.

При порушенні провадження у справі судом введено морат орій на задоволення вимог кр едиторів.

В силу мораторію припиняєт ься дія будь-яких заходів, спр ямованих на забезпечення ви конання грошових зобов'язань та зобов'язань щодо сплати по датків і зборів (обов'язкових платежів), а тому суд звільняє активи боржника від податко вої застави.

Суд зазначає, що відповідно до ч.2 ст.65 Закону України “Про виконавче провадження” у вип адку ліквідації боржника - юр идичної особи внаслідок визн ання боржника банкрутом, ви конавчий документ передаєть ся ліквідатору для вирішення питання про подальший поряд ок виконання рішення у встан овленому законодавством п орядку.

Керуючись підпунктом "з" пі дпункту 8.7.1 пункту 8.7 статті 8 За кону України “Про порядок по гашення зобов' язань платни ків податків перед бюджетами та державними цільовими фон дами”, ст.12, 22-24, 52 Закону України “ Про відновлення платоспромо жності боржника або визнанн я його банкрутом”, ст.86 ГПК Ук раїни, суд -

п о с т а н о в и в:

1. Визнати грошові вимо ги Чаплинської міжрайонної д ержавної податкової інспекц ії в розмірі - 1096,49 грн.

2. Визнати банкрутом Приват не підприємство "Форвард-Агр о", ідентифікаційний код 35686241, ву л.Пушкіна, 84, кв. 7, смт. Чаплинка Х ерсонської області.

3. Відкрити ліквідаційну пр оцедуру та призначити ліквід атором Приватного підприємс тва "Форвард-Агро", ідентифіка ційний код 35686241, вул. Пушкіна, 84, к в. 7, смт. Чаплинка Херсонської області арбітражного керуюч ого Клигіну Ірину Володимирі вну.

4. Ліквідаторові протягом 15 д нів з моменту винесення цієї постанови прийняти бухгалте рську та іншу документацію б анкрута, печатки і штампи, мат еріальні та інші цінності ві д колишніх керівника банкрут а, головного бухгалтера та вл асника.

До завершення строку лікві даційної процедури забезпеч ити виконання дій та заходів передбачених ст.ст. 25-32 Закону України «Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом», п рийняти від органів Державно ї виконавчої служби виконавч і документи, письмово повідо мити усіх кредиторів про уве дення ліквідаційної процеду ри.

5. Звільнити з податкової за стави активи платника податк ів - банкрута Приватного підп риємства "Форвард-Агро", ідент ифікаційний код 35686241, вул. Пушкі на, 84, кв. 7, смт. Чаплинка Херсонс ької області.

6. Зобов' язати власника ма йна боржника (засновника) О СОБА_1 передати ліквідаторо ві документи фінансово-госпо дарської діяльності банкрут а та відомості про його актив и.

7. Ліквідатору забезпечити виконання дій передбачених с т.ст. 22-32, 52 Закону України “Про в ідновлення платоспроможнос ті боржника або визнання йог о банкрутом”, прийняти від ДВ С виконавчі документи, про на явність яких зазначити у зві ті та включити до реєстру вим ог кредиторів.

Звіт та ліквідаційний бала нс по готовності подати до су ду.

8. Призначити наступне засі дання для розгляду і затверд ження звіту та ліквідаційног о балансу банкрута на 07.04.2011 р оку на 10:00 год. в приміщенні г осподарського суду Херсонсь кої області м. Херсон, вул. Гор ького, 18, каб.214.

9. Постанову надіслати: кред итору; боржнику; ліквідатору ; ВДВС Чаплинського РУЮ; Херсо нському обласному сектору з питань банкрутства; державно му реєстратору.

Суддя П.Д. Пригуза

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення14.12.2010
Оприлюднено27.12.2010
Номер документу13025374
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —6/101-б-10

Ухвала від 07.04.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Постанова від 14.12.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні