Постанова
від 21.12.2010 по справі 2а-14437/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

21.12.2010

< копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 грудня 2010 р. справа № 2а-14437/10/0470

м. Дн іпропетровськ

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Бондар М. В., < Текст >

при секретарі Шенкунісі А.О.,

< Список >

< найм. Пр. > < ПІБ Пр. >

розглянувши у відкрито му судовому засіданні у міст і Дніпропетровську адмініст ративну справу за позовною з аявою Управління Пенсійно го фонду України в Кіровсько му районі м. Дніпропетровськ а до Товариства з обмеженою в ідповідальністю "Проміндуст рія Дніпро" про стягнення заб оргованості, -

ВСТАНОВИВ:

Управління Пенсійног о фонду України в Кіровськом у районі м. Дніпропетровська (далі - позивач) звернулося д о адміністративного суду з п озовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальніст ю «Проміндустрія Дніпро» (да лі - відповідач) про стягнен ня заборгованості по сплаті страхових внесків на загальн ообов' язкове державне пенс ійне страхування у розмірі 226, 37 грн.

В обґрунтування позову заз начено, що внаслідок порушен ня вимог Закону України «Про загальнообов'язкове державн е пенсійне страхування» №1058-IV в ід 09 липня 2003 року (далі - Закон № 1058-IV) відповідач має заборгован ість зі сплати внесків на заг альнообов'язкове державне пе нсійне страхування за вересе нь 2010 р. у розмірі 226,37 грн.

Представник позивача в суд ове засідання не з' явився, н адав суду клопотання, в якому просить розглянути справу в порядку письмового провадже ння.

Відповідач у судове засіда ння не з'явився. Судом було нап равлено на адресу відповідач а, зазначену у Довідці з Єдино го державного реєстру підпри ємств та організацій України , копію ухвали про відкриття п ровадження у справі, повістк у про виклик, а також копію поз овної заяви та доданих до неї документів, проте конверт по вернувся до суду з відміткою поштового відділення «адрес ат не розшуканий». Частиною 11 статті 35 КАС України визначен о, що у разі повернення поштов ого відправлення із повістко ю, яка не вручена адресату з не залежних від суду причин, вва жається, що така повістка вру чена належним чином. За таких обставин суд дійшов висновк у про можливість розглянути справу за відсутності предст авника позивача та відповіда ча.

Дослідивши письмові доказ и по справі, проаналізувавши чинне законодавство, суд при ходить до висновку, що позовн а заява підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що Товар иство з обмеженою відповідал ьністю «Проміндустрія Дніпр о» (ідентифікаційний код 34366075) з ареєстроване в Управлінні Пе нсійного фонду України в Кір овському районі м. Дніпропет ровська як платник страхових внесків на загальнообов'язк ове державне пенсійне страху вання.

Порядок сплати страхових в несків на загальнообов'язков е державне пенсійне страхува ння передбачено Законом №1058-IV т а розробленою відповідно до Закону №1058-IV Інструкцією «Про п орядок обчислення і сплати с трахувальниками та застрахо ваними особами внесків на за гальнообов'язкове державне п енсійне страхування до Пенсі йного фонду України», яка зат верджена постановою правлін ня Пенсійного фонду України від 19 грудня 2003 року №21-1 та зареє стрована в Міністерстві юсти ції України 16 січня 2004 року за № 64/8663 (далі - Інструкція №21-1). Відпо відно до зазначених норматив но-правових актів на відпові дача покладено обов'язки по н арахуванню, обчисленню і спл аті в установлені строки та в повному обсязі внесків на за гальнообов'язкове державне п енсійне страхування.

Відповідно до пункту 11.11 Інст рукції №21-1 платники страхових внесків щомісяця складають у двох примірниках розрахуно к сум страхових внесків на за гальнообов'язкове державне п енсійне страхування, у якому зазначають самостійно обчис лені суми страхових внесків за формою згідно з додатком 23 цієї інструкції.

Згідно із частиною 6 статті 20 Закону №1058-IV страхувальники з обов'язані сплачувати страхо ві внески, нараховані за відп овідний базовий звітний пері од, не пізніше, ніж через 20 кале ндарних днів із дня закінчен ня цього періоду. Базовим зві тним періодом для страхуваль ників є календарний місяць. В ідповідно до частини 12 статті 20 Закону №1058-IV страхові внески п ідлягають сплаті незалежно в ід фінансового стану платник а страхових внесків.

Відповідно до підпункту 5.1.4 п ункту 5.1 розділу 5 Інструкції № 21-1 нараховані за відповідний базовий звітний період страх ові внески сплачуються платн иками шляхом перерахування б езготівкових сум з їх банків ських рахунків не пізніше ні ж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду незалежно від виплати зароб ітної плати (доходу), на суми я ких нараховуються страхові в нески.

Відповідачем подано до Упр авління Пенсійного фонду Укр аїни в Кіровському районі м. Д ніпропетровська Розрахунок суми страхових внесків на за гальнообов' язкове державн е пенсійне страхування, що пі длягають сплаті за вересень 2010 р., в рядку 8 якого відповідач ем самостійно визначено до с плати суму в розмірі 1253,12 грн., як а була частково сплачена на с уму 1026,75.

Таким чином, сума заборгова ності підприємства перед Упр авлінням Пенсійного фонду Ук раїни в Кіровському районі м . Дніпропетровська становить 226,37 грн.

Доказів сплати заборгован ості відповідач до суду не на дав.

Статтею 106 Закону №1058-IV передб ачено, що суми страхових внес ків своєчасно не сплачені ст рахувальниками в строки, виз начені статтею 20 цього Закону , вважаються простроченою за боргованістю зі сплати страх ових внесків (недоїмкою).

Частиною 3 статті 106 Закону №1 058-IV органи Пенсійного фонду на ділені правом звернутися до суду з позовом про стягнення недоїмки.

Таким чином, суд вважає прав омірним стягнення з відповід ача на користь Управління Пе нсійного фонду України в Кір овському районі м. Дніпропет ровська заборгованості у роз мірі 226,37 грн.

На підставі викладеного, керуючись статтями 158-163 КАС Ук раїни, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов задовольнити.

Стягнути з Товариства з обм еженою відповідальністю «Пр оміндустрія Дніпро» на корис ть Управління Пенсійного фон ду України в Кіровському рай оні м. Дніпропетровська забо ргованість зі сплати страхов их внесків на загальнообов'я зкове державне пенсійне стра хування у розмірі 226 (двісті дв адцять шість) гривень 37 копійо к.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через Дніпропетровський о кружний адміністративний су д в порядку та строки, визначе ні ст. 186 КАС України та набирає законної сили відповідно до ст. 254 КАС України.

Постанова в повному обсязі виготовлена 22 грудня 2 010 року.

Суддя < (підпис) >

< Текст >

< Список >

< Список >

< Список > М.В. Бондар

< Текст >

< ПІБ Судді >

< ПІБ Судді >

Дата ухвалення рішення21.12.2010
Оприлюднено04.01.2011
Номер документу13323689
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-14437/10/0470

Ухвала від 11.11.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Бондар Марина Володимирівна

Постанова від 21.12.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Бондар Марина Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні