Постанова
від 21.09.2006 по справі 3/205-ап-06
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

3/205-АП-06

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М      У К Р А Ї Н И

"21" вересня 2006 р.                                                           Справа № 3/205-АП-06

Господарський суд Херсонської області у складі судді  Янковської І.Є. при секретарі Вецало М.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу              

за позовом Державної податкової інспекції у м. Нова Каховка Херсонської області

до: товариства з обмеженою відповідальністю "НАКА", м. Нова Каховка Херсонської області

про  припинення підприємницької діяльності

Представники сторін в засідання не прибули

  

в с т а н о в и в:

Справу прийнято до свого провадження за розпорядженням заступника голови господарського суду № 189 від 14.08.2006 р.

Позивач звернувся з позовом про припинення відповідача як юридичної особи у зв'язку з неподанням ним більше року бухгалтерської звітності та податкових декларацій.

Ухвалою суду від 31.08.2006 р. розгляд справи був відкладений.

Відповідачем, який належним чином повідомлений про час та місце розгляду справи, заперечень проти позову не надано.

Розглянувши матеріали справи, суд вважає, що позовні вимоги підлягають задоволенню з наступних підстав.

Рішенням виконкому Новокаховської міської ради 26.12.2001 р. зареєстровано як суб'єкт підприємницької діяльності –юридичну особу товариство з обмеженою відповідальністю "НАКА", що підтверджується свідоцтвом про держреєстрацію та довідкою про включення до держреєстру за ід. кодом 31818489.

Відповідно до чинного законодавства відповідач мусив надавати позивачеві бухгалтерську звітність та податкові декларації, що ним з 01.01.2005 р. не виконувалося.

Згідно з п. 1 ст. 59 ГК України припинення діяльності суб'єкта господарювання здійснюється у випадках, передбачених цим кодексом –за рішенням суду.

Згідно з п. 15 ст. 58 ГК України скасування державної реєстрації суб'єкта господарювання здійснюється на підставі рішення суду у випадках, передбачених законодавством. Скасування (припинення) державної реєстрації припиняє господарську діяльність і є підставою для здійснення заходів щодо ліквідації суб'єкта господарювання, який відповідно до п. 6 ст. 59 ГК України ліквідується у разі скасування його державної реєстрації у випадках, передбачених законодавством.

Згідно з п.  2 ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” від 15.05.03 р. № 755-ІV, який набрав чинності з 01.07.2004р., підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема  є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Таким чином, позовні вимоги підлягають задоволенню.

На підставі ст. 58 п. 15, ст. 59 п. 1, 6 ГК України, ст. 38 п. 1, 2 Закону України “Про

державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців”, керуючись ст. 160 - 163 КАС України,

постановив:

1.          Позовні вимоги задовольнити.

2. Припинити (скасувати) товариство з обмеженою відповідальністю "НАКА", м. Нова Каховка Херсонської області, вул. Дзержинського, 45, кв. 47, розрахунковий рахунок невідомий, ід. код 31818489.

3. Постанову після набрання нею законної сили надіслати державному реєстратору.

     

Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 КАС України з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя                                                                                                             І.Є. Янковська

5 прим

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення21.09.2006
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу131245
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —3/205-ап-06

Постанова від 21.09.2006

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Янковська І.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні