Постанова
від 27.12.2010 по справі 2а-6126/10/1670
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 грудня 2010 року < ЧАС > м. Полтава Справа № 2а-6126/10/1670

Полтавський окружний ад міністративний суд у складі:

головуючого судді - Алєк сєєвої Н.Ю.,

за участю секретаря - Кус айло Я.Г.,

представника позивача - П рокопчука О.О.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні справу за адміністративним позовом Карлівської міжрайонної д ержавної податкової інспекц ії до Товариства з обмеженою відповідальністю "Міскар-Ек спо" про стягнення боргу, -

В С Т А Н О В И В:

29 листопада 2010 року поз ивач Карлівська міжрайо нна державна податкова інспе кція звернувся до Полтавськ ого окружного адміністратив ного суду з адміністративним позовом до Товариства з обме женою відповідальністю "Міск ар-Експо" про стягнення боргу .

В обґрунтування своїх вимо г позивач зазначив, що за відп овідачем рахується заборгов аність по орендній платі за з емлю перед бюджетом в сумі 31150,3 7 грн. Сума заборгованості під тверджується податковою дек ларацією орендної плати за з емельні ділянки державної ко мунальної власності за 2010 рік . На даний час сума заборгова ності в розмірі 31150,37 грн. відпо відачем не сплачена.

Представник позивача в суд овому засіданні підтримав по зовні вимоги, просив їх задов ольнити в повному обсязі.

Відповідач в судове засіда ння не з' явився, клопотання про розгляд справи за його ві дсутності не надав. Судова по вістка, направлена судом за а дресою вул. Полтавська 3а, м. Ка рлівка, Полтавська область, п овернулася з поштовою відміт кою “за зазначеною адресою н е знаходиться”. Разом із тим, з гідно наявного в матеріалах справи витягу з Єдиного держ авного реєстру юридичних осі б та фізичних осіб-підприємц ів відповідач зареєстровани й саме за цією адресою.

Згідно частини 8 статті 35 Ко дексу адміністративного суд очинства України вважаєтьс я, що повістку вручено юридич ній особі, якщо вона доставле на за адресою, внесеною до ві дповідного державного реєс тру.

Таким чином, відповідач пов ідомлений належним чином про дату, час та місце судового ро згляду справи. За таких обста вин, суд вважає можливим розг лянути справу за даною явкою сторін та на підставі наявни х у справі доказів.

Розглянувши матеріали сп рави, заслухавши пояснення п редставника позивача та досл ідивши інші докази в їх сукуп ності, суд встановив такі обс тавини.

Відповідач - Товариство з об меженою відповідальністю "Мі скар-Експо", зареєстроване Карлівською районною держ авною адміністрацією Полтав ської області 17 квітня 2009 року, про що видане свідоцтво про д ержавну реєстрацію юридично ї особи серія А01 № 113276 та знаходи ться на податковому обліку в Карлівській міжрайонні й державній податковій інспе кції в Полтавській області.

Згідно статті 2 Закону Украї ни "Про плату за землю" викорис тання землі в Україні є платн им. Плата за землю справляєть ся у вигляді земельного пода тку або орендної плати, що виз начається залежно від грошов ої оцінки земель. За земельні ділянки, надані в оренду, спра вляється орендна плата.

Відповідно до статті 14 Зако ну України "Про плату за землю " платники земельного податк у, а також орендної плати за зе мельні ділянки державної або комунальної власності (крім громадян) самостійно обчисл юють суму земельного податку та орендної плати щороку та с таном на 1 січня і до 1 лютого по точного року подають відпові дному органу державної подат кової служби за місцезнаходж енням земельної ділянки пода ткову декларацію на поточний рік за формою, встановленою ц ентральним податковим орган ом, з розбивкою річної суми рі вними частками за місяцями. П одання такої декларації звіл ьняє від обов'язку подання що місячних декларацій.

Відповідачем самостійно о бчислено суму земельного под атку та подано до Карлівськ ої міжрайонної державної п одаткової інспекції Полтавс ької області податкову декла рацію орендної плати за земе льні ділянки державної і ком унальної власності за 2010 рік, в ідповідно до якої орендна пл ата за земельні ділянки держ авної та комунальної власнос ті підлягає сплаті в бюджет в розмірі 41267,13 грн, в тому числі п омісячно - 3438,93 грн.

Відповідно до пункту 5.1 статті 5 Закону "Про порядок погашення зобов'язань платни ків податків перед бюджетами та державними цільовими фон дами" податкове зобов'язання , самостійно визначене платн иком податків у податковій д екларації, вважається узгодж еним від дня подання такої по даткової декларації. Зазначе не податкове зобов'язання не може бути оскаржене платник ом податків в адміністративн ому чи судовому порядку.

Статтею 17 Закону України "Про плату за землю" встановле но, що податкове зобов'язання по земельному податку, а тако ж по орендній платі за землі д ержавної та комунальної влас ності, визначене у податкові й декларації на поточний рік , сплачується рівними частка ми власниками та землекорист увачами земельних ділянок за місцезнаходженням земельно ї ділянки за базовий податко вий (звітний) період, який дорі внює календарному місяцю, що місячно протягом 30 календарн их днів, наступних за останні м календарним днем звітного (податкового) місяця.

Згідно довідки про сум и податкового боргу платника податків податкова заборгов аність по орендній платі за з емлю Товариства з обмеженою відповідальністю "Міскар-Екс по" становить 31150,37 грн, в тому чи слі за основним платежем 30950,37 г рн, пеня 200,00 грн.

Відповідно до підпункт у 6.2.1 пункту 6.2 статті 6 Закону Ук раїни "Про порядок погашення зобов'язань платників подат ків перед бюджетами та держа вними цільовими фондами" у ра зі коли платник податків не с плачує узгоджену суму податк ового зобов'язання в установ лені строки, податковий орга н надсилає такому платнику п одатків податкові вимоги.

На виконання приписів зазначеної норми позивачем надіслані перша податкова в имога № 1/31 від 25.05.2010 року та друга податкова вимога №2/33 від 29.06.2010 р оку, які відповідачем отрима ні, про що свідчать підпис дир ектора ТОВ "Міскар-Експо" на ко рінцях податкових вимог.

Відповідно до підпун кту 3.1.1 пункту 3.1 статті 3 Закону України "Про порядок погашен ня зобов'язань платників под атків перед бюджетами та дер жавними цільовими фондами", а ктиви платника можуть бути с тягнені в рахунок погашення його податкового боргу виклю чно за рішенням суду.

Судом встановлено, що в добровільному порядку сума заборгованості у розмірі 31150,37 грн, в тому числі 30950,37 грн - за осн овним платежем, 200,00 грн - пеня, ві дповідачем не сплачена, що пі дтверджується витягом з облі кової картки платника.

У відповідності до ста тті 27 Закону України "Про плат у за землю" контроль за правил ьністю обчислення і справлян ня земельного податку, а тако ж орендної плати за земельні ділянки державної та комуна льної власності здійснюєтьс я органами державної податко вої служби.

Пунктом 11 статті 10 Закону Укр аїни "Про державну податкову службу в Україні" зазначено, щ о державні податкові інспекц ії в районах, містах без район ного поділу, районах у містах , міжрайонні та об'єднані держ авні податкові інспекції под ають до судів позови до підпр иємств, установ, організацій та громадян про визнання уго д недійсними і стягнення в до ход держави коштів, одержани х ними за такими угодами, а в і нших випадках - коштів, одержа них без установлених законом підстав, а також про стягненн я заборгованості перед бюдже том і державними цільовими ф ондами за рахунок їх майна.

Враховуючи викладен е, суд вважає доводи позивача обґрунтованими та такими, що підтверджені матеріалами сп рави, у зв`язку із чим позов пі длягає задоволенню.

На підставі викладен ого, керуючись статтями 7, 8, 9, 10, 11, 71, 160-163 Кодексу адміністратив ного судочинства України,-

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний поз ов Карлівської міжрайон ної державної податкової інс пекції до Товариства з обмеж еною відповідальністю "Міска р-Експо" про стягнення боргу з адовольнити.

Стягнути з Товариства з обм еженою відповідальністю "Міс кар-Експо" (код ЄРПОУ 36333523) на кор исть Карлівської міжрай онної державної податкової і нспекції заборгованість з ор ендної плати за землю в розмі рі 31150,37 грн (тридцять одна тисяч а сто п"ятдесят гривень тридц ять сім копійок) на р/р 33210812700147 УДК в Полтавській області, МФО 831019 , код 34698453.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо й ого не скасовано, набирає зак онної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного про вадження або набрання законн ої сили рішенням за наслідка ми апеляційного провадження .

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляцій ного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з дня пр оголошення постанови з одноч асним поданням її копії до су ду апеляційної інстанції. У р азі складення постанови у по вному обсязі відповідно до с татті 160 Кодексу адміністрат ивного судочинства України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апе ляційна скарга подається про тягом десяти днів з дня отрим ання копії постанови.

Повний текст постан ови виготовлено 28 грудня 2010 рок у.

Суддя Н.Ю. Алєксєєва

Дата ухвалення рішення27.12.2010
Оприлюднено11.01.2011
Номер документу13310083
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-6126/10/1670

Постанова від 27.12.2010

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.Ю. Алєксєєва

Ухвала від 30.11.2010

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.Ю. Алєксєєва

Ухвала від 30.11.2010

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.Ю. Алєксєєва

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні