Постанова
від 14.12.2010 по справі 2а-11038/10/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018, м. Львів, вул. Чоловсь кого, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 грудня 2010 р. № 2а-11038/10/1370

15 год. 45 хв.

Львівський окружний а дміністративний суд у складі судді Лунь З.І., розглянувши в порядку скороченого провадж ення адміністративну справу за позовом Державної податк ової інспекції у Дрогобицько му районі Львівської област і до Спільного українсько-по льського підприємства «Селб іна»про припинення підприєм ницької діяльності,

ВСТАНОВИВ:

На розгляд Львівського окружного адміністративног о суду надійшла позовна заяв а Державної податкової інспе кції у Дрогобицькому районі Львівської області до Спіль ного українсько-польського п ідприємства «Селбіна» про пр ипинення підприємницької ді яльності.

Відповідно до п.3 ч.1 ст. 1832 Коде ксу адміністративного судоч инства України справи щодо п рипинення за зверненням суб' єкта владних повноважень юри дичних осіб чи фізичних осіб - підприємців у випадках, пере дбачених законом розглядают ься в порядку скороченого пр овадження. Відтак, суд у відпо відності до ст. 1832 Кодексу адмі ністративного судочинства У країни розглядає справу в по рядку скороченого проваджен ня.

Ухвалою від 26.11.2010 року відкри то скорочене провадження в а дміністративній справі, запр опоновано відповідачу у стро к до 13.12.2010 року подати суду письмові заперечення та док ази на спростування вимог по зовної заяви, якщо останні за перечуються або заяву про ви знання позову. Копію ухвали п ро відкриття скороченого про вадження в адміністративній справі разом з витягом про пр оцесуальні права та обов'язк и, встановлені статтями 49, 51 КАС України, копією позовної зая ви та доданих до неї документ ів відповідачу було надіслан о рекомендованою кореспонде нцією 29.11.2010 року.

У строк, зазначений судом (д о 13.12.2010 року) від відповідача пи сьмового заперечення та дока зів на спростування вимог по зовної заяви, якщо останні за перечуються або заяви про ви знання позову, суду не надход ило.

На адресу суду повернувся п оштовий конверт, адресований Спільному українсько-польсь кому підприємству «Селбіна» за адресою: вул. Ю.Дрогобича, 2, м . Дрогобич, Львівська область з відміткою про те, що адресат вибув.

Відповідно до ст. 18 Закону Ук раїни "Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців", якщо ві домості, які підлягають внес енню до Єдиного державного р еєстру, були внесені до нього , то такі відомості вважаютьс я достовірними і можуть бути використані в спорі з третьо ю особою, доки до них не внесен о відповідних змін.

Як вбачається з дові дки з Єдиного державного реє стру юридичних осіб та фізич них осіб-підприємців, місцез находження відповідача зазн ачено: 82100, Львівська область, м . Дрогобич, Ю.Дрогобича, будино к 2. Станом на день розгляду сп рави змін до ЄДР внесено не бу ло. Відтак, суд вважає за можли ве розглядати справу в поряд ку скороченого провадження н а підставі наявних у справі д оказів.

Розглянувши матер іали справи, дослідивши та оц інивши докази, які мають знач ення для справи, суд дійшов ви сновку, що позов підлягає зад оволенню, мотивуючи це насту пним.

Відповідно до ст. 9 Закону України «Про систему оподат кування», платники податків та зборів (обов' язкових пла тежів) зобов' язані подавати до державних податкових орг анів декларації, бухгалтерсь ку звітність та інші докумен ти і відомості, пов' язані з о бчисленням і сплатою податкі в і зборів (обов' язкових пла тежів).

Контроль за своєчасністю п одання платниками податків б ухгалтерських звітів і балан сів, податкових декларацій, р озрахунків та інших документ ів, пов' язаних з обчислення м податків, інших платежів ві дповідно до п.3 ст.10 Закону Укра їни «Про державну податкову службу в Україні» покладено на податкову інспекцію. Орга ни Державної податкової служ би у межах своєї компетенції та у встановленому законами порядку мають право звертат ися до судових органів із зая вою про скасування державної реєстрації суб' єкта підпри ємницької діяльності - п.17 ст .11 цього ж Закону.

Судом встановлено, що відпо відач Спільне українськ о-польське підприємство «Сел біна»як юридична особа було зареєстроване 22.10.1992 року, взяте на облік платника податків в ДПІ у Дрогобицькому районі 10. 12.1992 року за № 209.

Відповідно до довідки ДПІ у Дрогобицькому районі Львівс ької області № 19279/10/282 від 26.10.2010 рок у, відповідач з 2005 року і по дан ий час не подає податкову зві тність.

Відповідно до довідки ДПІ у Дрогобицькому районі Львівс ької області про відсутність заборгованості з податків і зборів (обов' язкових плате жів), що контролюються органа ми ДПІ у Дрогобицькому район і від 26.10.2010 року № 13276/131/19-038, станом на 26.10.2010 року у СП «Селбіна»заборг ованість перед бюджетом відс утня.

Згідно з п.3 ч.2 ст. 46 Закону Укр аїни «Про державну реєстраці ю юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців», підста вою для постановлення судово го рішення щодо припинення п ідприємницької діяльності ф ізичної особи-підприємця, є, з окрема, неподання протягом р оку органам державної податк ової служби податкових декла рацій, документів фінансової звітності відповідно до зак ону.

Відповідачем не представл ено суду доказів про подання до органів державної податк ової інспекції передбачених законодавством документів п одаткової звітності.

Згідно з ч.5 ст.38 Закону Украї ни «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців», суд приз начає в рішенні щодо припине ння юридичної особи у зв'язку з її ліквідацією комісію з припинення (ліквідаційну к омісію) та встановлює строк і порядок її роботи. Держа вний реєстратор вносить до Єдиного державного реєстр у запис про призначення ком ісії з припинення (ліквідац ійної комісії) не пізніше на ступного робочого дня з дат и надходження відповідного р ішення.

Згідно з ч.2 ст.11 Кодексу адмі ністративного судочинства У країни суд розглядає адмініс тративні справи не інакше як за позовною заявою, поданою в ідповідно до вимог цього Код ексу і не може виходити за меж і позовних вимог.

Враховуючи те, що позивач в позовній заяві не ставить ви моги про призначення ліквіда ційної комісії та не предста вив суду кандидатур, які б вхо дили в згадану комісію, суд, з врахуванням положень ст.19 Кон ституції України, позбавлени й правових підстав зобов' яз увати будь-яких осіб виконув ати обов' язки членів ліквід аційної комісії.

Втім, як передбачено ч.6 ст. 38 З акону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців” , у разі, якщо в судовому рішен ні щодо припинення юридичної особи у зв'язку з її ліквідаці єю не призначена комісія з п рипинення (ліквідаційна комі сія), державний реєстратор не пізніше трьох робочих днів від дати надходження такого судового рішення вносить до Єдиного державного реєстру запис, в якому вказує як гол ову комісії з припинення (лік відаційної комісії) юридичн ої особи керівника органу уп равління або особу, яка згідн о з відомостями, внесеними до Єдиного державного реєстру, має право вчиняти юридичні дії від імені юридичної особ и без довіреності, якщо інше н е встановлено судовим рішенн ям.

Враховуючи вищенаведене, н а підставі наявних у справі д оказів, суд дійшов висновку, щ о позовні вимоги обґрунтован і та підлягають задоволенню.

Відповідно до ч.4 ст. 94 Кодекс у адміністративного судочин ства України, судові витрати з відповідача не належить ст ягувати.

Керуючись ст.ст. 7-11, 14, 69-71, 86, 94, 158, 159, 183 2 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу Спільне українсько-польсь ке підприємство «Селбіна»(мі сцезнаходження: 82100, Львівська область, м. Дрогобич, Ю.Дрогоб ича, будинок 2, ідентифікаційн ий код 14334070).

Копію постанови у день набр ання постановою законної сил и надіслати державному реєст ратору - Виконавчому коміте ту Дрогобицької міської ради Львівської області, 82100, Львівс ька область, м. Дрогобич, пл. Ри нок, 1.

Постанова суду виконуєть ся негайного.

Постанова набирає законн ої сили в строк та в порядку, п ередбаченому ст. 254 Кодексу ад міністративного судочинств а України.

Постанова може бути оскарж ена до Львівського апеляційн ого адміністративного суду ч ерез Львівський окружний адм іністративний суд протягом д есяти днів з моменту отриман ня копії постанови. Апеляцій на скарга подається до Львів ського апеляційного адмініс тративного суду через Львівс ький окружний адміністратив ний суд. Копія апеляційної ск арги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду а пеляційної інстанції.

Суддя Лу нь З.І.

Дата ухвалення рішення14.12.2010
Оприлюднено11.01.2011
Номер документу13326931
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-11038/10/1370

Постанова від 14.12.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Лунь Зоряна Іванівна

Ухвала від 26.11.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Лунь Зоряна Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні