Рішення
від 14.09.2006 по справі 4/271-3193
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

4/271-3193

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"14" вересня 2006 р.Справа № 4/271-3193

Господарський суд Тернопільської області

у складі   судді Бурди Н.М.             

Розглянув справу

      за позовом  Прокурора Теребовлянського району в інтересах держави,  в особі Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Теребовлянському районі, вул. 22 Січня, 17, м. Теребовля, Тернопільська область, 48100  

      до  Золотниківського відкритого акціонерного товариства "Агропромтехніка", вул. І. Франка, 11, с. Золотники, Теребовлянський район, Тернопільська область, 48115         

      про стягнення заборгованості в сумі 369 грн. 35 коп.

за участю представників сторін:             

позивача:          

відповідача:          

прокурора:  Шимків А.Р.,  посвідчення   № 47  від 20.01.06 р.

Суть справи:

В розпочатому судовому засіданні представнику Тернопільської обласної прокуратури та представнику відповідача права та обов'язки, передбачені  ст. ст. 20, 22, 29, 81-1 ГПК України, роз'яснено.

Прокурор Теребовлянського району подав до господарського суду Тернопільської області позов в інтересах держави, в особі Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Теребовлянському районі, м. Теребовля про стягнення з відповідача - Золотниківського відкритого акціонерного товариства "Агропромтехніка", вул. І. Франка, 11, с. Золотники, Теребовлянський район  369 грн. 35 коп. недоїмки по сплаті страхових внесків до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України.

Відповідач витребуваного ухвалою про порушення провадження у справі від 07.08.2006р. відзиву на позов не подав, участь повноважного представника в судовому засіданні не забезпечив, хоча про час та місце його проведення повідомлений належним чином, що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення №693678 від 11.08.2006р.

Технічна фіксація (звукозапис) судового засідання в порядку ст. 81-1 ГПК України не здійснювалась за відсутності відповідного клопотання представника прокуратури.

Спір розглянуто у відповідності до ст. 75 ГПК України по наявних у справі матеріалах.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши думку представника прокуратури Тернопільської області, господарським судом  встановлено наступне:

- у відповідності до Закону України “Про загальнообов'язкове державне страхування від нещасного  випадку  на виробництві  та професійного захворювання , які спричинили  втрату  працездатності“ № 1105-XIV від 23.09.1999р. (з наступними змінами і доповненнями) (надалі - Закон) страхування від нещасного випадку є самостійним видом  загальнодержавного соціального страхування і здійснюється Фондом соціального страхування  від нещасних випадків та професійних захворювань України (надалі - Фондом), робочими органами якого є відділення виконавчої дирекції Фонду наділені  згідно ст. 18 Закону статусом юридичної особи;

-          статтею 45 вказаного Закону закріплено обов'язок роботодавця (страхувальника) своєчасно та повністю оплачувати в установленому  порядку  страхові внески до Фонду;

- порядок сплати страхових внесків визначено Законом України «Про страхові тарифи на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили  втрату працездатності»№ 2272-ІІІ від 22.02.2001р. та  Інструкцією про порядок  перерахування, обліку  та   витрачання страхових коштів  Фонду  соціального страхування  від нещасних випадків  на виробництві  та професійних захворювань  України , затвердженою Постановою  правління Фонду соціального страхування  від нещасних випадків  на виробництві  та професійних  захворювань України від 20.04.2001р. №12., і сплачуються вони (страхові внески) юридичними особами в день одержання коштів на оплату праці в установах  банків, а при проведенні оплати праці з готівкової виручки  чи натуроплатою –платники зобов'язані не пізніше наступного дня після здійснення виплат подати до установи банку платіжне доручення на перерахування страхових внесків  до Фонду;

- згідно ст. 5 Інструкції про порядок перерахування, обліку та витрачання страхових коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань  України, не   внесені   страхувальниками   у  встановлений  строк страхові внески до Фонду вважаються недоїмкою і стягуються у порядку, передбаченому законодавством.

Як випливає із матеріалів справи, а саме розрахункової відомості про нарахування і перерахування страхових внесків та витрачання коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України за І кв. 2006 року, складеної та поданої відповідачем до Фонду 20.04.2006 року, про що свідчать підписи керівника і головного бухгалтера та відтиск круглої печатки, недоїмка Золотниківського відкритого акціонерного товариства «Агропромтехніка»за І квартал 2006р. становить 1269 грн. 95 коп.

 Згідно довідки-розрахунку претензійної суми, відповідач станом на день заявлення позову допустив перед позивачем недоїмку в сумі 369 грн. 35 коп., що зумовило останнього звернутись до суду про її стягнення.  

           З огляду на вищенаведене та приймаючи до уваги, що в процесі судового розгляду спору відповідачем не подано, а господарським судом не здобуто будь-яких відомостей, які б свідчили про погашення 369 грн. 35 коп. недоїмки по сплаті страхових внесків до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань  а тому позов підлягає до задоволення як такий, що доведений позивачем належними і допустимими доказами, у відповідності з ст. 33-34 ГПК України, та неоспорений відповідачем.

Державне мито та інші судові витрати, згідно з пунктами ст. 49  ГПК України, покладаються на  відповідача.

На підставі наведеного, керуючись  ст. ст. 43, 49, 82-85 ГПК України, господарський суд

ВИРІШИВ:

1.          Позов задовольнити.

2. Стягнути з Золотниківського відкритого акціонерного товариства "Агропромтехніка", вул. І. Франка, 11, с. Золотники, Теребовлянський район, Тернопільська область, ідентифікаційний код 00907421:

-           на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Теребовлянському районі, вул. 22 Січня, 17, м. Теребовля, Тернопільська область, ідентифікаційний код 25887406 –369 (триста шістдесят дев'ять) грн. 35 коп. недоїмки;

-          в доход Державного бюджету України 102 (сто дві) грн. 00 коп. державного мита;

          - на користь Державного підприємства "Судовий інформаційний центр", м. Київ, пр. Перемоги, 44, р/р 26002014180001 у ВАТ "Банк Універсальний", м. Львів, МФО 325707, код 30045370 –118 (сто вісімнадцять) грн. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

Накази видати після вступу даного рішення в законну силу.

На рішення господарського суду, яке не набрало законної сили, сторони мають право подати апеляційну скаргу, а прокурор апеляційне подання протягом десяти днів з дня підписання рішення "_19__" вересня 2006 року через місцевий господарський суд.

 

Суддя                                                                                          Н.М. Бурда

Дата ухвалення рішення14.09.2006
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу131105
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення заборгованості в сумі 369 грн. 35 коп

Судовий реєстр по справі —4/271-3193

Рішення від 14.09.2006

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Бурда Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні