Постанова
від 28.01.2010 по справі 4 – 2 2010 р.
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЖИТОМИРС ЬКОЇ ОБЛАСТІ

П О С Т А Н О В А

Іменем України

28 січня 2010 року Апел яційний суд Житомирської обл асті в складі:

головуючого - судді Михайловського В.І.,

при секретарі Па рижан І.О.

з участю прокурора Лук' янчука Ю.М.

захисника ОСОБА _1

розглянувши у відкритом у судовому засіданні в залі с уду в м. Житомирі справу за под анням старшого слідчого з ОВ С СВ ПМ ДПА у Житомирській

області по кримінальній сп раві №69-82 щодо продовження стр оку тримання під вартою до 9 (д ев' яти) місяців обвинувачен ого

ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦ ІЯ_1, громадянина України

В С Т А Н О В И В:

Слідчим управлінням ДП А України 29.05.2009 року порушена кр имінальна справа по факту ум исного ухилення від сплати п одатків в особливо великих р озмірах вчиненого службовим и особами ТОВ „ Терра ПП Плюс ( код ЄДР 34965177), що діяли за попере дньою змовою з невстановлени ми особами, які представляли інтереси фіктивного підприє мства ТОВ „Леголенд Білдінг” (код ЄДР 35913601), підслідність по к римінальній справі визначен а Генеральною прокуратурою У країни за СВ ПМ ДПА у Житомирс ькій області, а 11.06.2009 року справ а прийнята до розслідування.

Згодом 29.07.2009 року в межах пров адження досудового слідства по даній кримінальній справ і проти ОСОБА_3, ОСОБА_4 , ОСОБА_2, ОСОБА_5 та інши х була порушена кримінальна справа за ст.ст. 205ч.2, 212 ч.3, 358 ч.2, 358 ч.3 К К України та затримано вказа них осіб в порядку ст.115 КПК Укр аїни за підозрою у вчиненні з лочину.

Постановою Богунського ра йонного суду м. Житомира від 31 .07.2009 року обвинуваченому ОСО БА_2 обрано запобіжний захі д - взяття під варту, а 7.08.2009 рок у йому пред' явлене обвинува чення за ст.ст.218 ч.2,


___

Справа № 4 - 2 2010 р. Головуючий у суді апеляці йної інстанції Михайло вський В.І

Категорія ст. 165 3 КПК Ук раїни

205ч.2, 212 ч.3, 358 ч.ч. 2, 3 КК України , п ісля чого постановою цього ж суду від 25.09. 2009 року строк трима ння під вартою ОСОБА_2, про довжено до 4 ( чотирьох) місяці в, тобто до 29. 11.2009 року.

Обгрунтовуючи своє поданн я про продовження строку три мання під вартою обвинувачен ого ОСОБА_2 до 9 ( дев' яти) м ісяців, слідчий послався на н еобхідність проведення знач ного об' єму слідчих дій, а са ме встановлення підприємств , які діяли з метою ухилення ві д сплати податків в особливо великих розмірах та які вико ристовувалися обвинувачени ми ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОС ОБА_2 та іншими, встановити к онтрагентів ТОВ „Компанія „А фіна”, ТОВ „Гефест-буд” та інш их товариств, які у своїй прот иправній діяльності викорис товували обвинувачені ОСО БА_3, ОСОБА_2, ОСОБА_4 та інші, встановивши обставини здійснення між ними фінансо во-господарських взаємовідн осин, допитаними службових о сіб підприємств, з якими мали фінансово-господарські відн осини ТОВ „Компанія „Афіна”, ТОВ „Гефест-буд”, ТОВ „Контин ент - торг ЛТД”, ТОВ ТД „Базис торг” та інші, провести відпо відні експертизи, оперативно -розшукові заходи для встано влення осіб, які надавали доп омогу учасникам злочинної гр упи, провести відповідно виї мки інформації, що містить ба нківську таємницю, встановит и всіх осіб, які мали банківсь кі рахунки в ФКД ВАТ „Інпромб анк”, прийняти процесуальні рішення щодо засновників та службових осіб, задіяних у зл очинній схемі вищевказаних п ідприємств, а також щодо осіб , які надавали допомогу учасн икам злочинної групи у засто суванні злочинної схеми, щод о службових осіб підприємств , які мали фінансово-господар ські відносини з задіяними у злочинній схемі вищевказани ми підприємствами, пред' яви ти кінцеве обвинувачення О СОБА_3, ОСОБА_2, ОСОБА_4 , ОСОБА_7 та іншим обвинува ченим, виконати значну кільк ість комп' ютерних експерти з, інші слідчі дії та вимоги ст .ст. 218-220 КПК України, скласти обв инувальний висновок та напра вити кримінальну справу прок урору відповідно до вимог ст . 225 КПК України.

Також слідчий послався на т е, що ОСОБА_2, знаходячись н а волі зможе вплинути негати вно на хід досудового слідст ва та перешкодити встановлен ню істини по справі.

Заслухавши пояснення сл ідчого, в провадженні якого з находиться кримінальна спра ва, прокурора, які підтримали подання з наведених мотивів , адвоката ОСОБА_1, який зап еречував проти задоволення п одання, вивчивши матеріали с прави №69-82, суд вважає, що подан ня підлягає задоволенню з на ступних підстав.

Органами досудового слі дства ОСОБА_2 обвинувачує ться у вчиненні декількох тя жких злочинів, за які передба чено покарання у виді позбав лення волі понад три роки, для закінчення розслідування да ної кримінальної справи необ хідно виконати значний об' є м слідчих дій.

Враховуючи фактичні обс тавини та надані органами до судового слідства дані, апел яційний суд погоджується з в икладеними у поданні доводам и щодо можливості, у разі пере бування на волі обвинувачени м ОСОБА_2, вплинути негати вно на хід досудового слідст ва та перешкодити встановлен ню істини по справі, а також ух илитися від слідства.

Будь-які підстави для ск асування чи зміни запобіжног о заходу щодо обвинуваченого ОСОБА_2, на більш м' який в ідсутні, а тому, з метою забезп ечення належного виконання о рганами досудового слідства процесуальних дій, повного т а всебічного розслідування в казаної кримінальної справи , яка містить значний об' єм м атеріалів та потребує викона ння чисельних слідчих дій, ап еляційний суд вважає за необ хідне продовжити строк трима ння під вартою обвинуваченом у ОСОБА_2, до 9 (дев' яти) міс яців.

Керуючись ст.ст. 148, 150, 155, 156, 165 3 КПК України, суд

П О С Т А Н О В И В :

Подання старшого слідч ого з ОВС СВ ПМ ДПА у Житомирсь кій області по кримінальній справі №69-82 про продовження ст років тримання під вартою об винуваченого ОСОБА_2 задо вольнити.

Продовжити строк триман ня під вартою ОСОБА_2,

ІНФОРМАЦІЯ_1, громадянина України до 9 (дев' яти) місяці в - до 29 квітня 2010 року.

Постанова апеляційного суду оскарженню не підлягає та на неї не може бути винесен о подання прокурора.

Судді:

Дата ухвалення рішення28.01.2010
Оприлюднено10.01.2011
Номер документу13247525
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4 – 2 2010 р.

Постанова від 28.01.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Житомирської області

Михайловський Віктор Іванович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні