Постанова
від 24.12.2010 по справі 4-155-10
ТЯЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Спр.№ 4-155/10

П О С Т А Н О В А

24 грудня 2010 року. м. Тячів

Суддя Тячівського райо нного суду Закарпатської обл асті Бобрушко В.І. при секрета рі Токар А.А., з участю прокуро ра Кабаль Л.В., захисника ОСО БА_1, розглянувши у судовому засіданні подання органу до судового слідства про обранн я відносно ОСОБА_2, ІНФОР МАЦІЯ_1, громадянина Україн и, уродженця та мешканця АД РЕСА_1, України, раніше не суд имого, обвинуваченого у вчин енні злочину, передбаченого ст. 185 ч.3 КК України, запобіжно го заходу у вигляді взяття пі д варту,

В С Т А Н О В И В:

Згідно подання органу досу дового слідства ОСОБА_2 11 в ересня 2010 року, за попередньою змовою з іншою особою, таємно проник через двері на балкон і шляхом зняття на дверному п олотні скла в будинок АДРЕС А_2, звідки викрав ДВД-караок е «Панасонік», приставку «Де нді», електролобзик, електро дриль, універсальний набір і нструментів, електроболгарк у іноземного виробництва, чи м спричинив потерпілій ОСО БА_3 матеріальну шкоду на су му 1800 гривень.

В своєму поданні, погоджено му прокурором, орган досудов ого слідства просить обрати відносно підозрюваного ОС ОБА_2 запобіжний захід в вид і взяття під варту з тих підст ав, що він вчинив тяжкий злочи н і перебуваючи на волі знову може переховуватися від слі дства та суду.

Вивчивши наявні матеріали кримінальної справи, надані органом досудового слідства , заслухавши показання обвин уваченого ОСОБА_2, який св ою причетність до вчинення і нкримінованого йому злочину визнав і заявив, що не має нам іру ухилятися від суду, поясн ення слідчого Поковба М.В., яки й пояснив, що відносно ОСОБ А_2 вже обрано запобіжний за хід в виді підписки про невиї зд і в даний час кримінальна с права про його обвинувачення у вчиненні злочину, передбач еного ст..185 ч.3 КК України, вже пе редана на розгляд до Тячівсь кого районного суду, врахову ючи думку прокурора, який вва жає, що на даний час в задоволе нні подання слід відмовити, о скільки кримінальна справа п ро обвинувачення ОСОБА_2 у вчиненні злочину Тячівським районним судом вже призначе на до судового розгляду, думк у захисника, який просить в за доволенні подання відмовити , суд дійшов наступного висно вку.

В судовому засіданні встан овлено, що ОСОБА_2 обвинув ачується у вчиненні злочину, передбаченого ст. 185 ч.3 КК Укра їни, який є тяжким.

У відповідності до ст. ст.148, 150 КПК України запобіжні заход и застосовуються з метою зап обігти спробам особи ухилити ся від дізнання, слідства або суду, перешкоджати встановл енню істини по справі або про довжити злочинну діяльність , а також для забезпечення вик онання процесуальних рішень .

Запобіжні заходи застосов уються за наявності достатні х підстав вважати, що підозрю ваний, обвинувачений, підсуд ний, засуджений буде намагат ися ухилитися від слідства і суду або виконання процесуа льних рішень, перешкодити вс тановленню істини у справі а бо продовжити злочинну діяль ність.

Як встановлено в судовому з асіданні обвинувачений ОС ОБА_2 є раніше не судимим, має постійне місце проживання, п о місцю проживання і навчанн я характеризується позитивн о, дав по справі послідовні по казання і свою причетність д о вчинення злочину визнав, пі сля події злочину місце пере бування не змінював і на дани й час слідчим СВ Тячівського РВ УМВС України в Закарпатсь кій області відносно нього в же застосовано запобіжний за хід у вигляді підписки про не виїзд.

Крім того, кримінальна спра ва №4340410 по обвинуваченню ОСО БА_2 у вчиненні злочину, пере дбаченого ст..185 ч.3 КК України, в же знаходиться в провадженні Тячівського районного суду і призначена до судового роз гляду.

З урахуванням наведеного т а даних про особу обвинуваче ного, суд вважає, що доводи орг ану досудового слідства про можливість з боку ОСОБА_2 ухилитися від слідства та су ду, перешкодити встановленню істини по справі об' єктивн ими даними не стверджені, від носно ОСОБА_2 вже застосов ано запобіжний захід у вигля ді підписки про невиїзд, досу дове слідство у справі закін чено і до закінчення досудов ого слідства ОСОБА_2 обран ий щодо нього запобіжний зах ід не порушував, а тому підста в для обрання відносно нього запобіжного заходу саме у ви гляді взяття під варту на дан ий час немає.

Керуючись ст.ст. 148 - 150, 155,156, 165- 165-2 КП К України ,

П О С Т А Н О В И В:

В задоволенні подання ор гану досудового слідства про обрання відносно обвинуваче ного ОСОБА_2 запобіжного з аходу у вигляді взяття під ва рту відмовити.

На постанову може бути под ана апеляція до апеляційного суду Закарпатської області протягом трьох днів з дня її в инесення.

Суддя Тячівського райсуду : В.І. Б обрушко

СудТячівський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення24.12.2010
Оприлюднено11.01.2011
Номер документу13177084
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-155-10

Постанова від 24.12.2010

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бобрушко Віталій Іванович

Постанова від 24.12.2010

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бобрушко Віталій Іванович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні