Постанова
від 27.12.2010 по справі 4-1217/10
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 4-1217/ 10

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 грудня 2010 року суддя Ле нінського районного суду м. К іровограда Тищук Н.О., розглян увши подання слідчого з ОВС С В ПМ ДПА у Кіровоградській об ласті лейтенанта податкової міліції Шаталова А.Ф. про проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий з ОВС СВ ПМ ДПА у К іровоградській області лейт енант податкової міліції Ш аталов А. Ф. звернувся до суд у з поданням про проведення о бшуку. Вказав, що уи його прова дженні знаходиться кримінал ьна справи №80-1231, порушена 03.11.2010 ро ку прокуратурою Кіровоградс ької області відносно директ ора ПП „Аіс-Сервіс” та ПП „Соп тсервіс” ОСОБА_2 за ознака ми злочинів, передбачених ч. 2 ст. 212, ч. ч. 1, 3 ст.358 КК України.

Вивченням матеріалів про веденої, у порядку, передбаче ному ст. 97 КПК України, перевір ки встановлено, що відповідн о до установчих документів д иректором ПП „Агрологістика ” та ТОВ „ДК Імперія Смаку” є ОСОБА_3

Зазаначені підприємства перерєстровані на його ім' я : ПП „Агрологістика” 01.12.2009 року, зміни до реєстраційної пала ти Кіровоградського міськви конкому внесено 19.02.2010 року, ТОВ „ДК Імперія Смаку” 17.02.2010 року.

З наданих ОСОБА_3 поясн ень вбачається, що останній ж одного відношення до діяльно сті ПП „Агрологістика” та ТО В „ДК Імперія Смаку” не має, фі нансово-господарські докуме нти ПП „Агрологістика” та ТО В „ДК Імперія Смаку”, первинн і бухгалтерські документи та декларації не підписував.

За юридичними адресами: м. Кіровоград, вул. Промислова , буд. 1, кв. 4 та с. Наглядівка, ву л. Набережна, буд. 1, Компаніївс ького району, Кіровоградсько ї області підприємства не зн аходяться.

Таким чином, перевіркою вс тановлено, що зазначені підп риємства фактично мають озна ки фіктивності (перереєстров ані на підставну особу, за юри дичною адресою фактично не з находяться, відсутні основні фонди та працівники, які б заб езпечували господарську дія льність), тобто створені з мет ою надання послуг по мініміз ації податкових зобов' язан ь реально існуючим суб' єкта м господарювання.

У ході проведення додатко вої перевірки до матеріалів долучено копії податкової зв ітності підприємств, вивченн ям яких встановлено, що невст ановленими особами від імені ОСОБА_3 складались, підпи сувались та подавались до по даткового органу декларації з ПДВ та декларації з податку на прибуток ПП „Агрологісти ка” та ТОВ „ДК Імперія Смаку” .

В ході проведення аналізу податкової звітності зазнач ених підприємств, встановлен о, що з моменту перереєстраці ї ПП „Агрологістика” на ОСО БА_3 до червня 2010 року обсяги п оставки склали 8 734 656 грн.

При формуванні податково го кредиту з ПДВ особи, які дія ли від імені ПП „Агрологісти ка” відобразили проведення г осподарських операцій у тому числі з ТОВ „ДК Імперія Смаку ”.

Підприємствами-покупцями (вигодонабувачами) ПП „Агрол огістика” у перевіряємому пе ріоді серед інших були ПП „Аі с-Сервіс” та ПП „Соптсервіс” , директором яких є ОСОБА_2 , який у податковій звітності зазначених суб' єктів госпо дарювання відображав господ арські операції по придбанню товарів (робіт, послуг):

- ПП „Аіс-Сервіс” упродовж січня-травня 2010 року на загаль ну суму 7 115 378, 82 грн. (в т. ч. 1 185 896, 47 грн . ПДВ);

- ПП „Соптсервіс” упродовж грудня 2009 року на загальну сум у 3 338 800, 44 грн. (в т.ч. 556 466, 74 грн. ПДВ).

Підприємством ПП „Агроло гістика” у відповідні податк ові періоди зазначені операц ії відображені у податковій звітності з ПДВ.

Згідно висновку проведен ого експертним сектором ІСТЕ СБУ почеркознавчого дослідж ення №67 від 30.07.2010 року підписи у п одатковій звітності ПП „Агро логістика” та ТОВ „ДК Імпері я Смаку”, які розташовані в гр афі „керівник” від імені ОС ОБА_3 виконані не ОСОБА_3 , а іншою особою. Рукописні тек сти, розташовані в податкови х деклараціях з податку на до дану вартість ПП „Агрологіст ика” за січень-квітень 2010 року , розшифровках податкових зо бов' язань та податкового кр едиту в розрізі контрагентів ПП „Агрологістика” за вказа ні періоди, декларації з пода тку на прибуток підприємства ПП „Агрологістика” за 1 кварт ал 2010 року виконані ОСОБА_2

Таким чином, в матеріалах п еревірки наявні достатні дан і, які свідчать про те, що дире ктором ПП „Аіс-Сервіс” та ПП „ Соптсервіс” ОСОБА_2, шляхо м підроблення первинних бухг алтерських документів та под аткової звітності приватног о підприємтсва „Агрологісти ка”, їх використання, штучно с формовано податковий кредит ПП „Аіс-Сервіс” та ПП „Соптсе рвіс” з податку на додану вар тість на загальну суму 1 742 363, 21 грн., що призвело до фактичного ненадходження в бюджет держави грошових ко штів у великих розмірах.

Для здійснення своєї госп одарської діяльності ТОВ „ДК Імперія Смаку”(код ЄДРПОУ 3396274 6, м.Кіровоград) в Кіровоградсь кому відділені Одеської обла сної філії АКБ „Укрсоцбанк” 29.04.2009 року відкрито розрахунко вий рахунок №26004420907411.

З метою встановлення обся гів придбаних та реалізовани х ТОВ „ДК Імперія Смаку” това рно-матеріальних цінностей, встановлення контрагентів Т ОВ „ДК Імперія Смаку”, та з мет ою перевірки товарності пров едених операцій та підстав д екларування ПП „Агрологісти ка” відповідних обсягів пода ткового кредиту та податкови х зобов' язань від здійснени х фінансових операцій, встан овлення осіб причетних до ві дкриття та керування рахунка ми, отримання доказів вчинен ня злочину, на адресу начальн ика Кіровоградського відділ ення Одеської обласної філії АКБ „Укрсоцбанк” за №431/10/26-3113 від 07.06.2010 року направлено вимогу пр о надання інформації по розр ахунковому рахунку ТОВ „ДК І мперія Смаку” №26004420907411 за період існування рахунку, з зазначе нням руху коштів у вигляді ро здруківок з магнітного носія інформації серверу банку на паперовому носієві, завірен их підписом керівника та гол овного бухгалтера та відбитк ом печатки банку з вхідним вх ідним та вихідним сальдо, деб етовими та кредитовими оборо тами за кожен операційний ба нківський день, а також із заз наченням фактів зняття готів кових коштів з рахунку підпр иємства. Службовими особами Кіровоградського відділенн я Одеської обласної філії АК Б „Укрсоцбанк” 08.06.2010 року за №50-43 /79-111 надано відповідь на вищевк азану вимогу. Проте в даній ві дповіді відсутні розшифровк и кореспондентів (назва, код Є ДРПОУ, номер рахунку, назва ба нку, МФО банку), дати та час про ведення, призначення платежі в по вказаному рахунку, що в св ою чергу унеможливлює встано влення та перевірку підстав декларування ТОВ „ДК Імперія Смаку” відповідних обсягів податкового кредиту та подат кових зобов' язань від здійс нених фінансових операцій, в становлення осіб причетних д о відкриття та керування рах унками, отримання доказів вч инення злочину.

Відповідно до ст.77 КПК Укра їни обшук проводиться в тих в ипадках, коли є достатні підс тави вважати, що знаряддя зло чину, речі й цінності, здобуті злочинним шляхом, а також інш і предмети і документи, які ма ють значення для встановленн я істини в справі чи забезпеч ення цивільного позову, знах одяться в певному приміщенні або місці чи в якої-небудь ос оби.

Розглянувши подання, пере віривши матеріали криміналь ної справи № 80-1231, що надані орга ном досудового слідства та п риймаючи до уваги те, що з мето ю встановлення обсягів придб аних та реалізованих ТОВ „ДК Імперія Смаку” товарно-мате ріальних цінностей, встановл ення контрагентів ТОВ „ДК Ім перія Смаку”, та з метою перев ірки товарності проведених о перацій та підстав декларува ння ТОВ „ДК Імперія Смаку” ві дповідних обсягів податково го кредиту та податкових зоб ов' язань від здійснених фін ансових операцій, встановлен ня осіб причетних до відкрит тя та керування рахунком, отр имання доказів вчинення злоч ину, виявлення речей та цінно стей здобутих злочинним шлях ом та інших предметів і докум ентів, які можуть мати значен ня для справи, виникла необхі дність у проведенні обшуку б анківської установи - Кіров оградського відділення Одес ької обласної філії АКБ „Укр соцбанк” відносно клієнта ба нківської установи ТОВ „ДК І мперія Смаку” (код ЄДРПОУ 33962746), вважаю, що подання підлягає з адоволенню.

Керуючись ст.177 КПК України ,-

П О С Т А Н О В И В:

Дати дозвіл на проведенн я обшуку в приміщенні Кірово градського відділення Одесь кої обласної філії АКБ „Укрс оцбанк”, що знаходиться за ад ресою: м. Кіровоград, вул. Лені на, буд. 25, відносно клієнта бан ківської установи ТОВ „ДК Ім перія Смаку” (код ЄДРПОУ 33962746) на предмет виявлення та вилуче ння:

- відомостей про ба нківські рахунки (всіх видів ) ТОВ „ДК Імперія Смаку”;

- на магнітному та п аперовому носії у вигляді ро здруківок руху коштів з магн ітного носія інформації серв еру банку, з по секундною реєс трацією із зазначенням часу (дат, годин, хвилин, секунд) про ведення платежів, на паперов ому носії інформації завірен і підписом керівника, головн ого бухгалтера та відбитком печатки банку за період з 29.04.2009 року (дата відкриття рахунку ) по теперішній час, з розшифро вкою кореспондентів, дати, ча су проведення та призначення платежу по рахункам ТОВ „ДК І мперія Смаку”;

- заяв про відкриття (закриття) рахунків, договори розрахунково-касового обслу говування рахунків, корінців повідомлень від платника по датків про відкриття рахунку в установі банку, довідок про взяття на облік платника под атків, страхового свідоцтва, статутних документів, копій паспортів засновників та ди ректорів підприємства, копій довідок фізичних осіб платн иків податків, довідки форми 4-ОПП, наказів (розпоряджень) п ро призначення директорів;

- інформації віднос но ТОВ „ДК Імперія Смаку”, яка була зібрана банківською ус тановою при укладанні угод п о наданню відповідних послуг та інше (в тому числі відомост і про банківських співробітн иків, які безпосередньо прац ювали з клієнтом);

- інформації про орг анізаційно-правову-структур у юридичної особи - ТОВ „ДК І мперія Смаку”, її керівників , напрями діяльності, осіб, які правомочні здійснювати прав очини від імені керівника пі дприємства, в тому числі що по в' язано з переміщенням та з няттям грошових коштів по по точних рахунках;

- заяв на отримання чекових книжок по рахункам Т ОВ „ДК Імперія Смаку”;

- заяв на встановлен ня системи „Клієнт-Банк” по р ахункам ТОВ „ДК Імперія Смак у”;

- договорів про поря док проведення електронних п латежів за допомогою системи „Клієнт-Банк” по рахункам Т ОВ „ДК Імперія Смаку”;

- актів передачі клю чів програмного комплексу „B ank On-Line” по рахункам ТОВ „ДК Імпе рія Смаку”;

- чеків на отримання готівкових коштів та платіж них доручень по рахункам ТОВ „ДК Імперія Смаку”;

- заяв на отримання кредитів ТОВ „ДК Імперія Сма ку”;

- кредитних договор ів;

- договорів застави , якими забезпечувалася випл ата банку кредитів та відсот ків за їх використання, та док ументів, які підтверджують п раво заставодавця на внесенн я в заставу предмету застави ;

- платіжних докумен тів, якими підтверджується п ерерахування кредиту на раху нок ТОВ „ДК Імперія Смаку”;

- інформації щодо зв ітності банківської установ и відносно ТОВ „ДК Імперія См аку”, в тому числі аудиторськ их та інших перевірок, порядо к проведення яких передбачен ий, чинним законодавством та внутрішніми нормативними до кументами даної банківської установи;

- інформації про ная вність у банківській установ і на зберіганні цінностей ТО В „ДК Імперія Смаку”;

- інших документів п о рахункам ТОВ „ДК Імперія См аку”.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя Н.О. Тищук

Дата ухвалення рішення27.12.2010
Оприлюднено30.12.2010
Номер документу13077384
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-1217/10

Постанова від 17.09.2010

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Мальована-Когер В. В.

Постанова від 27.12.2010

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Тищук Наталія Олексіївна

Постанова від 17.09.2010

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Мальована Вікторія Валентинівна

Постанова від 31.05.2010

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Остапчук Тетяна Володимирівна

Постанова від 31.05.2010

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Остапчук Тетяна Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні