Постанова
від 30.01.2008 по справі а38/30-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

А38/30-08

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

  

29.01.08р.

Справа № А38/30-08

за позовом  Управління Пенсійного фонду України в Баглійському районі м. Дніпродзержинська, м Дніпродзержинськ Дніпропетровської області 

до  Товариства з обмеженою відповідальністю  "Дніпровський завод металоконструкцій", м. Дніпродзержинськ Дніпропетровської області 

про стягнення 272,91 грн.

Суддя Бишевська Н.А.

Секретар судового засідання Бикова А.О.

Представники:

 Від позивача: Голенко М.О., дов. № 334/08-20 від 17.01.2008 року

Від відповідача: не з'явився 

СУТЬ СПОРУ:

Управління Пенсійного фонду України в Баглійському районі м. Дніпродзержинська, м Дніпродзержинськ Дніпропетровської області  (далі –Позивач)  звернулося з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю  "Дніпровський завод металоконструкцій", м. Дніпродзержинськ Дніпропетровської області  (далі - Відповідач)   та просить суд стягнути  заборгованість   по страховим внескам в  сумі 272, 91 грн. на підставі Закону України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”. Позовні вимоги обґрунтовані наявністю заборгованості, підтвердженої матеріалами справи.

 Відповідач в судове засідання не з'явився, натомість до суду повернувся конверт з позначкою, що товариство вибуло. Згідно витягу з ЄДРПОУ, наданому позивачем в матеріали справи,  підприємство місцезнаходження не змінювало.

Справа розглядається за наявними в ній матеріалами.  

          Заслухавши пояснення   представника позивача, дослідивши матеріали справи, суд

                                                                В с т а н о в и в:          

Товариство з обмеженою відповідальністю «Дніпровський завод металоконструкцій»зареєстроване в управлінні Пенсійного фонду України в Баглійському районі м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області як платник страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування. Номер реєстрації платника –0409044423.

          Відповідно до  положень Закону України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” на відповідача покладено обов'язки по нарахуванню, обчисленню і сплаті в установлені  строки та в повному обсязі  страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Страхові внески   суб'єкти підприємницької діяльності сплачують за відповідний  базовий період на пізніше ніж через  20 календарних днів із дня закінчення цього періоду.

Суми страхових внесків, сплачені у вигляді авансових платежів, ураховуються платником при остаточному розрахунку, який здійснюється ним до 1 квітня наступного року за звітний рік на підставі даних річної податкової декларації. Розмір місячного страхового внеску за кожний місяць, розрахованого шляхом помноження розміру мінімальної заробітної плати за відповідний місяць, у якому платник мав чистий доход, на 32 відсотки.

Згідно з розрахунком суми страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, що підлягають сплаті за вересень 2007 року товариство з обмеженою відповідальністю «Дніпровський завод металоконструкцій»взяло на себе зобов'язання сплатити за І Розділом 32 % - 265,32  грн. та 1-5 % - 7,59 грн., але заборгованість не було сплачено і до теперішнього часу.

Таким чином, заборгованість відповідача станом на день розгляду справи згідно даних особового рахунку становить   272,91 грн.

           Суд вважає, що позов підлягає задоволенню з таких підстав.

           Ст.  14  Закону № 1058 зазначає,  що  страхувальниками відповідно до цього Закону є:

           1) роботодавці:

підприємства, установи і організації, створені відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, об'єднання громадян, профспілки, політичні партії (у тому числі філії, представництва, відділення та інші відокремлені підрозділи зазначених підприємств, установ, організацій, об'єднань громадян, профспілок, політичних партій, які мають окремий баланс і самостійно ведуть розрахунки із застрахованими особами), фізичні особи - суб'єкти підприємницької діяльності та інші особи (включаючи юридичних та фізичних осіб - суб'єктів підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування (фіксований податок, єдиний податок, фіксований сільськогосподарський податок, придбали спеціальний торговий патент), які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, або за договорами цивільно-правового характеру, - для осіб, зазначених у пунктах 1, 10, 15 статті 11 цього Закону.

          Платники страхових внесків  є страхувальники, зазначені в статті 14 цього Закону.

          Страхувальники набувають статусу платників страхових внесків до Пенсійного фонду з дня взяття їх на облік територіальним органом Пенсійного фонду .

 Відповідно до ст.20 Закону України „ Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”   та п/п 2.1.1, 5.1.1-5.1.6  Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої постановою правління Пенсійного фонду України №21-1 від19.12.03р.  та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 16.01.04р. за № 64/8663 від страхувальників  вимагається своєчасна сплата страхових внесків, нарахованих за відповідний базовий період, не пізніше ніж через  20 календарних днів  з дня закінчення цього періоду. Суми страхових внесків, своєчасно не нараховані та /або не сплачені у визначені строки, вважаються простроченою заборгованістю із сплати страхових внесків. Сума  заборгованості  Відповідача зі сплати   внесків в розмірі  272,91 грн., на день розгляду справи не сплачена.

 Таким чином, оскільки   зазначена  заборгованість Відповідача підтверджується матеріалами справи, вимоги позивача слід визнати обґрунтованими,  а позов  таким, що підлягає задоволенню.  

 На підставі викладеного, керуючись Законом України „ Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” та Інструкцією про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженою постановою правління Пенсійного фонду України №21-1 від19.12.03р.,  ст.ст. 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, господарський суд, -        

                                                               ПОСТАНОВИВ:

  Позов задовольнити.

           Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Дніпровський завод металоконструкцій» (51907 м. Дніпродзержинськ, ст. Баглій, буд. 7, код ЄДРПОУ 32697594, р\р 26005051800413 МФО 305965, в ДФ КБ „Промінвестбанк”)

           на користь  Управління Пенсійного фонду України, в Баглійському районі м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області (51909, вул. Подільська, 89, р/р 2560131133003, в ВАТ ”Ощадбанк - 3293”, код 24615338, МФО 306083) заборгованість у розмірі 272, 91 грн.            

Видати виконавчий лист.

               

Суддя                                                                                           Н.А. Бишевська

       

 

Дата ухвалення рішення30.01.2008
Оприлюднено05.02.2008
Номер документу1326712
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —а38/30-08

Постанова від 30.01.2008

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бишевська Н.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні