Постанова
від 28.10.2010 по справі 2а-6959/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

28.10.2010 < копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 жовтня 2010 р. Справа №2а-6959/10/0470

Дніпропетровський окруж ний адміністративний суд у с кладі:

головуючий суддя Букіна Л. Є. < Текст >

при секретарі судового за сідання Муренко Н.О.

< найм. Пр. > < ПІБ Пр. >

розглянувши у відкритом у судовому засіданні у місті Дніпропетровську адміністр ативну справу за адміністрат ивним позовом Західно-Донбас ької об' єднаної державної п одаткової інспекції Дніпроп етровської області до фізичн ої особи-підприємця ОСОБА_3 про стягнення заборговано сті, -

ВСТАНОВИВ:

Західно-Донбаська об' єднана державна податкова ін спекція Дніпропетровської о бласті звернулась до Дніпроп етровського окружного адмін істративного суду із адмініс тративним позовом до фізично ї особи-підприємця ОСОБА_3 з позовними вимогами про стя гнення заборгованості зі спл ати єдиного податку в сумі 333,35 грн.

В обґрунтування позову заз начено, що відповідач має под атковий борг перед бюджетом в сумі 333,35 грн. внаслідок неспл ати поточних податкових зобо в' язань по єдиному податку.

Представник позивача у суд ове засідання не прибув, пода в заяву про розгляд справи за його відсутності, просив поз ов задовольнити повністю.

Відповідачу повістка про в иклик до суду по адміністрат ивній справі надіслана на ад ресу відповідача, що вказана у Єдиному державному реєстр і юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, рекомендо ваним поштовим відправлення м, але повернута на адресу суд у у зв' язку із неврученням. З гідно частини 4 статті 33 Кодек су адміністративного судочи нства України, у разі відсутн ості осіб, які беруть участь у справі, за адресою місцезнах одження (місця проживання), що зазначена в Єдиному державн ому реєстрі юридичних осіб т а фізичних осіб - підприємц ів, вважається, що судовий вик лик або судове повідомлення вручене їм належним чином.

Суд вважає, що вжив усі зале жні від нього заходи для пові домлення відповідача належн им чином про час і місце розгл яду судової справи із його уч астю та реалізації ним права судового захисту своїх прав та інтересів. За таких підста в, суд вважає за можливе розгл янути справу за наявними у ні й матеріалами, без участі пре дставника відповідача, оскіл ьки при підготовці справи до розгляду дотримано вимоги К одексу адміністративного су дочинства України щодо належ ного повідомлення сторін у с праві про дату, час та місце ро згляду справи.

З урахуванням неявки сторі н, відповідно до вимог статті 41 Кодексу адміністративного судочинства України фіксува ння судового засідання за до помогою звукозаписувальног о технічного засобу не здійс нювалось.

Розглянувши матеріали спр ави, суд дійшов висновку, що по зовні вимоги підлягають задо воленню, з наступних підстав .

З матеріалів справи вбачає ться, що ОСОБА_3 (ідентифік аційний номер НОМЕР_1) зар еєстрований як фізична особа -підприємець Павлоградською районною державною адмініст рацією Дніпропетровської об ласті 17 листопада 2008 року, є пла тником податків і знаходитьс я на податковому обліку в Зах ідно-Донбаській об' єднаній державній податковій інспек ції Дніпропетровської облас ті.

Станом на 27 травня 2010 року під приємець має податковий борг перед бюджетом в сумі 333,35 грн. В казана сума податкового борг у виникла внаслідок несплати поточних податкових зобов' язань по єдиному податку.

01 грудня 2008 року фізична особ а-підприємець ОСОБА_3 звер нулась до Західно-Донбаської об' єднаної державної подат кової інспекції Дніпропетро вської області із заявою про право застосування спрощено ї системи оподаткування, обл іку та звітності за видом дія льності: «Ремонт і технічне о бслуговування електронно-об числювальної техніки». Для в иду діяльності, зазначеного у заяві, ставка єдиного подат ку затверджена на рівні 120,00 грн . згідно рішення Павлоградсь кої районної ради Дніпропетр овської області «Про затверд ження ставок єдиного податку суб' єктам підприємницької діяльності - фізичним особ ам» від 23 червня 2009 року №343-30/V.

У 2009 році нарахування по єдин ому податку склали: 120,00 грн. х 3 м ісяці = 360,00 грн.

У зв' язку із наявною переп латою в сумі 26,65 грн., несплачен а сума заборгованості склала : 360,00 грн. - 26,65 грн. = 333,35 грн.

Згідно із пунктом 2 частини 2 Указу Президента України «П ро спрощену систему оподатку вання, обліку та звітності су б'єктів малого підприємництв а» від 03 липня 1998 року №727/98, суб'єк ти малого підприємництва - фі зичні особи мають право само стійно обрати спосіб оподатк ування доходів за єдиним под атком шляхом отримання свідо цтва про сплату єдиного пода тку.

Ставка єдиного податку для суб'єктів малого підприємни цтва - фізичних осіб встановл юється місцевими радами за м ісцем їх державної реєстраці ї залежно від виду діяльност і і не може становити менше 20 г ривень та більше 200 гривень на місяць.

Суб'єкт підприємницької ді яльності - фізична особа спла чує єдиний податок щомісяця не пізніше 20 числа наступного місяця на окремий рахунок ві дділень Державного казначей ства України. Суд дійшов висн овку, що відповідач не викона в обов' язок по сплаті єдино го податку, у встановлені стр оки, а саме не пізніше 20 числа н аступного місяця.

Відповідно до статті 2 Закон у України «Про державну пода ткову службу в Україні» від 04 грудня 1990 року №509-XII завданням о рганів державної податкової служби, зокрема, є здійснення контролю за додержанням под аткового законодавства, прав ильністю обчислення, повното ю і своєчасністю сплати до бю джетів, державних цільових ф ондів податків і зборів (обов 'язкових платежів), а також неп одаткових доходів, установле них законодавством.

Згідно пункту 11 статті 10 зазн аченого Закону, державні под аткові інспекції в районах у містах подають до судів позо ви до підприємств, установ, ор ганізацій та громадян про ст ягнення заборгованості пере д бюджетом і державними ціль овими фондами за рахунок їх м айна. Пунктом 11 статті 11 вказан ого Закону також встановлено право органів державної под аткової служби у випадках, в м ежах компетенції та у порядк у, встановлених законами Укр аїни застосовувати до платни ків податків фінансові (штра фні) санкції, стягувати до бюд жетів та державних цільових фондів суми недоїмки, пені у в ипадках, порядку та розмірах , встановлених законами Укра їни.

Таким чином, суд вважає прав омірним стягнення з відповід ача заборгованості зі сплати сум єдиного податку в розмір і 333,35 грн., оскільки доказів доб ровільного погашення боргу в ідповідачем до суду не надан о.

Керуючись статтями 160-163 Код ексу адміністративного судо чинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Західно-Донбаської об' єдна ної державної податкової інс пекції Дніпропетровської об ласті до фізичної особи-підп риємця ОСОБА_3 про стягнен ня заборгованості - задовол ьнити повністю.

Стягнути з фізичної особи-п ідприємця ОСОБА_3 заборго ваність зі сплати єдиного по датку в сумі 333,35 грн. (триста три дцять три грн. 35 коп.) на користь місцевого бюджету через від ділення Павлоградського рай держказначейства р/р 34215379700212, код податку 16050200, банк «Казна-Дніпр о», МФО 805012, УДКУ по м. Павлоград, код 24237474.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку апеляційного оскарження, а у разі її апеляційного оска рження - з моменту проголоше ння судового рішення суду ап еляційної інстанції.

Постанову може бути оскарж ено в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у десятиденний строк з дня о тримання копії постанови, ви готовленої у повному обсязі.

Повний текст постанови скл адений 11.10.2010 р.

Суддя < (підпис) >

< Список >

< Список >

< Список > Л.Є. Букіна

< суддя учасник колегії >

< ПІБ Судді >

< ПІБ Судді >

Дата ухвалення рішення28.10.2010
Оприлюднено12.01.2011
Номер документу13323486
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-6959/10/0470

Ухвала від 12.06.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Букіна Лілія Євгенівна

Постанова від 28.10.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Букіна Лілія Євгенівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні