Постанова
від 17.12.2010 по справі 3-1270
ГОРОДИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 3-1270

2010 року

П О С Т А Н О В А

17.12.2010 року м. Го родище

Суддя Городищенсь кого районного суду Черненко В.О., розглянувши матеріали, я кі надійшли з відділення ДАІ з обслуговування адміністра тивної території Городищенс ького району та автомобільно -технічної інспекції при УДА І ГУМВС України в Черкаській області про притягнення до а дміністративної відповідал ьності ОСОБА_1, І НФОРМАЦІЯ_1, громадянина Ук раїни, жителя АДРЕСА_1, пра цюючого оператором АЗС в м. Ки їв, за ст. 124 Кодексу України про адміністративні правопоруш ення,-

В С Т А Н О В И В :

Згідно протоколу про адміністративне правопо рушення серії СА №203354 від 19.08.2010 ро ку, складеного інспектором О ДР Городищенського ВДАІ моло дшим лейтенантом міліції П етренком О.О., ОСОБА_1, «19.08. 2010 року о 12 годині 20 хвилин в м. Г ородищі по вулиці Миру керую чи автомобілем ВАЗ 21111 д/н НОМ ЕР_1 не вибрав безпечної шви дкості не врахував дорожньої обстановки та не рухався якн айближче до правої сторони к раю проїзної частини внаслід ок чого сталось зіткнення з а втомобілем Toyota Camri 2.4., д/н НОМЕР_2 », чим порушив вимоги п.12.1. та 1 1.2. Правил дорожнього руху Укр аїни, за що відповідальність передбачена ст. 124 КУпАП.

Виходячи зі змісту ст атей 7, 254, 279 КУпАП розгляд справи про адміністративне правопо рушення здійснюється лише в межах протоколу про адмініст ративне правопорушення.

Відповідно до вимог с т.256 КУпАП у протоколі про адмі ністративне правопорушення зазначаються: дата і місце йо го складення, посада, прізвищ е, ім' я по батькові особи, яка склала протокол; відомості п ро особу, яка притягається до адміністративної відповіда льності; місце, час вчинення і суть адміністративного прав опорушення; нормативний акт, який передбачає відповідаль ність за дане правопорушення ; прізвища, адреси свідків і по терпілих, якщо вони є; пояснен ня особи, яка притягається до адміністративної відповіда льності; інші відомості, необ хідні для вирішення справи.

Як вбачається із вище зазначеного протоколу, декіл ька вимог ст.256 КУпАП при його с кладенні, посадовою особою, щ о його склала, дотримано не бу ло, а саме: відсутні відомості про свідків правопорушення, неповно викладена суть прав опорушення, передбаченого ст .124 КУпАП, а саме: не вказано чи с причинило дане правопорушен ня пошкодження автомобілів, дорожніх споруд чи іншого ма йна. Також, не зазначене прізв ище другого учасника ДТП.

Згідно положень ст. 251 КУпАП України, доказами у справі пр о адміністративне правопору шення є будь-які фактичні дан і, на основі яких у визначеном у законом порядку орган (поса дова особа) встановлює наявн ість чи відсутність адмініст ративного правопорушення, ви нність даної особи в його вчи ненні та інші обставини, що ма ють значення для правильного вирішення справи.

До протоколу в якост і доказів додані схема ДТП та протокол огляду ТЗ на одному аркуші без дати їх складення , пояснення ОСОБА_1 від 19.08.2010 року, пояснення другого учас ника ДТП ОСОБА_3 від 19.08.2010 рок у та висновки щодо результат ів медичного огляду ОСОБА_1 та ОСОБА_3 з метою виявле ння стану алкогольного, нарк отичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що зн ижують увагу та швидкість ре акції №57 та №58, складені в 13 годи н 25 хвилин та в 13 годин 50 хвилин, 19.08.2010 року, відповідно до яких о бидва учасники під час ДТП бу ли тверезі. В схемі ДТП, окрім вказаних недоліків, не зазна чене місце зіткнення автомоб ілів та їх гальмівний шлях.

Щодо пояснень ОСОБ А_1, то при складенні протоко лу та при розгляді його в суді , останній, свою вину в скоєні адміністративного правопор ушення, передбаченого ст.124 КУ пАП, не визнав. В своїх пояснен нях на окремому аркуші, відіб раних у нього 19.08.2010 року інспект ором ОДР Городищенського ВДА І молодшим лейтенантом міліц ії Петренком О.О., приєдна них до матеріалів справи та в судовому засіданні він пояс нив, що рухаючись по вулиці Ми ру в м. Городище, в напрямку ав товокзалу, він проїхавши авт остоянку, що знаходиться нав проти приміщення Городищенс ького відділення ПАТ «Приват банк» та приміщення піцерії «Тропікана», здійснював об' їзд автомобілів, що були прип арковані з правої сторони йо го проїздної частини. При цьо му, він рухався зі швидкістю 20 кілометрів на годину по свої й проїздній частині не перет инаючи роздільну суцільну лі нію дорожньої розмітки, яком ога ближче до припаркованих автомобілів, тобто, якнайбли жче до правого краю проїздно ї частини. В цей час, на зустрі ч йому, в напрямку площі Миру, по своїй проїздній частині р ухався автомобіль Toyota Camri 2.4., д/н НОМЕР_2. При цьому, ніяких ав томобілів попереду чи позаду зазначеного автомобіля, не б уло, як і не було припарковани х автомобілів з правої сторо ни його проїздної частини. Од нак вказаний автомобіль руха вся дуже близько до роздільн ої лінії напрямків руху, а за д екілька метрів перед їх роз' їздом здійснив маневр вліво перетнувши роздільну лінію, внаслідок чого і сталося зіт кнення автомобілів лівими дз еркалами заднього виду. Післ я зіткнення автомобілів, він відразу зупинився не міняюч и напрямку руху. Автомобіль Toy ota Camri 2.4., д/н НОМЕР_2 деякий час продовжував рух вперед, післ я чого зупинився та рухаючис ь задньою передачею, поверну вся назад та припаркувався з правої сторони своєї смуги р уху попереду його автомобіля .

Пояснення ОСОБА_1 , про те, що він не перетинав су цільну роздільну лінію дорож ньої розмітки та про те, що без посередньо перед ДТП він зді йснював об' їзд стоячих авто мобілів, а на зустрічній прої здній частині, окрім автомоб іля Toyota Camri 2.4., д/н НОМЕР_2, ніяки х інших автомобілів не було, т акож підтверджуються поясне ннями свідків ОСОБА_4 та ОСОБА_5, один із яких є давні м знайомим, а другий кумом дру гого учасника даної пригоди ОСОБА_3, за клопотанням яко го, перші і були допитані в яко сті свідків при розгляді адм іністративної справи віднос но ОСОБА_3, та за вказівкою апеляційного суду Черкасько ї області - при розгляді даної адміністративної справи. То й факт що безпосередньо пере д ДТП, ОСОБА_1 здійснював о б' їзд стоячих автомобілів, та відсутність будь-яких тра нспортних засобів на своїй п роїздній частині, підтвердив і другий учасник ДТП ОСОБА _3 в своїх поясненнях від 19.08.2010 року, доданих до справи. Окрім того, пояснення ОСОБА_1, пр о те, що він не перетинав суціл ьну роздільну лінію дорожньо ї розмітки, також підтверджу ються схемою ДТП, свідком О СОБА_6 та наданими ним фоток артками, які він зробив безпо середньо після пригоди викон уючи свої посадові обов' язк и як працівник страхової ком панії «Провідна», клієнтом я кої є учасник ДТП ОСОБА_1

Інших доказів, які б п ідтверджували пояснення О СОБА_3, про те, що ДТП сталася саме через те, що ОСОБА_1 пе ретнув роздільну лінію дорож ньої розмітки та доказів які б спростовували пояснення ОСОБА_1 та інших свідків при годи, в справі немає.

Враховуючи вищезаз начене, а саме: невідповідніс ть складеного протоколу вимо гам ст.256 КУпАП та відсутність будь-яких фактичних даних, на основі яких в діях ОСОБА_1 можна було б встановити наяв ність адміністративного пра вопорушення, передбаченого с т.124 КУпАП та винність останнь ого в його вчиненні, приходжу до висновку що справу провад женням в суді слід закрити на підставі п.1 ст.247 КУпАП за відс утністю в діях ОСОБА_1 під час ДТП, що сталася 19.08.2010 року на вулиці Миру в місті Городище , складу адміністративного п равопорушення, передбаченог о ст.124 КУпАП.

На підставі викладе ного, керуючись ст.ст.7, 124, п.1 ст.247 , ст.ст. 251, 254, 256, 279 Кодексу України п ро адміністративні правопор ушення, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративну с праву відносно ОСОБА _1, про притягнення йог о до адміністративної відпов ідальності за статтею 124 КУпАП , провадженням в суді закрити на підставі пункту 1 статті 247 К УпАП за відсутністю складу а дміністративного правопору шення.

На постанову може бут и подано апеляцію або протес т прокурора до апеляційного суду Черкаської області чере з Городищенський районний су д протягом 10 днів з моменту її винесення.

Суддя: В.О.Черненко

Копія вірна: С уддя: В.О.Черне нко

Секретар Л.І.П аньків

Постанова суду наб рала законної сили ____


2010 рок у, оригінал постанови знаход иться в матеріалах справи 3-1270 з а 2010 рік у Городищенському рай онному суді.

Суддя: В.О.Черненко

Секретар Л.І.Па ньків

Начальнику відді лення ДАІ

у Городищенському р айоні при УДАІ УМВС

України в Черкаські й області

В.П. Шлончаку

Городищенський районний суд направляє копію постано ви на ОСОБА_1, для відому.

Додаток: на 2 арк.

Суддя Городищенського

районного суду В.О. Черненко

Начальнику відділення ДАІ

у Городищенському р айоні при УДАІ УМВС

України в Черкаські й області

В.П. Шлончаку

Городищенський районний суд направляє копію постано ви на ОСОБА_1, для відому.

Додаток: на 2 арк.

Суддя Городищенського

районного суду В.О. Черненко

СудГородищенський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення17.12.2010
Оприлюднено29.12.2010
Номер документу13082249
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —3-1270

Постанова від 14.05.2009

Адмінправопорушення

Кіровський районний суд м.Донецька

Коваленко Г.С.

Постанова від 09.12.2010

Адмінправопорушення

Галицький районний суд Івано-Франківської області

Вилка Степан Степанович

Постанова від 08.12.2010

Адмінправопорушення

Тельманівський районний суд Донецької області

Ольховська Олена Володимірівна

Постанова від 10.12.2010

Адмінправопорушення

Бучацький районний суд Тернопільської області

Шваюк Галина Василівна

Постанова від 29.12.2010

Адмінправопорушення

Гуляйпільський районний суд Запорізької області

Ярош Сергій Олександрович

Постанова від 23.12.2010

Адмінправопорушення

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Пустовар Оксана Савеліївна

Постанова від 17.12.2010

Адмінправопорушення

Городищенський районний суд Черкаської області

Черненко Володимир Олександрович

Постанова від 23.12.2010

Адмінправопорушення

Долинський районний суд Кіровоградської області

Бондарчук Руслан Анатолійович

Постанова від 17.11.2010

Адмінправопорушення

Томашпільський районний суд Вінницької області

Пилипчук Олег Володимирович

Постанова від 17.12.2010

Адмінправопорушення

Першотравневий районний суд Донецької області

Скудін Володимир Євгенович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні