Постанова
від 23.12.2010 по справі 2а-9479/10/1870
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІН ІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23 грудня 2010 р. Сп рава № 2а-9479/10/1870

Сумський окружний адмін істративний суд у складі:

головуючого судді - Опімах Л .М.,

за участю секретаря судово го засідання - Шевченко В.М.,

представника позивача - К оваленко Ю.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміще нні суду в м. Суми адміністрат ивну справу за позовом Управ ління Пенсійного фонду Украї ни в Глухівському районі до д очірнього підприємства "Глух івторф" Державного підприємс тва "Сумиторф" про стягнення з аборгованості зі сплати фіна нсових санкцій та пені, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач, управління Пен сійного фонду України в Глух івському районі (далі по текс ту - позивач, УПФУ в Глухівсь кому районі), звернувся до Сум ського окружного адміністра тивного суду з адміністратив ним позовом, в якому просить с тягнути з відповідача - доч ірнього підприємства "Глухів торф" Державного підприємств а "Сумиторф" (далі по тексту - відповідач, ДП "Глухівторф") н а користь УПФУ в Глухівськом у районі заборгованість зі с плати фінансових санкцій та пені в сумі 3744,71 грн, мотивуючи с вої вимоги тим, що відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 14 Закону України «П ро загальнообов' язкове дер жавне пенсійне страхування» від 9 липня 2003 року N 1058-IV (далі по т ексту - Закон) відповідач за реєстрований як платник стра хових внесків в управлінні П енсійного фонду України в Гл ухівському районі і зобов' я заний нараховувати, обчислюв ати і сплачувати в установле ні строки та в повному обсязі страхові внески у розмірах, п ередбачених Законом України «Про збір на обов' язкове де ржавне пенсійне страхування » від 26 червня 1997 року N 400/97-ВР. За н есвоєчасну сплату страхових внесків до відповідача були застосовані фінансові санкц ії та нарахована пеня відпов ідно до п. 2 ч. 9 ст. 106 Закону, але ві дповідачем заборгованість в сумі 3744,71 грн сплачена не була, т ому позивач просить стягнути з відповідача на користь УПФ У в Глухівському районі вказ ану суму заборгованості.

У судовому засіданні представник позивача позовн і вимоги підтримав у повному обсязі та пояснив, що станом н а день розгляду справи забор гованість відповідачем зали шається не сплаченою.

У судове засідання відпові дач не прибув, був належним чи ном повідомлений про дату, ча с і місце розгляду справи, про що свідчить розписка про отр имання ним поштового відправ лення, клопотання про відкла дення розгляду справи або пр о розгляд справи без участі й ого представника до суду не п одав, тому суд вважає за можли ве розглянути справу без уча сті в судовому засіданні від повідача за наявними в ній до казами.

Заслухавши пояснення представника позивача, вивч ивши матеріали справи, дослі дивши письмові докази по спр аві суд вважає, що позов підля гає задоволенню, виходячи з н аступного.

Відповідач - дочірн є підприємство "Глухівторф" Д ержавного підприємства "Суми торф" - є суб' єктом підприє мницької діяльності-юридичн ою особою, про що Глухівською районною державною адмініст рацією видано свідоцтво про державну реєстрацію (перереє страцію) суб' єкта підприємн ицької діяльності-юридичної особи від 26 квітня 1999 року (а.с. 7), є страхувальником і зареєст рований як платник страхових внесків в управлінні Пенсій ного фонду України в Глухівс ькому районі, включений до Єд иного державного реєстру юри дичних осіб та фізичних осіб -підприємців (а.с. 9-10).

Відповідно до п.п. 6 п. 2 ст. 17 Зак ону України «Про загальнообо в' язкове державне пенсійне страхування» страхувальник зобов' язаний нараховувати , обчислювати і сплачувати в у становлені строки та в повно му обсязі страхові внески.

Відповідно до п. 2 ч. 9 ст. 106 Зако ну виконавчі органи Пенсійно го фонду застосовують до стр ахувальників фінансові санк ції, зокрема за несплату (непе рерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерах ування) страхувальниками стр ахових внесків, у тому числі д онарахованих страхувальник ами або територіальними орга нами Пенсійного фонду, накла дається штраф у розмірі 10 відс отків своєчасно не сплачених сум.

За несвоєчасну сплату стра хових внесків до відповідача були застосовані фінансові санкції та нарахована пеня в ідповідно до п. 2 ч. 9 ст. 106 Закону . Рішення № 46 про застосування фінансових санкцій та нарах ування пені за несплату (непе рерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерах ування) страхувальниками стр ахових внесків, у тому числі д онарахованих страхувальник ами або органом Пенсійного ф онду, від 14 жовтня 2010 року, яким б уло нараховано 941,36 грн штрафно ї санкції та 2803,35 грн пені, (а.с. 5) в ідповідачем отримане та не о скаржувалося.

Таким чином, заборгов аність, яка утворилася стано м на день розгляду справи, ста новить 3744,71 грн.

Заборгованість відповідач ем не сплачена, що підтверджу ється розрахунком суми позов у до ДП "Сумиторф" по стягненню фінансової санкції та пені (а .с. 4), і складає 3744,71 грн, у тому чис лі:

941,35 грн - штрафних санкцій;

2803,36 грн - пені.

Таким чином, судом достовір но встановлено, що заборгова ність зі сплати фінансових с анкцій та пені відповідачем станом на день розгляду спра ви в повному обсязі не сплаче на та складає 3744,71 грн, що підтве рджується матеріалами справ и та поясненнями представник а позивача, тому суд приходит ь до висновку, що вимоги позив ача щодо стягнення вказаної заборгованості є обґрунтова ними та такими, що підлягають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 К АС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позо в Управління Пенсійного фонд у України в Глухівському рай оні до дочірнього підприємст ва "Глухівторф" Державного пі дприємства "Сумиторф" про стя гнення заборгованості зі спл ати фінансових санкцій та пе ні - задовольнити.

Стягнути з дочірнього підп риємства "Глухівторф" Держав ного підприємства "Сумиторф" (41442, Сумська область, Глухівсь кий район, с. Соснівка, вул. Ліс ова, буд. 1, ід. код 24003612, п/р 26006366, Глух івське відділення № 241 ВАТ "Дер жавний ощадний банк України" , МФО 337643) на користь Управління Пенсійного фонду України в Г лухівському районі (41400, м. Глух ів, вул. Києво-Московська, буд. 8, код 21129755, п/р 2560430199 МФО 337643 Філія Глухівського відділення № 241 ВАТ "Державний ощадний банк У країни") заборгованість зі сп лати фінансових санкцій та п ені в сумі 3744,71 грн (три тисячі сімсот сорок чотири грн 71 коп ).

Постанова може бути оскар жена до Харківського апеляці йного адміністративного суд у через Сумський окружний ад міністративний суд шляхом по дачі апеляційної скарги на п останову суду протягом десят и днів з дня отримання копії повного тексту поста нови.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не с касовано, набирає законної с или після закінчення апеляці йного розгляду справи.

Суддя (підпис) Л.М. Опімах

З оригіналом згідно

Суддя Л.М. Опімах

Дата ухвалення рішення23.12.2010
Оприлюднено11.01.2011
Номер документу13310252
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-9479/10/1870

Ухвала від 08.12.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Л.М. Опімах

Ухвала від 08.12.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Л.М. Опімах

Постанова від 23.12.2010

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Л.М. Опімах

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні