Постанова
від 22.12.2010 по справі 2а-3531/10/2470
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ  ОКРУЖНИЙ  АДМІНІСТРАТИВНИЙ  СУД

П О С Т А Н О В А

Іменем України

22 грудня 2010 року                      м. Чернівці                   Справа № 2а-3531/10/2470

                               

Суддя Чернівецького окружного адміністративного суду Скакун О.П., розглянувши матеріали

за адміністративним позовом  Державної податкової інспекції у Кіцманському районі

до спільного підприємства українсько-румунського підприємства “АГРОТЕХ”  

про припинення юридичної особи,-

встановив:

Державна податкова інспекція у Кіцманському районі звернулась з адміністративним позовом до спільного підприємства українсько-румунського підприємства “АГРОТЕХ”про припинення юридичної особи.

Кіцманською районною державною адміністрацією було проведено державну реєстрацію юридичної особи спільного підприємства українсько-румунського підприємства “АГРОТЕХ”, ідентифікаційний код 30481594, юридична адреса: 59342, Чернівецька область, Кіцманський район, смт. Лужани, вул. Центральна, 71.

Як вбачається з наданих позивачем довідок, відповідач не має  заборгованості зі сплати податків і зборів та не подає більше року до органів державної податкової служби податкових декларацій, розрахунків та бухгалтерських звітів, що є порушенням чинного законодавства.

Згідно ст. 183-2 КАС України, скорочене провадження застосовується в адміністративних справах щодо припинення за зверненням суб'єкта владних повноважень юридичних осіб чи фізичних осіб - підприємців у випадках, передбачених законом. Суддя розглядає справу в порядку скороченого провадження одноособово, без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі. За результатами розгляду справи у скороченому провадженні суддя, оцінивши повідомлені позивачем, відповідачем обставини, за наявності достатніх підстав приймає законне та обґрунтоване судове рішення.

26.11.2010 року на адресу відповідача було направлено ухвалу про відкриття скороченого провадження та запропоновано подати заперечення на позов або заяву про визнання позову, однак відповідач зазначеним правом не скористався.

Поштове відправлення з повідомленнями про розгляд справи, яке було адресоване відповідачу за його юридичною адресою, повернулося з відміткою «за зазначеною адресою не знаходиться». Відповідно до довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців станом на 06.12.2010р. місцезнаходження відповідача: 59342, Чернівецька область, Кіцманський район, смт. Лужани, вул. Центральна, 71, тобто адреса, на яку відправлялось поштове відправлення.  

У відповідності до ст.17 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців», в Єдиному державному реєстрі містяться відомості  щодо  місцезнаходження юридичної особи. Стаття 19 вказаного Закону регламентує положення про обов’язок виконавчого органу юридичної особи повідомляти державного реєстратора про внесення  змін до відомостей про юридичну особу.

 У відповідності  до ч.8 ст.35 Кодексу адміністративного судочинства України, вважається що повістку вручено юридичній особі, якщо вона доставлена за адресою, внесеною до відповідного державного реєстру.   

Розглянувши матеріали справи, встановивши фактичні обставини у справі, дослідивши докази, що мають юридичне значення для розгляду справи, проаналізувавши законодавство, яке регулює спірні правовідносини, суд доходить висновку, що адміністративний позов підлягає задоволенню.

Підпункт 4.1.4 пункт 4.1 статті 4 Закону України “Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” передбачає подання декларацій протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем (податкового) кварталу (півріччя).

Згідно положень ч. 2 ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців ”, підставами для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Відповідно до ч. 1 ст. 71 КАС України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 72 цього Кодексу.

Відповідач заперечення на позов не надав.

За таких обставин суд дійшов висновку, що адміністративний позов Державної податкової інспекції у Кіцманському районі до  спільного підприємства українсько-румунського підприємства “АГРОТЕХ” про припинення юридичної особи підлягає задоволенню.

У процесі розгляду справи не встановлено інших фактичних обставин, що мають суттєве значення для правильного вирішення спору, і доказів на підтвердження цих обставин.

У відповідності до п.15 ст. 4 Декрету Кабінету Міністрів України «Про державне мито», фінансові органи та державні податкові інспекції звільняються від сплати державного мита  за позовами, з якими вони звертаються до суду або господарського суду в інтересах громадян і держави.

В зв’язку з вище зазначеним питання про розподіл судових витрат не вирішується.

Керуючись ст.ст.2,3,6-12,17,18,94,160-163,167,183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, суд —

ПОСТАНОВИВ:

1.   Позов задовольнити повністю.

2. Припинити юридичну особу спільного підприємства українсько-румунського підприємства “АГРОТЕХ”, ідентифікаційний код 30481594, юридична адреса: 59342, Чернівецька область, Кіцманський район, смт. Лужани, вул. Центральна, 71.

3. Постанова підлягає негайному виконанню.

4.У день набрання постановою законної сили, направити її копію державному реєстратору.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження

Апеляційна скарга  на постанову суду першої інстанції подається до Вінницького апеляційного адміністративного суду через Чернівецький окружний адміністративний суд  протягом десяти днів з моменту отримання копії постанови.

Суддя                                                                                         О.П. Скакун

СудЧернівецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.12.2010
Оприлюднено12.01.2011
Номер документу13306984
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3531/10/2470

Постанова від 22.12.2010

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Скакун Оксана Петрівна

Ухвала від 26.11.2010

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Скакун Оксана Петрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні