Постанова
від 10.01.2008 по справі 20/784-а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

20/784-А

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, Майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98

          


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

"10" січня 2008 р.                                                                       Справа №20/784-А

за позовом заступника прокурора м. Хмельницького в інтересах держави в особі регіонального управління Департаменту з питань адміністрування акцизного збору і контролю за виробництвом та обігом підакцизних товарів Державної податкової адміністрації України у Хмельницькій області, м. Хмельницький  

до приватного підприємства "Орхідея", смт. Ярмолинці

про стягнення 3400 грн. фінансових санкцій

                                                                        Суддя  Гладій С.В.                   

                                                                        Секретар судового засідання Цимбал А.М.

Представники сторін:

позивача - Сімогук Л.М. за довіреністю № 125 від 03.04.2007 р.,     

відповідача - не з'явився,

за участю прокурора відділу прокуратури області Шкадько В. В.

Суть спору:

Прокурор в інтересах позивача звернувся з позовом до приватного підприємства "Орхідея", смт. Ярмолинці про стягнення 3400,00 грн. фінансових санкцій за здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензії, згідно рішення про застосування фінансових санкцій від 31.08.2006р., відповідно до ст. 17 Закону України “Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів”.

Прокурором відділу прокуратури області та повноважним представником позивача у минулих судових засіданнях та судовому засіданні 10.01.2008 р. позовні вимоги підтримано.

Відповідач явку повноважного представника у судове засідання 10.01.2008 р. не забезпечив, 10.01.2008 р. на адресу суду надійшло клопотання останнього про відкладення розгляду справи на іншу дату, у зв'язку із перебуванням представника приватного підприємства "Орхідея" Дацькова В. В. на стаціонарному лікуванні.

При розгляді даного клопотання судом береться до уваги те, що у зв'язку із неявкою у засідання суду повноважного представника відповідача за клопотанням останнього розгляд справи неодноразово відкладався; окрім того, ухвалою суду від 07.12.2007 р. судом визнано обов'язковою явку у судове засідання 10.01.2008 р. будь-якого повноважного представника відповідача, а не безпосередньо представника відповідача - Дацькова В. В.

Судом також враховано, що проти відкладення розгляду справи на іншу дату заперечили прибулі у судове засідання прокурор відділу прокуратури області та повноважний представник позивача.    

Розглядом матеріалів справи встановлено наступне:

Проведеною прокуратурою м. Хмельницького, м. Хмельницький перевіркою встановлено:

25.08.2006 р. працівниками об'єднаної державної податкової інспекції у Ярмолинецькому районі, смт. Ярмолинці проведено перевірку господарської одиниці - кафе-бар, який розташований за адресою: смт. Ярмолинці, вул. Хмельницька, 55 та належить суб'єкту підприємницької діяльності - приватному підприємству "Орхідея", смт. Ярмолинці, 13, кв. 13, код ЄДРПОУ 32512744.

Даною перевіркою в торговому місці відповідача виявлено факт здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензії.

За результатами проведеної перевірки позивачем складено акт № 220020 від 25.08.2006 р. та у відповідності до пункту 5 частини другої ст. 17 Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" прийнято рішення № 220242 від 27.02.2007 р. про застосування до приватного підприємства "Орхідея" фінансових санкцій за роздрібну торгівлю алкогольними напоями без наявності ліцензії у вигляді штрафу в розмірі 1700,00 грн. та за роздрібну торгівлю тютюновими виробами без наявності ліцензії у вигляді штрафу в розмірі 1700,00 грн.

У зв'язку з несплатою відповідачем суми штрафу у розмірі 3400,00 грн. у добровільному порядку прокурором в інтересах позивача подано позов до суду.

Досліджуючи надані докази, оцінюючи їх в сукупності, судом до уваги приймається  наступне:

Згідно ст. 17 Закону України “Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів” від 19.12.1995 р. за порушення норм цього Закону до суб'єктів підприємницької діяльності застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів у разі: оптової (включаючи  імпорт та експорт) і роздрібної торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим, спиртом етиловим ректифікованим виноградним, спиртом етиловим ректифікованим плодовим, алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій, - 200 відсотків вартості отриманої партії товару, але не менше 1700 гривень.

Рішення про стягнення штрафів, передбачених частиною другою цієї статті, приймаються органом, який видав ліцензію на право виробництва і торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим, спиртом етиловим ректифікованим виноградним, спиртом етиловим ректифікованим плодовим, спиртом-сирцем виноградним, спиртом-сирцем плодовим, алкогольними напоями і тютюновими виробами, та іншими органами виконавчої влади у межах їх компетенції визначеної законами України.

Судом враховується, що відповідно до вимог ст. 17 вищезазначеного Закону у разі невиконання суб'єктом підприємницької діяльності рішення органів, сума штрафу стягується на підставі рішення суду.

Крім того, судом береться до уваги те, що дії  позивача відповідачем в місячний термін в судовому порядку у відповідності до останнього абзацу ст. 17 Закону не оскаржено.

За таких обставин позовні вимоги визнаються обґрунтованими, відповідають чинному законодавству та підлягають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 6, 14, 71, 86, 94, 104, 105, 158-163, 167, 254-259, п. п. 6-7 Розділу 7 „Прикінцеві та перехідні положення” Кодексу адміністративного судочинства України, суд –

ПОСТАНОВИВ:

Позов заступника прокурора м. Хмельницького в інтересах держави в особі регіонального управління Департаменту з питань адміністрування акцизного збору і контролю за виробництвом та обігом підакцизних товарів державної податкової адміністрації України у Хмельницькій області, м. Хмельницький до приватного підприємства "Орхідея", смт. Ярмолинці про стягнення 3400,00 грн. заборгованості задоволити.

Стягнути з приватного підприємства "Орхідея" (смт. Ярмолинці, 13, кв. 13, код ЄДРПОУ 32512744) на користь регіонального управління Департаменту з питань адміністрування акцизного збору і контролю за виробництвом та обігом підакцизних товарів Державної податкової адміністрації України у Хмельницькій області (м. Хмельницький, вул. Театральна, 12, код ЄДРПОУ 26037495), 3400,00 грн. (три тисячі чотириста гривень 00 копійок) штрафних санкцій.   

Згідно ст.ст. 185-186 КАСУ сторони та інші особи, які беруть участь у справі мають право оскаржити в апеляційному порядку ухвалу повністю або частково. Заява про апеляційне оскарження ухвали подається протягом 5 днів з дня її проголошення, апеляційна скарга подається протягом 10 днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Подаються до Львівського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції.

Згідно ст. 254 КАСУ ухвала, якщо інше не встановлено КАСУ набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, постанова або ухвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя                                                                      С.В. Гладій

Віддрук. 3 прим.:

1 –до справи,

2 –позивачу,

                3 –відповідачу.

              

Дата ухвалення рішення10.01.2008
Оприлюднено31.01.2008
Номер документу1307656
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —20/784-а

Постанова від 10.01.2008

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладій С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні