Постанова
від 06.06.2006 по справі 10/2932а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

10/2932а

                          ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ                                                           

                                                          ПОСТАНОВА             

ІМЕНЕМ  УКРАЇНИ

                       

"06" червня 2006 р.                                                                        Справа №  10/2932а

Господарський суд Черкаської області в складі судді Шумка В.В.,  при секретарі судового засідання Холодній Л.В., за участю представників сторін:

позивача –Ільченка Ю.О. –за довіреністю,

відповідача –відсутній,

розглянувши у відкритому судовому засіданні позовну заяву управління Пенсійного фонду України в Корсунь-Шевченківському районі

до сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю ім. Т.Г.Шевченка

про стягнення  12114,10 грн., -

ВСТАНОВИВ:

          Подано позов про стягнення заборгованості по сплаті  страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування  на загальну суму  1160,41 грн. та 10953,69 грн. боргу по відшкодуванню сум пенсій, призначених на пільгових  умовах відповідно до п.п. „б”-„з” ст. 13 Закону України „Про пенсійне забезпечення”.

Представник позивача позов підтримав з підстав, викладених у позовній заяві.

Відповідач належним чином повідомлений про час і місце розгляду судом справи, участі свого представника у засіданні суду не   забезпечив, причини цього суду не повідомив, заперечень проти цього позову суду не подав.

          Згідно з п. 2 ст. 128 КАС України неприбуття представника сторони у судове засідання не є перешкодою для  розгляду судом справи.

          Справу судом розглянуто за наявними в ній матеріалами.

          Заслухавши доводи представника позивача, з'ясувавши обставини справи, суд вважає, що позов підлягає задоволенню повністю з таких мотивів.

Вимоги позивача в частині стягнення збору на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування ґрунтуються на Законах України „Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування”, „Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами”  та підтверджені поданими суду доказами -  розрахунком суми страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування,  розрахунком      недоїмки, наданим  позивачем та не спростовані відповідачем.

За таких обставин підлягає стягненню з відповідача на користь позивача борг в сумі     1160,41 грн. по сплаті  страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

В частині стягнення боргу по відшкодуванню сум пенсій, призначених на пільгових      умовах вимоги позивача ґрунтуються на Законах України „Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування” та „Про пенсійне забезпечення”  та підтверджені поданими суду доказами    – розрахунками фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до пунктів „б”-„з” ст. 13 Закону України „Про пенсійне забезпечення”, розрахунком недоїмки по пільгових пенсіях, іншими матеріалами справи та  не спростовано відповідачем.

За таких обставин, на підставі Законів України „Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування” та „Про пенсійне забезпечення” позов частині стягнення боргу по відшкодуванню сум пенсій, призначених на пільгових  умовах  підлягає задоволенню повністю в сумі 1160,41 грн.

Судові витрати покладаються на відповідача.

Враховуючи викладене, керуючись  ст. ст. 94, 161, 163, 186 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

          

Позов задовольнити повністю.

        Стягти з сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю ім. Т.Г.Шевченка, Корсунь-Шевченківський район , с. Деренківець, код 03792438 :

- на користь Управління Пенсійного фонду України в Корсунь-Шевченківському районі,                     м. Корсунь-Шевченківський, вул. Шевченка, 42,  код  21366656,    12114,10 грн. боргу по сплаті  страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та по відшкодуванню сум пенсій, призначених на пільгових  умовах;

- в доход державного бюджету через Корсунь-Шевченківську МДПІ 121,14 грн.     державного мита;

- на користь державного підприємства “Судовий  інформаційний центр”, 118 грн. витрат     на інформаційно-технічне забезпечення  судового  процесу.

Накази видати.

           Суддя                                                                                          В.В. Шумко

                                                                    

Дата ухвалення рішення06.06.2006
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу13176
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10/2932а

Постанова від 06.06.2006

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Шумко В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні