Ухвала
від 29.09.2010 по справі 2а-6211/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

29.09.10

< коп. >

УХВАЛА

28 вересня 2010 р. справа № 2а-6211/10/0470

м. Дніпр опетровськ

Дніпропетровський окруж ний адміністративний суд у с кладі:

головуючого судді Барабаш М. В., < Текст >

при секретарі Шенкунісі А.О.,

за участі

представника позивача Улан Н.В.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні питання що до можливості подальшого роз гляду справи за позовом Захі дно-Донбаської об'єднаної де ржавної податкової інспекці ї у Дніпропетровській област і до Селянського (фермерсько го) господарства "Надія", третя особа, яка не заявляє самості йних вимог на предмет спору н а стороні відповідача - Павло градська районна державна ад міністрація, про відміну зап ису в Єдиному державному реє стру юридичних осіб та фізич них осіб-підприємців, -

ВСТАНОВИВ:

Західно-Донбаська об'єд нана державна податкова інсп екція звернулась до суду з ад міністративним позовом до Се лянського (фермерського) гос подарства "Надія", третя особа , яка не заявляє самостійних в имог на предмет спору на стор оні відповідача - Павлоградс ька районна державна адмініс трація, в якому просить відмі нити запис в Єдиному державн ому реєстру юридичних осіб т а фізичних осіб-підприємців від 5 вересня 2006 року щодо рішен ня власника Селянського (фер мерського) господарства "Над ія" (код за ЄДРПОУ 21897916) про припи нення підприємницької діяль ності.

Ухвалою Дніпропетровськог о окружного адміністративно го суду від 21.05.2010 року відкрито провадження в адміністратив ній справі.

В судовому засіданні предс тавник позивача зазначила, щ о позивач в своїй діяльності керується Законом України "П ро державну податкову службу в Україні". Право на звернення до суду з позовом про відміну запису в Єдиному державному реєстру юридичних осіб та фі зичних осіб-підприємців Зако н України "Про державну подат кову службу в Україні" не пере дбачає.

Приймаючи рішення щодо мож ливості подальшого розгляду справи, суд виходить з наступ ного.

Відповідно до пункту 4 части ни 1 ст. 17 КАС України компетенц ія адміністративних судів по ширюється на спори за зверне нням суб'єктів владних повно важень у випадках, встановле них законом.

Статтею 104 цього Кодексу пер едбачено, що до адміністрати вного суду має право звернут ися з адміністративним позов ом особа, яка вважає, що поруше но її права, свободи чи інтере си у сфері публічно-правових відносин. Суб'єкт владних пов новажень має право звернутис я до адміністративного суду у випадках, встановлених зак оном.

Статус державної податков ої служби в Україні, її функці ї та правові основи діяльнос ті визначені Законом України "Про державну податкову служ бу в Україні".

Згідно п.11 ст.10 Закону Україн и "Про державну податкову слу жбу в Україні" від 4 грудня 1990 ро ку N 509-ХІІ державні податкові і нспекції подають до судів по зови до підприємств, установ , організацій та громадян про визнання угод недійсними і с тягнення в доход держави кош тів, одержаних ними за такими угодами, а в інших випадках- коштів, одержаних без устано влених законом підстав, а так ож про стягнення заборговано сті перед бюджетом і державн ими цільовими фондами за рах унок їх майна. Також п. 17 ст.11 заз наченого Закону визначає пра во органів державної податко вої служби звертатися у пере дбачених законом випадках до судових органів із заявою (по зовною заявою) про скасуванн я державної реєстрації суб'є кта підприємницької діяльно сті.

З огляду на те, що у податков ого органу відсутнє право на звернення до суду з позовом п ро відміну запису в Єдиному д ержавному реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підпри ємців провадження у справі п ідлягає закриттю згідно пунк ту 1 частини 1 статті 157 КАС Укра їни, оскільки справу не належ ить розглядати в порядку адм іністративного судочинства .

Подібної правової позиції щодо застосування п.1 ч.1 ст.157 КА С України дотримується і Вищ ий адміністративний суд Укра їни, зокрема в ухвалі від 15.04.2010 р оку по справі № К-11483/10.

На підставі викладеного, ке руючись п.1 ч.1 ст.157, ст.165 КАС Украї ни, суд, -

УХВАЛИВ:

Провадження в адмініст ративній справі №2а-6211/10/0470 за поз овною заявою Західно-Донбась кої об'єднаної державної под аткової інспекції у Дніпропе тровській області до Селянсь кого (фермерського) господар ства "Надія", третя особа, яка н е заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні в ідповідача - Павлоградська р айонна державна адміністрац ія, про відміну запису в Єдино му державному реєстру юриди чних осіб та фізичних осіб-пі дприємців - закрити.

Роз' яснити позивачу, що по вторне звернення з тією само ю позовною заявою не допуска ється.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дн іпропетровського апеляційн ого адміністративного суду ч ерез Дніпропетровський окру жний адміністративний суд в порядку та строки, визначені ст.186 КАС України та набирає за конної сили відповідно до ст .254 КАС України.

Суддя < (підпис) > М.В. Барабаш

< для копій >

< для копій >

< для копій >

< для копій > < для копій >

< для копій >

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.09.2010
Оприлюднено12.01.2011
Номер документу13313588
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-6211/10/0470

Ухвала від 21.05.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Бондар Марина Володимирівна

Ухвала від 29.09.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Барабаш Марина Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні