Постанова
від 18.01.2008 по справі 16/231а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

16/231а

                          ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ПОСТАНОВА            

ІМЕНЕМ  УКРАЇНИ

                                                   Справа №  16/231а

"18" січня 2008 р.,  12 год.  55 хв.                                               м. Черкаси

Господарський суд Черкаської області в складі:  головуючого - судді Спаських Н.М.

при секретарі:  Волна С.В.  за участю представників сторін:

позивача: не з'явився;

відповідача:  не з'явився;

розглянувши у відкритому судовому засіданні  в м. Черкаси справу за позовом Управління Пенсійного фонду України в Монастирищенському районі до Монастирищенського колективного підприємства по агропромисловому будівництву про стягнення  852,56 грн.,

                                      ВСТАНОВИВ:

Позивачем заявлено позов про стягнення  з відповідача заборгованості по збору на покриття фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій на суму 852,56 грн. за  період листопада-грудня 2007 року.

Позивач направив клопотання про розгляд справи без його участі.

Відповідач, будучи належним чином повідомленим про час і місце розгляду справи рекомендованим листом, відзиву на позов суду не надав, свого представника в судове засідання не направив, про причин його неявки суду не повідомив. А також не направив суду клопотання про відкладення розгляду справи.

Суд вважає за можливе проводити розгляд справи за відсутності представника позивача та відповідача за наявними документами згідно ст. 128 КАС України.

        Дослідивши наявні в справі матеріали, суд вважає, що позов підлягає до часткового задоволення, виходячи з наступного:

          Відповідач по справі, як суб'єкт підприємницької діяльності, є платником внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, до яких входять і фактичні витрати на виплату і доставку пенсій, призначених відповідно до пп. “б-з” ст. 13 Закону України “Про пенсійне забезпечення”.

         Згідно положень Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне  страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої постановою Пенсійного  Фонду України № 21-1 від 19.12.2003 року, розмір збору на покриття фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій визначаються органами Пенсійного Фонду України.

          У відповідності до п. 6.4 Інструкції № 21-1 розмір сум до відшкодування на поточний рік визначається відділами доходів  органів  Пенсійного  фонду  України  щорічно  в повідомленнях  про  розрахунок  сум фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, які  надсилаються  підприємствам до 20-го січня поточного року та протягом 10 днів з новопризначених пенсій.

           З матеріалів справи вбачається, що відповідачу з боку позивача надіслано розрахунки фактичних витрат на виплату та доставку пенсій за періоди листопада-грудня 2007 року на  загальну суму 852,56 грн.

         Заперечень проти неотримання розрахунків відповідач суду не надав.  Розрахунки відповідачем отримувалися, що підтверджується наявними у справі копіями поштових повідомлень про вручення кореспонденції.

           У відповідності до п. 6.8. та 6.9. Інструкції № 21-1 підприємства  щомісяця  до  25-го   числа   вносять   до Пенсійного  фонду  зазначену в повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку  пенсій,  призначених  на  пільгових умовах.  Не  сплачені  та/або несвоєчасно сплачені суми фактичних витрат на  виплату  та  доставку  пільгових  пенсій  стягуються  з нарахуванням  пені  та  штрафних санкцій.

            Згідно заяви позивача, відповідач провів розрахунок за позовними вимогами, сплативши 634,19 грн. Залишок боргу таким чином становить 218,37 грн.           

               Клопотання  позивача від 14.01.2008 року № 102/07 суд розцінює як часткову відмову від позову в сумі стягнення 634,19 грн., а тому провадження в цій частині слід закрити.

          Доказів про повне проведення розрахунку за позовними вимогами відповідач суду не надав, заперечень проти доводів та розрахунків позивача суду не направив. За таких обставин позов підлягає до повного задоволення і з відповідача на користь позивача слід стягнути 218,37 грн. заборгованості по пільгових пенсіях.

         Оскільки частковий розрахунок відповідачем  проведено до порушення провадження у справі, то з відповідача на користь державного бюджету України підлягає стягненню в повній сумі судовий збір у розмірі 2,19 грн.

            Керуючись статтями 89,94, ч. 2 ст. 157, ст. 162, 163 КАС України, суд, -

                                                  ПОСТАНОВИВ:

1.  Позов задовольнити частково.

          2. Стягнути з Монастирищенського колективного підприємства по агропромисловому будівництву , ідентифікаційний  код 03582451,  Черкаська область, м. Монастирище, вул. Леніна, 136:

    на користь Управління Пенсійного фонду України в Монастирищенському районі, ідентифікаційний код 21366685, Черкаська область, м. Монастирище, вул. Леніна, 125, рахунок  № 25609301350 в  Черкаському обласному  управлінні  ВАТ “Державний  Ощадний  банк  України”, МФО 354507 -- заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пенсій  в сумі  218,37 грн.

-          в доход Державного бюджету  України через місцеві органи ДПІ –2,19 грн. судового збору;

      3. В решті вимог провадження закрити.

Виконавчий документ видати.

      Постанова набуває чинності після закінчення строку на подання заяви про апеляційне оскарження. Постанова може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду в порядку, передбаченому ст. 186 КАС України.

          СУДДЯ                                                                                                      Н.М. Спаських

                                                   

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення18.01.2008
Оприлюднено01.02.2008
Номер документу1314659
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —16/231а

Постанова від 18.01.2008

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Спаських Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні