Постанова
від 21.09.2010 по справі 2а-8801/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

21.09.2010

копія

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 вересня 2010 р. Справа № 2а-8801/10/0470

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Олійника В. М. < Текст >

розглянувши у письмовом у провадженні у місті Дніпро петровську адміністративну справу за адміністративним позовом Дніпропетровської м іжрайонної державної податк ової інспекції Дніпропетров ської області до Профспілки первинної профспілкової орг анізації працівників товари ства з обмеженою відповідаль ністю «Дніпропетровський до слідний ремонтно-механічний завод» про припинення юриди чної особи, -

ВСТАНОВИВ:

15 липня 2010 року Дніпроп етровська міжрайонна держав на податкова інспекція Дніпр опетровської області зверну лась до Дніпропетровського о кружного адміністративного суду з позовною заявою до Про фспілки первинної профспілк ової організації працівникі в товариства з обмеженою від повідальністю «Дніпропетро вський дослідний ремонтно-ме ханічний завод», в якій проси ть припинити юридичну особу Профспілку первинної профсп ілкової організації працівн иків товариства з обмеженою відповідальністю «Дніпропе тровський дослідний ремонтн о-механічний завод».

В обґрунтування позо ву зазначено, що відповідач п орушує вимоги діючого законо давства, а саме не подає подат кових декларацій з 07 грудня 200 5 року, заборгованості по плат ежам до бюджету не має.

Представник позивача заяв ив клопотання про розгляд сп рави в порядку письмового пр овадження.

Відповідач, суб' єкт підприємницької діяльності - юридична особа Профспілк а первинна профспілкова орга нізація працівників товарис тва з обмеженою відповідальн істю «Дніпропетровський дос лідний ремонтно-механічний з авод» у судове засідання не з 'явився, про час та місце розгл яду справи повідомлявся пові сткою з поштовим повідомленн ям, яке направлялось за офіці йним місцем знаходження згід но довідки органу реєстрації .

Згідно з ст. 35 Кодексу а дміністративного судочинст ва України відповідач є нале жно повідомлений про дату, ча с та місце судового засіданн я. Відповідач заперечення на позов не надав, правом участі у судовому засіданні не скор истався.

Суд вважає, що відсутн ість відповідача в судовому засіданні не перешкоджає роз гляду справи за наявними в ні й матеріалами.

Проаналізувавши мате ріали справи, суд приходить д о висновку, що позовна заява п ідлягає задоволенню з наступ них підстав.

З матеріалів справи в иходить, що суб' єкт підприє мницької діяльності - юриди чна особа Профспілка первин на профспілкова організація працівників товариства з об меженою відповідальністю «Д ніпропетровський дослідний ремонтно-механічний завод» зареєстрована Дніпропетров ською райдержадміністраціє ю Дніпропетровської області та перебуває на обліку у Дні пропетровській міжрайонній державній податковій інспек ції Дніпропетровської облас ті.

Згідно даних позивач а, відповідач не подає деклар ації та документи податкової звітності з 07 грудня 2005 року, що є порушенням чинного законо давства України та порушення м законних інтересів держави .

Як вбачається з довід ки позивача, заборгованості по платежам до бюджету відпо відач не має.

Відповідно до пункту 17 статті 11 Закону України «Про державну податкову службу У країни» від 04.12.1990 року №509-ХІІ, ор гани державної податкової сл ужби у випадках, в межах компе тенції та у порядок встановл ений законами України, мають право звертатися до судових органів із заявою (позовною з аявою) про скасування держав ної реєстрації суб'єкта підп риємницької діяльності.

Згідно пункту 8.6. «Поря дку обліку платників податкі в, зборів (обов'язкових платеж ів)», затвердженого наказом Д ержавної податкової адмініс трації України від 19.02.1998 року №8 0, якщо платник податків не має заборгованості перед бюджет ом, та у разі неподання протяг ом одного року в органи держа вної податкової служби подат кових декларацій, документів податкової звітності, керів ник органу державної податко вої служби приймає рішення у вигляді розпорядження відно сно платника податків - про зв ернення до суду або господар ського суду із заявою (позовн ою заявою) про скасування дер жавної реєстрації суб'єкта п ідприємницької діяльності, п остановлення судового рішен ня про припинення юридичної особи чи підприємницької дія льності фізичної особи - підп риємця.

12 липня 2010 року начальн иком Дніпропетровської міжр айонної державної податково ї інспекції Дніпропетровськ ої області видано розпорядже ння № 43-р про звернення до суду щодо припинення юридичної о соби Профспілки первинної пр офспілкової організації пра цівників товариства з обмеже ною відповідальністю «Дніпр опетровський дослідний ремо нтно-механічний завод».

Відповідно до статті 9 Закону України «Про систему оподаткування» №1252-ХІІ від 18.02.1 997 року (зі змінами і доповненн ями), платник податків зобов'я заний подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідн о до законів декларації, бухг алтерську звітність та інші документи і відомості, пов'яз ані з обчисленням і сплатою п одатків і зборів (обов'язкови х платежів).

Як вбачається з матер іалів справи, відповідач не н адає передбаченої податково ї звітності більше одного ро ку, що є підставою для постано влення судового рішення щодо припинення юридичної особи.

З урахуванням сукупності в икладених обставин, враховую чи вимоги чинного законодавс тва, суд доходить висновку пр о задоволення позову.

Керуючись ст.ст. 122, 162 Кодек су адміністративного судочи нства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу - Профспілку первинну профспі лкову організацію працівник ів товариства з обмеженою ві дповідальністю «Дніпропетр овський дослідний ремонтно-м еханічний завод» (код ЄДРПОУ 33767028).

Копію постанови направити управлінню з питань реєстра ції юридичних осіб та фізичн их осіб-підприємців.

Постанова суду може бути оскаржена до Дніпропет ровського апеляційного адмі ністративного суду шляхом по дання апеляційної скарги чер ез Дніпропетровський окружн ий адміністративний суд з од ночасним направленням копії апеляційної скарги особою, я ка її подає, до суду апеляційн ої інстанції.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня її проголошення. У разі складення постанови у повно му обсязі, а також прийняття п останови у письмовому провад женні апеляційна, скарга под ається протягом десяти днів з дня отримання копії постан ови.

У разі якщо справа розгляда лась судом за місцезнаходжен ням суб'єкта владних повнова жень і він не був присутній у с удовому засіданні під час пр оголошення судового рішення , але його було повідомлено пр о можливість отримання копії постанови суду безпосереднь о у суді, то десятиденний стро к на апеляційне оскарження п останови суду обчислюється з наступного дня після закінч ення п'ятиденного строку з мо менту отримання суб'єктом вл адних повноважень повідомле ння про можливість отримання копії постанови суду.

Постанова суду набирає за конної сили відповідно до ви мог ст. 254 Кодексу адміністрат ивного судочинства України.

Суддя (підпис)

З оригіналом згідно.

< Список >

Суддя В.М. Олійник

В.М. Олійник

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.09.2010
Оприлюднено04.01.2011
Номер документу13323374
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-8801/10/0470

Ухвала від 16.07.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Олійник Віктор Миколайович

Постанова від 21.09.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Олійник Віктор Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні